Hem underhallning tv Du är här

Odds Grammy Awards 2021: Vilka Spås Vinna?

Årets omgång av Grammy Awards blir den 63:e i ordningen. Från start var den planerad till att gå av stapeln den 31 januari i år, men i början av året kommunicerades att galan istället flyttas fram till den 14 mars. Vad säger oddsen?

Årets Bästa AlbumGrammy Awards Odds
Folklore (Taylor Swift)1.50
Future Nostalgia (Dua Lipa)4.00
Hollywood’s Bleeding (Post Malone)11.00
Everyday Life (Coldplay)13.00
Women in Music Pt. III (HAIM)15.00
Black Pumas (Black Pumas)18.00
CHILOMBO (Jhené Aiko)18.00
DJESSE VOL.3 (Jacob Collier)18.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

När det gäller årets album är det inte några väldigt stora överraskningar gällande årets Grammy odds. Den alltid lika folkkära Taylor Swift är en stark favorit till att ta hem vinsten med sina odds på 1.65, följt av Dua Lipa på 4.50 (vilken ju har lika många nomineringar som Swift i årets Grammy Awards).

Det är ändå någorlunda hyfsade odds för Taylor (sett ur ett spelarperspektiv), vilket kan tolkas som att även om hon är storfavorit till att kamma hem denna nominering, kan hon fortfarande inte känna sig helt säker. Det är dock ingen av de övriga nominerade i kategorin som verkar vara några större hot till priset, åtminstone inte om man får tro på bettingbolagen. Glappet ned till listans tredje nominering – Post Malone – ger nämligen en fördubbling av oddsen från listans andraplats (från 4.5 för Dua Lipa till 9.00 för Post Malone).

Grammy Awards: Odds på Årets Låt

Årets låtGrammy Awards Odds
Cardigan (Taylor Swift)2.00
Don’t Start Now (Dua Lipa)4.25
Black Parade (Beyonce)5.00
Everything I Wanted (Billie Eilish)9.00
Circles (Post Malone)15.00
If The World Was Ending (JP Saxe Featuring Julia Michaels)18.00
I Can’t Breathe (H.E.R)21.00
The Box (Roddy Ricch)21.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Även i denna kategori är det Taylor Swift som med oddsen 2.1 är favoriten när vi kollar på årets Grammy odds – och precis som i kategorin årets album är det Dua Lipa som ligger på en andra plats med oddsen 4.0. Här är dock siffrorna något jämnare mellan de två artisterna och bettingbolagen verkar inte känna sig lika säkra på att det är Taylor Swift som går hem med segern i denna kategori – även om hon har ett ganska stort glapp ned till Dua Lipa.

I Song of the Year finns det dessutom en tredje nominerad som absolut inte ska räknas ut ännu – nämligen galans mest nominerade artist i år: Beyoncé. Mellan Beyoncé och Dua Lipa skiljer det endast 0.5 i odds – och med tanke på att ett av Beyoncés hetaste rykten är att hon skulle vara en medlem av Illuminati, kanske det kan hjälpa hennes chanser till vinst. Åtminstone om det ligger något i dessa rykten – den konspiratoriskt lagde får svar på detta den 14 mars.

Grammy Awards: Odds på Bästa Nya Artisten

Bästa nya artistenGrammy Awards Odds
Megan Thee Stallion1.75
Doja Cat2.75
Phoebe Bridgers9.00
Kaytranada15.00
Noah Cyrus21.00
D Smoke34.00
Ingrid Andress34.00
Chika51.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

En av de kanske mest roliga kategorierna inom Grammy Awards måste ju vara Årets nya artist. Här är det otroligt jämnt mellan favoriten Megan Thee Stallion (Grammy odds 1.9) och Doja Cat (odds 2.5). Oddsbolagens tredjehandsfavorit är Phoebe Bridgers, men med oddsen 9.0 är hon ingen större favorit till att åka hem från Grammy Awards 2021 som vinnare i sin kategori.

Vi får hoppas att säkerheten på Grammy Awards är hög i år – favoriten i denna kategori har ju trots allt nyligen varit delaktig i ett mål där hon hävdar sig ha blivit beskjuten av Tory Lanez. Lanez har dock inte varit aktuell i Grammysammanhang sedan hans låt “Luv” var nominerad till Grammy Awards 2017, så någon större fara för skottlossning bör det inte vara i år.

Grammy Awards: Odds på Bästa Dans / Elektroniska Album

Bästa dans / elektroniska albumGrammy Awards Odds
Bubba (Kaytranada)2.25
Good Faith (Madeon)3.50
Energy (Disclosure)4.00
Planet’s Mad (Baauer)5.50
Kick I (Arca)11.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Bästa dance / elektroniska album kan vara den kanske mest spännande kategorin att betta på i Grammy Awards 2021. Här får vi nämligen relativt jämna Grammy odds, och det är inte heller någon av de nominerade som har så pass låga odds att allting annat än en seger känns helt inaktuellt.

Oddsbolagens etta är iallafall Kaytranada med sitt album Bubba. På dessa ges vi oddsen 2.3 – och hoppet till listans tvåa Madeon med albumet  Good Faith är inte jättelångt, då dessa får oddsen 3.75.

Även fyran Disclosure och deras album Energy (4.5) samt femman Bauuer med albumet Planet’s Mad (5.5) har någorlunda hyfsade odds – åtminstone sett i korrelation till hur övriga nominerades odds ser ut.

Vad du kan förvänta dig i år

Den som fått allra flest Grammy nomineringar i år är Beyoncé – hon är nominerad i hela 9 olika kategorier. De som kommer på en delad andraplats gällande antal Grammy nomineringar är i år Taylor Swift, Dua Lipa och Roddy Ricch, vilka alla fått sex nomineringar var.

Av alla dessa är det nog ändå Taylor Swift som är favorit till att gå hem med flest vinster under kvällen – åtminstone om man ser till Grammy odds för i år. Sändningarna börjar klockan 8 p.m. ET (lokal tid), vilket i svensk tid innebär att årets upplaga av Grammy Awards börjar sändas klockan 02.00 natten till den 15 mars och det hela kommer arrangeras i Staples Center, Los Angeles.

Fler spelmarknader tillgängliga på årets Grammy Awards

Känd komiker leder årets gala

Efter att den femtonfaldigt (!) Grammyvinnande Alicia Keys under tidigare år mycket framgångsrikt lett Grammy Awards, är det i år dags för komikern Trevor Noah att ta över uppdraget att leda galan. Ni som inte har någon relation till namnet kommer med största sannolikhet att känna igen honom när ni ser hans ansikte i rutan. Trevor Noah är nämligen ett folkkärt amerikanskt ansikte – kanske framförallt för att han är programledare för The Daily Show, samtidigt som han också setts i många andra komedisammanhang.

Uteblivna nomineringar för The Weeknd stor snackis

Något som blivit årets största snackis när det gäller Grammygalan 2021 är dock inte årets nomineringar – utan snarare en artist som blivit utan.

De som har koll på musikvärlden vet att artisten The Weeknd haft ett riktigt bra musikår med ett album som toppat listor världen över ända sedan släpptes i mars 2020 – trots detta återfanns han inte som nominerad i en enda kategori i årets Grammy Awards.

Han vädrade sitt missnöje över de uteblivna nomineringarna på Twitter och fick ett stort medhåll från både fans såväl som andra artister och musikkännare. Bland annat skrev han ett inlägg där han kallade Grammy Awards för “korrupt”.

Grammy Odds 2021

För dig som vill betta på årets upplaga av Grammy Awards finns det naturligtvis möjligheter att göra hela upplevelsen lite extra spännande med hjälp av svenska spelbolag.

Det är inte svårt alls att betta på Grammy Awards och det du behöver är ett spelkonto hos den aktör du vill lägga dina bets hos. Därefter surfar du in på deras sportsbook, letar upp de olika Grammy-kategorier du vill betta på och väljer dina favoritartister.

Såhär gör du:

 • Gå in på Unibet här, och skapa ett konto vi länken här.
 • Gå till odds, och skriv in Grammy Awards i sökfältet
 • Välj den deltagare som du vill betta på
 • Håll fingrarna korsade och rösta på att din deltagare ska vinna

När du gjort det är det bara att vänta med spänning på årets omgång av Grammy Awards och hålla tummarna för att det blir just de artister som du bettat på som vinner.

Vi vill uppmana dig att välja en bettingsida med en svensk licens för spel när du väljer var du ska betta. Detta beror på att den svenska spellicensen är en grundläggande trygghet för dig som spelar och det är också en tydlig stämpel på att aktören håller en hög kvalitet. Sist men inte minst får du dessutom alltid skattefria vinster när du spelar hos ett svensklicensierat casino.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Svenska succéer i Grammy Awards

Grammy Awards är en av de mest prestigefyllda vinsterna någonsin inom musikbranschen och det finns faktiskt även svenska artister och låtskrivare som varit nominerade – och även vunnit – inom olika kategorier i Grammy Awards. Den kanske mest framgångsrike av dem alla bör vara Max Martin – musikproducenten som levererat hit efter hit i ett trettiotal år nu.

Max Martin heter egentligen Karl Martin Sandberg och har har sedan 1990-talet producerat stora hits för bland annat artister som Coldplay,  Britney Spears, Celine Dion, Bon Jovi, Backstreet Boys, A-ha, NSYNC, Usher, Pink, Katy Perry, Pitbull, Justin Bieber, Ariana Grande, Ed Sheeran och Darin Zanyar. Det är alltså inga konstigheter att han under ett flertal tillfällen varit nominerad inom olika kategorier i Grammy Awards – och han har även varit delaktig i flera vinnande album och låtar.

Några andra svenskar som rönt framgång i Grammy Awards, men som kanske inte är lika kända bland det svenska folket som Max Martin, är det svenska metal-bandet Ghost. Dessa mottog i 2016 priset i Årets hårdrock / metal med sin låt Cirice. De var dessutom nominerade till 2019 års Grammy Awards i två olika kategorier – årets rockband och årets rocklåt. Det året fick de dock gå hem utan pris.

Andra svenskar som varit nominerade i olika kategorier i Grammy Awards är bland annat artisten Towe Lo, låtskrivaren Ludwig Göransson och artisten Erik Grönwall.

Missa inte: Odds på Melodifestivalen Final 2021

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se