Hem underhallning melodifestivalen Du är här

Deltävling 4 Melodifestivalen 2021 – Vad är oddsen?

Efter att Anis Don Demina och Oscar Zia charmat de svenska tittarnas hjärtan i Melodifestivalens andra deltävling, var det ett något otacksamt uppdrag för Jason Diakité (ja alltså, rapparen Timbuktu ni vet) att ta över stafettpinnen. Han gjorde en hyfsad insats, men vi kommer inte minnas hans roll som programledare i Melodifestivalen 2021 när årets mello är över, om vi säger så. Inte ens de alltid så roliga Leif och Billy kunde rädda kvällen – ridå.

Musikmässigt var upplevelsen – som alltid – något blandad. Det var dock fler röstande tittare än i premiären – och totalt 647 000 röster kom in under kvällen. Det är deltagarrekord för alla Melodifestivalens deltävlingar hittills. 

Vem vinner Melodifestival 2021 i år? Se oddsen på Mello 2021 favoriter för att vinna tävlingen. Favoriterna fortsätter att förändras efter varje deltävling!

Melodifestivalen 2021: Deltävling 4 Att gå direkt till final Vinnare

BidragDeltävling 4 Odds
Eric  Saade1.01
The  Mamas1.15
Tess Merkel5.50
Sannex9.00
Clara  Klingenström15.00
Efraim Leo15.00
Lovad15.00

Ingen skräll gällande vinnarna

Den som bettat på de artister bettingsidorna hade som förhandsfavoriter har efter den tredje deltävlingen tjänat en liten slant. Det var nämligen de två förhandstippade vinnarna som också tog sig direkt till den stora finalen – nämligen Tusse med sitt bidrag Voices, samt schlagerdrottningen Charlotte Perrelli med sin låt Still Young.

Andra Chansen

Till Andra chansen skulle enligt bettingbolagen Mustasch och Alvaro Estrella gå. Av dessa var det endast Alvaro Estrella som tog sig vidare, med bidraget Baila Baila. Om detta enkom berodde på att tittarna inte uppskattade gruppen Mustasch’s bidrag låter vi dock vara osagt – den som följt den senaste veckans turer i media vet ju att bandet fått en hel del oönskad uppmärksamhet. Det är trots allt inte riktigt så som man säger, att all uppmärksamhet är god sådan.

Istället var det en högst otippad Klara Hammarström som med sin låt Beat of Broken Hearts tog sig vidare till Melodifestivalens andra chans.

Utslagna

De artister som inte tog sig vidare denna gång var Emil Assergård med sitt bidrag Om allting skiter sig, Mustasch med låten Contagious samt Elisa med Den du är.

Deltagare Deltävling 4

I den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen är det en blandad skara av musikaliska bidrag vi kommer få ta del av. Sändningen sker den 27 februari kl 20.00 i SvT1 och SvT Play. Kvällens startschema ser ut såhär:

  1. Tess Merkel – Good Life
  2. Lovad – Allting är precis likadant
  3. Efraim Leo – Best of me
  4. The Mamas – In the middle
  5. Sannex – All inclusive
  6. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  7. Eric Saade – Every Minute

En spännande kväll att se fram emot

Deltävling 4 kommer alltså i vanlig ordning att bli den sista deltävlingen i årets Melodifestival, innan Andra chansen går av stapeln. Vilka som kommer bli årets sista bidrag att gå direkt till finalen kommer bli riktigt spännande att se och den stora frågan är om det kommer bli någon av de gamla erfarna rävarna, eller någon av de mer oerfarna bidragen som går hem med kvällens seger.

De artister och grupper som tidigare deltagit i schlagersammanhang är i Deltävling 4 Tess Merkel, The Mamas och Eric Saade – så nästan 50/50 mellan erfarna och oerfarna (helt 50/50 går ju inte att få, eftersom det är sju startfält). Sannex är dock så väldigt folkkära att man skulle kunna tro att de deltagit i tidigare schlagersammanhang – något vi här på redaktionen var nästan säkra på att de gjort. De är därför kandidater till den där sista halvan som krävs för att startfältet ska vara helt jämlikt mellan gamla rävar och färskingar i schlagersammanhang.

Den uppmärksamme såg att vi inför Deltävling 3 råkade presentera den fjärde deltävlingens programledare – vi ber om ursäkt för det. Vår dedikerade skribent blev så ivrig när hon såg Pernilla Wahlgren att hon helt missade det faktum att det stod Deltävling 4 ovanför hennes bild. Den som väntade förgäves under hela den tredje deltävlingen för att till slut inse att denne blivit snuvad på konfekten ber vi allra ödmjukast om ursäkt – men denna gången lovar vi att Pernilla dyker upp i rutan (om inga oförutsedda ändringar sker, vilket inte känns helt omöjligt när det gäller denna donna). Till sin hjälp har hon ingen mindre än Per Andersson – vem är då Per undrar ni? Jo, ni som kan er julkalender kommer känna igen Per från 2019 års julkalender, där han spelade mot just Pernilla Wahlgren. Detta folkkäre ansikte har dock även synts i rutan i en mängd andra tv-sammanhang såsom i Grotesco, Parlamentet, TimeOut etcetera.

Vad säger oddsen?

Om man ska tro på oddsen är det helt solklart att Eric Saade och The Mamas kommer gå vidare som favoriter direkt till final i Deltävling 4. Därifrån är det ett litet hopp till Clara Klingenström och Tess Merkel, vilka ser ut att gå till Andra chansen då glappet från dessa tv bidrag ned till de sista tre artisterna är relativt stort.

Melodifestivalen 2021: Deltävling 4 Att gå direkt till final Vinnare

BidragDeltävling 4 Odds
Eric  Saade1.01
The  Mamas1.15
Tess Merkel5.50
Sannex9.00
Clara  Klingenström15.00
Efraim Leo15.00
Lovad15.00

Vem vinner Melodifestival 2021 i år? Se oddsen på Mello 2021 favoriter för att vinna tävlingen. Favoriterna fortsätter att förändras efter varje deltävling!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se