Hem nyheter Du är här

Zlatans nästa steg i karriären

Ryktena blir alltmer intensiva angående Zlatans framtid i fotbollsvärlden. Var kommer han att spela efter hans tid i LA Galaxy är över? Blir det en återförening med José Mourinho i Tottenham, eller blir det tillbaka till Italien där han alltid har trivts och även haft merparten av sina mest framgångsrika år på fotbollsplanen? Ett annat alternativ som har dykt upp är ifall han skulle komma tillbaka till Malmö och avsluta sin karriär i klubben där allting började. Frågorna är många och svaren är i dagsläget desto färre. Vi går igenom sannolikheterna för var Zlatan kommer att gå nästa gång. Och svaret är, Zlatan återvänder till Milan! Vilken lycka för Milan fansen som nu hoppas på att lejonet kommer och ställer till med lite ordning och reda.

Gör såhär för att lägga ett bet på var Zlatan går nästa gång

  1. Klicka på någon av knapparna i texten

    Du kommer då att komma till en knapp som heter ”Oddsboost fredag”.

  2. Klicka på Transferspecialer

    Gå ner till knappen som ligger näst längst ner ”Transferspecialer” och fortsätt allra längst ner på den listan för att hitta ”Zlatan Ibrahimovic

  3. Gör ditt val

    Lägg ditt bet på vilken du tippar kommer att bli Zlatans nya klubb.

Zlatan kungen av rykten – Vart går lejonet härnäst?

Det två hetaste ryktena idag är Milan och Tottenham Hotspur, men som en liten outsider på listan hittar vi även Bologna. Klubben tränas idag av den gamle frisparkslegenden Sinisa Mihajlovic, Zlatan har inte heller gjort någon hemlighet av att han har haft kontakt med Mihajlovic och därmed har ryktena dragit igång på allvar. Enligt lagets sportchef har Zlatan sagt att han är öppen för idén att spela för Bologna. Det är inte helt osannolikt eftersom att han isåfall skulle gå in i laget som försteval som anfallare. Kanske är det hjärtat som tar honom dit med tanke på de privata problem Mihajlovic har brottats med utanför planen denna säsong.

Zlatan till Hammarby?

Hammarby Emblem

Det absolut hetaste ryktet för tillfället är om Zlatan kommer att gå tillbaka till Allsvenskan och Hammarby, inte Malmö alltså? Det svänger snabbt och det absolut hetaste spåret nu är Hammarby. Ryktet började att ta fart efter att Zlatan hade postat en bild på sitt Instragram-konto där han lade upp en bild på en Hammarby-tröja med sitt namn tryckt på ryggen. Allt detta inträffade i samband med att Hammarbys sportchef befinner sig på plats i Los Angeles för tillfället. Inget är klart ännu, men kan detta innebära att Zlatan går tillbaka till Allsvenskan?

Det går bara att spekulera i för tillfället eftersom att inget har kommit ut ännu som bekräftar att Zlatan kommer att gå till Hammarby. När det gäller Zlatan kan man dock aldrig vara helt säker. Om Hammarby skulle landa Zlatan i klubben skulle det vara ett otroligt lyft för klubben och den största värvningen i ligans historia. Vi får helt enkelt se hur det kommer att fortsätta utveckla sig. Det är såklart ingen omöjlighet att det skulle inträffa. Vi kommer att fortsätta följa allt som händer runt Zlatan med spänning för att se vad han bestämmer sig för i slutändan.

Milan – odds 1.67

AC Milan Emblem
AC Milan emblem

Det absolut hetaste spåret idag är att Zlatan återvänder till Milan. Han har tidigare sagt att han gärna återvänder till klubben igen. Zlatan har sedan tidigare spelat i klubben mellan 2010 och 2012. Han blev därefter såld till PSG sommaren 2012. Om Zlatan väljer Milan har han ett lag han direkt kan gå in i och bli lagets förste striker. Troligtvis skulle han få bilda anfallspar med Piatek som dessutom skulle kunna lära sig massor av Zlatan. Det hetaste ryktet nu är att Zlatans agent Mino Raiola är i förhandlingar med Milan om ett kontrakt för Zlatan.

Tottenham Hotspur – odds 3.00

Tottenham emblem
Tottenham emblem

Här är det relationen till José Mourinho som kan vara avgörande. Mourinho och Zlatan har alltid haft en bra relation och det är nästan en självklarhet att varje gång Mourinho byter klubb är Zlatan den första spelaren han ringer för att kolla intresset om han är sugen att joina klubben. Det finns dock en bromskloss här och det är Harry Kane. Det finns ingen chans att han går in och tar över hans plats i klubben. Det betyder att Zlatan isåfall får agera reserv åt Kane. Inget han gjort tidigare, men som han kanske skulle kunna finna sig i idag då han börjar bli lite äldre.

Malmö FF – odds 13.00

Malmö FF emblem
Malmö FF emblem

Det känns inte troligt att han kommer att varva ner i Allsvenskan ännu. Han har fortfarande några år kvar på den absoluta världstoppen. Det senaste beviset på det är hans otroliga säsong i LA Galaxy där han spelade 31 matcher, gjorde 31 mål och 8 assist. Förvisso är Malmö hans hemstad och Allsvenskans bästa klubb, det skulle betyda att han åtminstone får spela i Europa League och även ha en enormt stor chans att vinna SM-guld med Malmö. Är hemlängtan tillräckligt stor för att ta ett steg tillbaka i karriären och spela i en betydligt sämre liga än vad han har kapacitet till?

Fiorentina – odds 19.00

AC Fiorentina emblem
AC Fiorentina emblem

En annan klubb i Serie A som redan innan säsongen började, visade ambitioner när de värvade veteranen Franck Ribery efter att han under flera säsonger hade uträttat stordåd i Bayern Munchen. Fiorentina har även sagt att de kommer att fortsätta med en liknande värvningsstrategi. Zlatan är ett perfekt exempel på en sådan prestigevärvning som tickar in på alla boxar. Ett annat argument för att han skulle kunna gå till Fiorentina är att han tidigare har uttryckt sig oerhört positivt om Franck Ribery då han ansåg att han var världens bästa fotbollsspelare. Ett liv i Florens där Zlatan kommer att få fullt med speltid är inte helt otänkbart.

Napoli – odds 21.00

Napoli emblem
Napoli emblem

Ännu en klubb som tränas av en tränare som Zlatan har en bra relation till, Carlo Ancelotti, tränade PSG under en period när Zlatan spelade där. Problemet är att det blåser kalla vindar kring klubben där presidenten Aurelio De Laurentis har börjat bestraffa sina spelare för att de vägrade åka på träningsläger efter att de hade spelat 1-1 mot Salzburg hemma i senaste Champions League omgången. Mitt i all denna turbulens hänger Ancelotti löst och riskerar att sparkas. Det verkar inte för tillfället vara en särskilt trivsam miljö att komma till nu om inte klubben får ordning på sina problem.

Vilken blir Zlatan nya klubbadress enligt oss?

Vi tippar att Zlatan kommer att sluta upp i Italien igen. Vårat tips faller på att det återigen blir en vända i Milan. Laget har gått tungt hela säsongen och gjort endast 11 mål på 11 matcher och ligger för tillfället på elfte plats  i Serie A. Piatek som värvades in i januari förra säsongen öste in mål det första halvåret, men målskyttet har stagnerat då han för tillfället endast gjort tre mål i år. Laget behöver Zlatans rutin och ledarskap för att få igång på resultaten igen och därför tippar vi att Zlatan är den perfekta kandidaten för jobbet.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se