Hem nyheter Du är här

Speltips med högst odds Tour de France 2019

Introduktion av Tour de France 2019

Den 106:e upplagan av det klassiska Tour de France är nu igång på riktigt. Årets upplaga var lite speciell då ”Grand Départ”, loppets första start, gick av stapeln i Belgien. Detta för att fira mästerskapens första vinnare för 50 år sedan, belgaren Eddy Merckx. En annan rolig grej som uppmärksammats i årets upplaga är 100-års jubileet av den gula ledartröjan, en av de mest ikoniska symbolerna som funnits för en sport. Det har burits en unikt designad ledartröja för varje dag under loppet och varje tröjas drag är på något sätt härstammad från Tour de France historia. Den första tröjan porträtterade exempelvis Atomium i Bryssel och sen har det fortsatt med exempelvis Bernard Hinault, Eddy Merckx, Jacques Anquetil and Miguel Indurain. De två sista etapperna kommer att ha avbildningar av Triumfbågen och Champs-Elysées. På tal om Eddy Merckx så är han även den som har burit den gula ledartröjan flest etapper av alla, hela 96 stycken och totalt 111 dagar.

Höga odds på tour de France 2019
100% till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Banan är i stort sett oförändrad från förra året. Dock finns det en hel del man kan diskutera från förra året som har påverkat årets upplaga. Exempelvis var den stora favoriten 2018 Chris Froome, som inte riktigt lyckades pricka formen. Efter några vitala misstag var oddsen så pass dåliga på att Froome skulle missa en pallplacering att det inte var värt att spela på. Han lyckades emellertid reda upp situationen och passerade Primoz Roglic i de sista loppen. Lagkamraten Geraint Thomas gick och vann hela Tour de France vilket verkligen shockade experterna, men även öppnade upp för debatt om Thomas nu ska överta Froomes ledarposition i stallet.

Trots oddssättarnas favoriter, Porte, Nairo Quintana, och Mikel Landa, till att utmana Froome så var det faktiskt Tom Dumoulin som slutade tvåa. Sedan dess har många fått lära sig sina läxor om vad Tour de France handlar om och en hel del unga cyklister har skaffat sig mer erfarenhet. Flera lag har ändrat sina träningsmetoder och bytt ut lagmedlemmar. Årets tävling kommer att bli väldigt annorlunda och det krävs noggrann research för att veta var och hur man ska investera sina pengar vid betting på Tour de France 2019.

Historia och statistik

Mesta vinnare historiskt Tour de France

Vinster Cyklist År
5 Jacques Anquetil(Frankrike) 1957, 1961, 1962, 1963, 1964
 5 Eddy Merckx(Belgien) 1969, 1970, 1971, 1972, 1974
 5 Bernard Hinault(Frankrike) 1978, 1979, 1981, 1982, 1985
 5 Miguel Indurain(Spanien) 1991, 1992, 1993, 1994, 1995
4 Chris Froome(Storbritannien) 2013, 2015, 2016, 2017
3 Philippe Thys(Belgien) 1913, 1914, 1920
 3 Louison Bobet(Frankrike) 1953, 1954, 1955
 3 Greg LeMond(USA) 1986, 1989, 1990

Tidigare Tour de France vinnare under 10-talet

Under 10-talet har tävlingen dominerats av Chris Froome, Storbritannien och Team Sky.

År Land Cyklist Lag
2010 Luxemburg Andy Schleck Team Saxo Bank
2011 Australien Cadel Evans BMC Racing Team
2012 Storbritannien Bradley Wiggins Team Sky
2013 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2014 Italien Vincenzo Nebali Astana
2015 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2016 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2017 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2018 Storbritannien Geraint Thomas Team Sky

Svenska framgångar

Den svensk som deltagit flest gånger på touren är Sven Åke Nilsson. Han körde fem gånger och gjorde sitt sista framträdande 1982. Magnus Bäckstedt har startat sju gånger men bara lyckats avsluta två lopp, det sista 2008. Bäckstedt är dock den enda svensken som har vunnit en etapp i Tour de France, den mellan La Chaux de Fonds och Autun 1998. Den bästa totalplaceringen en svensk har åstadkommit är en tredjeplats. Det gjordes av Gösta Pettersson 1970.

Snabbare betting på Tour de France
100% upp till 100 kr!
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Årets upplaga och deltagare

Geraint Thomas har i sin karriär både cyklat bana och landsväg, och är som sagt titelhållare i Tour de France. Han har även vunnit två OS-guld och tre VM-guld. I sitt nuvarande stall Team Ineos (tidigare Team Sky 2010-2019) startade Thomas som en ”domestique” till Chris Froome men har sakta men säkert blivit en av de viktigaste åkarna i laget. Thomas är även den första walesaren att vinna touren.

Jakob Fuglsang är en före detta mountainbike-cyklist som bland annat har vunnit U-23 VM. Han tävlar för UCI Worldteam Astana, en koalition av statsägda företag från Kazakstan. Tidigare har han slutat sjua i Tour de France och Fuglsang har vunnit en del andra tävlingar, exempelvis Liège-Bastogne-Liège, Critérium du Dauphiné, Danmark Rundt, Tour de Luxembourg, Tour of Austria och Tour of Slovenia.

Egan Bernal kör precis som Thomas för UCI Worldteam Team Ineos. 22-åringen är från Colombia och slog igenom 2017 efter att ha vunnit Tour de l’Avenir, varefter han blev värvad av dåvarande Team Sky. Han har en bakgrund inom mountainbike och spås en lysande framtid av sitt lag och cykelvärlden, frågan är om han är redo för att ta hem en stor tävling som Tour de France. Hans form verkar också vara grym då han vann Tour de Suisse förra veckan.

Någon som skulle kunna bli en dark horse i sammanhanget är Adam Yates, som slutade på en fjärdeplats i tävlingen 2016. Han har även kommit tvåa i Volta a Catalunya och Tirreno-Adriatico samt topp fem i Liege-Bastogne-Liege, Vuelta a Andalucia och Tour of the Basque Country.

Tour de France 2019 består av 21 etapper och 22 lag som tävlar mot varandra. När vi kollade på deltagarna och jämförde oddsen innan tävlingen drog igång så såg det ut som att slutsegern skulle stå mellan förra årets vinnare Geraint Thomas, Jakob Fuglsang eller Egan Bernal. Dessa tre var de enda som hade under 10,00 i odds att vinna tävlingen samtidigt som de är var enda tre som har under 3,00 att sluta som topp tre i tävlingen. Efter fyra etapper har oddsen skiftat en del men det är fortfarande samma favorit-trio. Bernal har gjort det bra och ligger just nu runt 1,30-2,65 som totalvinnare. Thomas ger runt 3,50 gånger pengarna medan Fuglesang har halkat ner lite och pendlar mellan 10-12 gånger smöret. Adam Yates har gått lite trögare och ger för tillfället runt 15,00

:

.

Speltips Tour de France 2019

Tour de France ses av många som den tyngsta och mest prestigefulla tävlingen av alla. Det är också den tävling som får mest uppmärksamhet och är mest populär bland cykeltävlingarna. Tävlingen attraherar inte bara världens bästa cyklister utan även de största spelmarknaderna. Eftersom det är världens mest prestigefulla cykeltävling så är det en favorit för experterna att spela på och diskutera kring.

Då Doumolin och Froome föll bort skakades oddsen om en hel del. Vid den här tiden förra året var det absolut ingen som backade Thomas och se vad han åstadkom, frågan är om han kan göra samma sak med oddsen på sin sida. Med tanke på maktvakuumet i Team Ineos och hur svaga resultat Thomas producerat hitintills i år är det upplagt för skräll. En stark utmanare är Bernal, som gick in och vann Tour de Suisse efter att Thomas kraschat.

Just nu kan vi spela Thomas som topp tre till 1,75 medan Bernal ger 1,60. Utöver tidigare nämnda Fuglesang och Yates så har även Kruijswijk och Pinot också blandat in sig i leken. De ligger och skvalpar som topp tre på under 4 procents-spärren.

En tävling som brukar vara en bra värdemätare för att välja en vinnare är Critérium du Dauphiné. Denna vanns av Jakob Fuglsang vilket gjorde honom till en av favoriterna. Fuglsang har haft sitt bästa år någonsin och backat av Astana kommer han vara med i täten hela vägen. Adam Yates har också haft ett väldigt bra år fram tills den här månaden. Han hade den gula ledartröjan under Critérium du Dauphiné men gav upp tävlingen sista dagen och hänvisade till magproblem. Yates minus är att han brukar underprestera vid sämre väderförhållanden.

Innan tävlingen var rekommendationen Jakob Fuglsang som vinnare. Han är den enda av favoriterna som haft en fantastisk säsong samtidigt som hans lag, Astana, har haft ett mycket bra år. Om vi ska gå hur oddsen såg ut för vinnande lag så var Team Ineos solklar favorit med 1,75. Närmaste konkurrenter var Astana Pro Team till 5,50, Movistar Team till 7,00 samt Mitchelton-Scott Team till 8,00. Efter fyra etapper har dock mycket hänt här. Movistar är just nu favorit att vinna till runt 1,60, medan Team Ineos ger runt 5,50, Astana har sjunkit till 12,00 och EF Education first har smugit upp som en utmanare till 12,00. Team Jumbo-Visma har behållt ledningen de fyra första etapperna men det är få som tror på att de håller mycket längre.

Bergströjan totalt lär tillfalla bergsfavoriten Julian Alapphilippe, vilket kan spelas till runt 2,40. fransmannen är även favorit till att vinna etapp fem på touren, vilket kan spelas till 5,00 pengarna. Favoriten till att bli bästa ungdomscyklist ligger såklart fortfarande hos totalfavoriten Bernal. Enric Mas Nicolau såg ut att vara en utmanare men de förväntningarna infriades tyvärr inte. Nu är det istället Enric Mas som ser ut att bli största utmanare, Mas kan spelas till 4,00 medan Bernal ger runt 1,30. Bernal. De kan även spelas H2H men där blir oddsen lägre. Det blir intressant att se om Bernal håller för pressen och det går att försäkra sig lite om det inte skulle bli så. På vissa spelsidor kan man spela på att Bernal inte blir den bästa åkaren i Team Ineos, där bland annat Thomas huserar. Vilket innebär att vem som helst i laget kan komma före totalt för att man ska vinna.

En intressant detalj att hålla koll på är kampen om den gröna tröjan (poängtröjan). Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) är tillbaka för att försvara sin titel och kommer att försöka slå Erik Zabels rekord med sex vinster. Just nu ligger Sagan på samma som Zabel efter att ha vunnit sex av de sju senaste tävlingarna. 2017 misslyckades han då han blev diskvalificerad efter ett kontroversiellt domarbeslut. Sagan känns som ett ganska säkert kort och det går att spela honom i flera H2H för poäng. Efter de fyra första etapperna är oddsen på Sagan nere på runt 1,20. Han har redan 104 poäng medan tvåan, italienaren Elia Viviani, har 84.

Julian Alaphilippe har efter mycket bergsetapper en ledning tidsmässigt på 20 sekunder före Wout Van Aert. Bernal och Thomas ligger 40 respektive 45 sekunder efter, vilket inte är någon tid i cykling. Det känns som att Bernal för tillfället har ett psykiskt övertag på Thomas och ett H2H spel på att Bernal kommer före Thomas totalt kan göras till runt 1,60. En annan intressant H2H är den mellan Fuglesang som underpresterat och Kruijswijk som överträffat förväntningarna. Vi tror Kruijswijk kommer före totalt vilket ger 2,00.

Betfair
Betsafe

Utan den fyrfaldiga mästaren Froome har det blivit ett öppet race och det kan vara bra för alla spelare att reka vara etapp för sig innan man gör något förhastat. Det kommer förmodligen vara enklare än att förutse en totalvinnare. Hur kommer kemin fortsatt att fungera mellan Thomas och Bernal, vem kommer ta för sig mest och hur kommer resterande lagmedlemmar i Ineros reagera på eventuella spänningar?

Vilken härlig fortsatt tävling vi har framför oss nu!

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se