Hem boxning Du är här

Speltips och odds Robert Helenius – Gerald Washington

Då var det dags för Helenius att visa att han håller en hög nivå bland de andra tungviktsgrabbarna. Helenius och Washington är förmodligen inga boxare som kommer bli världsmästare men de har inget att förlora, vilket kommer att mynna ut i en riktigt sevärd match. Trots att Helenius bör vara storfavorit med tyngre slag och att han rent generellt är en bättre boxare, så går det inte att räkna bort Washington. Helenius karriär spåddes en lysande framtid men karriären har kantats av skador och operationer, på händer såväl som axlar. Detta har gjort att Helenius inte varit konsekvent i sin boxning och har varvat fantastiska insatser med brutalt dåliga. Samtidigt är Washington en väldigt limiterad boxare, med ganska dåligt försvar såväl som teknik och lever på att han är väldigt atletisk. Vi ser Helenius som favorit med en liten skrällchans för Washington.

Bettinganalys Helenius – Washington

Efter att ha sett Andy Ruiz knocka Anthony Joshua vet man att vad som helst kan hända i ringen. Helenius ska göra sitt första framträdande på amerikansk mark mot den inte helt okända Gerald Washington. Det går att spela Helenius som vinnare till runt 1,50 gånger pengarna medan Washington ger runt 2,50 för en vinst. Matchen går i delstaten Minnesota den 13 juli och då det är lite av ett ”svensknäste” så kanske Helenius får lite extra stöd på läktaren.

Betfair
888sport

I intervjuer så är svensken självsäker och uttrycker att han varit klar för match sedan april. Det var snack tidigare om en match mot Adam Kownacki men det verkar ha mynnat ut i sanden. Helenius tror att han ska kunna knocka Washington för att sedan få möta en bättre rankad boxare, exempelvis Kownacki. Det är första gången svensken boxas i USA och matchen kan vara ett bra sätt att få fler matcher på amerikansk mark. Matchen sänds på TV och kan ses i princip hela USA.

Washington har 23 matcher under bältet och har vunnit 19 av dessa. Han rankas just nu som 34 i världen enligt Boxrecs. Han har bland annat mött Deontay Wilder där han gjorde bra ifrån sig tills han slutligen föll på KO. Därför blir det en bra värdemätare för Helenius om han kan gå segrande ur matchen och veta vilken nivå han kan tävla på.

Utfallet i matchen lutar mot att Helenius vinner på knock nån gång i mitten av matchen. Det går att lira Helenius vinst på KO till odds runt 2,35. Det finns även läge här att spela på att matchtiden inte kommer att ta slut, vilket kan spelas till runt 1,70. Med två så pass hårdslående boxare kommer en ordentlig träff bli vital. Båda två kommer även försöka gå ut hårt för att få slut på matchen i ett tidigt skede. Om Washington skulle överleva alla 10 ronder så kan man spela Helenius vinst på poäng till runt 3,50

Live stream  och live betting på Helenius – Washington

Det är mycket möjligt att denna match kommer gå att live streamas på vissa av de svenska bettingbolagen alternativ via viaplay som brukar visa de flelsta boxningmatcher. Vill man live betta så kan man göra det på bland annat PAF.

Sammanfattningsvis har vi två fighters som vill förbättra sin ranking och det kommer bli en häftig match. Förhoppningsvis får vi en svensk seger!

Unibet
Betsson

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se