Hem underhallning-specialer oscars

Odds Oscarsgalan 2021- Den allra bästa

När det gäller årets bästa film, är detta en av de kategorier som är mest omtalad på Oscarsgalan. Du som vill betta på denna kategori kommer finna att enligt de Oscarsgalan odds som ligger ute just nu, är Nomadland den största favoriten till vinsten, följd av filmen Mank. Bägge dessa filmer är dessutom sådana som just nu återfinns i flera olika nominerade kategorier, vilket gör att deras Oscarsgalan odds för att kamma hem åtminstone någon titel, ser relativt goda ut. Årets förutspådda oscarsnomineringar för bästa film är:

Oscar för Bästa FilmOscarsgalan odds
Nomadland1.15
The Trial of the Chicago 77.00
Minari15.00
Promising Young Woman18.00
Judas & the Black Messiah34.00
Mank34.00
Sound of Metal51.00
The Father101.0

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Nomadland

Denna film är förutspådd att kamma hem storslam på årets Oscarsgala, med nomineringar inom flera olika kategorier. Den som har sett denna lågmält vackra film har inga som helst svårigheter till att förstå dess flera nomineringar och vi skulle bli förvånade om det visade sig att Nomadland gick hem helt tomhänta från årets Oscarsgala. Filmen är dessutom baserad på verkliga händelser och en av skådespelarna i filmen spelar faktiskt sig själv.

The Trial of Chicago 7

Också The Trial of Chicago 7 är en film som spås få väldigt många nomineringar under årets Oscarsgala och det är troligen den absolut största utmanaren till filmen Nomadland. Filmen är baserad på en verklig historia och handlar om en grupp människor som organiserade protester mot de krig som pågick på den tiden – och som senare blev åtalade bland annat för att ha uppmanat till upplopp.

Minari

När det handlar om sådana filmer som fått nomineringar inom flera kategorier hittar vi även Minari bland dessa. Denna dramafilm har både feelgood-känsla och komediska inslag och handlar om om en familj vilken flyttar från Korea till Arkansas för att påbörja ett helt nytt liv som bönder på en farm.

Promising Young Woman

Hur hanterar man traumatiska upplevelser från ens förflutna, när det är andra människor som orsakat dessa? I “A Promising Young Woman” får vi svaret på hur filmens huvudperson hanterar sådana traumatiska händelser som skett tidigare i hennes liv. Hon bestämmer sig för att hämnd är bästa sättet.

One Night in Miami

Denna film är lika mycket intressant som den är allmänbildande, och vi får här följa hur diskussionerna och tankarna går under en natt i Miami när fyra av 1960-talets mest tongivande röster möts. Det är Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown och Sam Cooke som samlats för att diskutera bland annat sitt inflytande gällande bland annat den civilrättsliga rörelsen.

Oscarsgalan odds – så bettar du på Oscarsgalan 2021

Att betta på Oscarsgalan 2021 är ett uppskattat sätt att addera lite extra spänning till hela showen. Det är framförallt vinnarna i de olika kategorierna som det går att spela på och om du är ute i god tid brukar du kunna få ganska fina Oscarsgalan odds dessutom.

Bästa odds på Oscarsgalan 2021 hos Unibet

Vi rekommenderar att du väljer en bettingoperatör med en svensk licens för spel när du ska spela. Detta beror på att det ställs väldigt höga krav på spelartrygghet hos de aktörer som beviljas en svensk spellicens och du kan därför känna dig väldigt trygg när du väljer att spela hos dessa aktörer. Som ett extra plus i kanten är du också alltid garanterad skattefria vinster hos spelbolag med en svensk spellicens.

Hur spelar man på Oscarsgalan?

För att kunna spela på betting Oscarsgalan 2021 hos Unibet krävs det först och främst att du har ett spelkonto på sidan.

Såhär gör du:

 • Gå in på Unibet här, och skapa ett konto vi länken här.
 • Gå till odds, och skriv in Oscarsgalan i sökfältet
 • Välj den deltagare som du vill betta på
 • Håll tummarna för folket tycker som dig, och röstar fram din deltagare till vinst

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Nomineringar Oscarsgalan 2021

Redan nu är nätet fullt av spekulationer kring vilka filmer och skådespelare som kommer bli nominerade i de olika kategorierna. Sett till tidigare års spekulationer brukar dessa dock vara väldigt träffsäkra och sett till hur nischat förra årets filmår av förklarliga anledningar har varit, känns det som att det kanske varit ännu lättare att förutspå årets nomineringar inför Oscarsgalan 2021 detta året.

Oscar för Bästa Kvinnliga Biroll

Du som vill ha Oscarsgalan odds för bästa kvinnliga biroll årets favorit är Youn Yuh-jung (Minari). Personligen tycker vi dock att det skulle vara väldigt roligt om den för amerikanerna nyupptäckta talangen Yuh-Jung Youn skulle vinna priset. Förhoppningsvis skulle det kunna bana väg för att fler utländska skådespelare törs rikta sina blickar mot “The Great US”, vilket i bästa fall ger oss flera nya och intressanta ansikten på bioduken i framtiden.

Vinnare Oscarsgalan Odds
Youn Yuh-jung (Minari)1.20
Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm)4.75
Glenn Close (Hillbilly Elegy)11.00
Olivia Colman (The Father)21.00
Amanda Seyfried (Mank)34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

De förutspådda nomineringarna inför Bästa Kvinnliga Biroll i årets Oscarsgala är:

Yuh-Jung Youn – Minari

I Oscarssammanhang är Yuh-Jung Youn helt ny – hon har inte tidigare varit nominerad för någon Oscar. Filmen Minari handlar om en koreansk familj som under 1980-talet flyttar till Arkansas för att starta en farm och filmen klassas som ett drama, eller en dramakomedi. Yuh-Jung är dock inte ny i filmsammanhang – hon har en 50-årig karriär som skådespelerska i bagaget. Däremot är hon ny på de amerikanska tv-skärmarna eftersom hon tidigare endast spelat in filmer i sitt hemland Sydkorea.

Olivia Colman – The Father

Olivia Colman har tidigare en nominering (vilken hon också vann) i bagaget från Oscarsgalan. Det var i 2018 som hon vann bästa skådespelerska för sin insats i filmen “The Favourite”. Denna gång är det i filmen “The Father” hon gjort en imponerande insats, och filmen handlar om en far som vägrar låta sin dotter assistera honom i takt med att han blir äldre och behöver mer hjälp. Under tiden som han kämpar med att acceptera sitt tilltagande vårdbehov börjar han tvivla på allt han någonsin tagit för sanning – allt ifrån sin familj till sin egen verklighet.

Maria Balakova – Borat Subsequent Moviefilm

Maria Bakalova har inte tidigare varit nominerad i Oscarsgalan, och har alltså fått sin första nominering för sin roll i den senaste Borat-filmen. Filmerna om den minst sagt specielle Borat behöver väl egentligen inte någon närmare presentation, men i denna film ska iallafall Borat på uppdrag av sin regering ta sig till USA för att överlämna en gåva till vicepresident Mike Pence.

Glenn Close – Hillbilly Elegy

Trots 7 tidigare nomineringar till en Oscar – senast 2018 – har Glenn Close aldrig vunnit någon sådan ännu. Det känns ju nästan som att det vore hennes tur nu. Det känns som att hennes insats i dramafilmen “Hillbilly Elegi” också kan ge goda chanser till vinst – bara filmens namn förklarar egentligen allting du behöver veta om filmen.

Amanda Seyfried – Mank

Amanda Seyfried är helt ny för Oscarsgalan och detta är hennes första nominering. Det är alltså för sin insats i filmen “Mank” som denna ges och detta är något så intressant som en film inspelad helt i svartvitt. Anledningen till färgvalet är att filmen ska utspela sig under 1930-talet och handlingen kretsar kring den alkoholiserade manusförfattaren Herman J. MankieWicz när han kämpar för att få färdigt ett viktigt filmmanus i tid.

Oscar för Bästa Manliga Biroll

Det känns som att Sasha Baron Cohen, vilken ju nominerats för en roll vilken går långt utanför hans befästa karaktär som komikern Borat har stor chans att gå hem med en vinst.

Vinnare Oscarsgalan Odds
Daniel Kaluuya (Judas And The Black Messiah)1.04
Paul Raci (Sound of Metal)13.00
Sacha Baron Cohen (The Trial Of The Chicago 7)13.00
Leslie Odom Jr. (One Night in Miami)18.00
LaKeith Stanfield (Judas And The Black Messiah)34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

De förutspådda nomineringarna för bästa manliga biroll är dessa:

Sacha Baron Cohen – The Trial of Chicago 7

Sacha Baron Cohen har varit nominerad i Oscarssammanhang en gång tidigare – det var i 2006 med filmen Borat, vilken i stort sett är det enda de flesta av oss förknippar denna skådespelare med. Det är därför lite extra roligt att han fått en nominering i samband med en skådespelarinsats i en film som befinner sig i en helt annan genre.

Leslie Odom Jr. – One Night in Miami

Detta är Odom Jr’s första Oscarsnominering, vilken han fått för sin insats i filmen One Night in Miami. Filmens handling utspelar sig under en lång – och mycket minnesvärd – natt i 1960-talets USA. Året är 1964 och fyra framträdande röster under denna tid samlas för en intressant diskussion – det är Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown och Sam Cooke.

Daniel Kaluuya – Judas and the Black Messiah

Daniel Kaluuya var i 2017 nominerad till en Oscar för bästa skådespelare i filmen “Get Out”. Filmen Judas and the Black Messiah handlar om The Black Panther Party och hur dess ledare Fred Hampton blev sviken av FBI-informatören William O’Neal.

Paul Raci – Sound of Metal

Paul Raci kan se fram emot sitt livs första Oscarsnominering, för sin roll som Joe i filmen “Sound of Metal”. Denna gripande film handlar om en trummis i ett heavy metal band, vars liv helt ställs på ända den dagen han inser att han är på väg att förlora sin hörsel.

David Strathairn – Nomadland

Detta är den andra Oscarsnomineringen för Strathairn, vilken tidigare har varit nominerad till en Oscar i 2005 för bästa skådespelare i filmen “Good Night and Good Luck”. Denna verklighetsbaserade film handlar om en äldre kvinna som förlorar allt hon äger och har i den stora lågkonjunkturen. Hon börjar därför en resa som modern nomad, genom den amerikanska western.

Bästa manliga och kvinnliga huvudroll (Oscar 2021)

VinnareBästa manliga huvudroll odds
Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)1.07
Anthony Hopkins (The Father)7.50
Riz Ahmed (Sound of Metal)15.00
Steven Yeun (Minari)26.00
Gary Oldman (Mank)34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

VinnareBästa kvinnliga huvudroll odds
Carey Mulligan (Promising Young Woman)2.25
Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)3.00
Frances McDormand (Nomadland)4.50
Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)7.00
Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)21.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Vilka programledare och uppträdanden kan vi se fram emot i årets Oscars?

Eftersom galan i år kommer genomföras med en hel del restriktioner är det inte säkert alls hur upplägget kommer bli, men till exempel förra årets (och även 2019 års) Oscarsgala genomfördes helt utan någon dedikerad programledare – något som kan bli aktuellt även i år.

Oavsett hur programmet ser ut, kan vi konstatera att det brukar vara riktigt fina shower vartenda år på Oscarsgalan – och förväntningarna ligger inte lägre i år, trots restriktioner.

Tidigare svenska Oscarsvinnare

Senast Sverige vann en Oscar var i 2019, då musikproducenten Ludwig Göransson kammade hem en Oscar för Bästa Filmmusik till filmen Black Panther. Innan dess var det i 2017 som fotografen Linus Sandgren vann Bästa Foto för filmen La La Land – efter att Alicia Bergvall i 2016 tog hem priset för Bästa Kvinnliga Biroll i filmen “The Danish Girl”.

Innan dess var det i 2013 som Sverige tog hem några Oscars – och det året var ett riktigt bra Oscarsår för Sverige. Vi lyckades nämligen med konststycket att kamma hem hela 3 statyetter det året. De vinnande svenskarna i 2013 års upplaga av Oscarsgalan var:

 • Malik Bendjelloul, Bästa Dokumentär – Searching for Sugarman
 • Paul Ottosson, Bästa Ljudredigering – Zero Dark Thirty
 • Per Hallberg, Bästa Ljudredigering, Skyfall

Datum och plats

Från början var det sagt att galan skulle gå av stapeln den 28 februari 2021, men datumet blev därefter framflyttat till den 25 april 2021 – främst på grund av de negativa effekter pandemin haft för biografer och liknande. Detta har lett till att alla filmer släppta under året inte haft möjlighet att få samma spridning de annars skulle ha fått om omständigheterna varit normala. Eftersom datumet för galan blivit framflyttat har också filmåret 2020 förlängts att gälla från 1 januari 2020 till 28 februari 2021.

Oscarsgalan kommer att hållas på Dolby Theatre i Los Angeles och sändningarna börjar kl 8 p.m lokal tid. Översatt till svensk tid innebär det att sändningarna från galan startar kl. 02.00 natten till den 26 februari. Förra året direktsändes galan på Tv4 och Tv4 Play, med Tilde de Paula Eby som programledare. Dessutom hade de Pär Lärnström på plats i Hollywood för att rapportera direkt från galan. Något upplägg för hur det blir med årets Oscarsgala finns ännu inte presenterat.

Det finns endast tre gånger tidigare i galans hela 93-åriga historia som Oscarsgalan har fått sitt datum framflyttat.

 • I samband med den stora översvämningen i Los Angeles 1938
 • När Martin Luther King mördades i 1968
 • När ett mordförsök på sittande president Ronald Reagan genomfördes i 1981

Missa inte: Odds Big Brother 2021 – vem kommer vinna?

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
Upp till 1250 kr i spelkrediter
 • 1250 kr i spelkrediter!
 • Minsta odds 1.2
 • Störst live stream
18 År | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Du måste ha verifierat din identitet (KYC) för att kunna ta emot bonusen när du gör en insättning med PayPal,Neteller, Skrill, Skrill 1-Tap eller "by Skrill" Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% till 500 kr
 • 100% upp till 500 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.80
18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller
Freebet värt 500 kr!
 • Freebet
 • Omsättningsfri
 • Lägsta odds 2,00
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Free Bet är omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar.
100 kr bonus
 • 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: Insättning + Bonus x1
 • Minsta odds 1.70
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller

Oscarsgalans historia

Den allra första Oscarsgalan hölls vid en privat middag den 16 maj 1929 på The Roosevelt Hotel i USA. Publiken bestod då av cirka 270 människor. Ceremonin pågick under endast 15 minuter och 15 statyetter delades ut för olika anmärkningsvärda insatser i filmbranschen.

Nu för tiden har detta så klart utvecklats till att bli ett helt spektakel som hela världen följer med spänning! – vem ska snubbla på klänningen i år och vem ska hålla det roligaste talet eller det längsta talet, men framför allt – vilka är det som går hem med en guldskinande Oscar under armen när kvällen är slut? Det är också mycket snack om vem som ska leda galan varje år och oftast är det en erkänd komiker som får uppdraget.  2020 års Oscarsgala blir den 92:a i raden och om vi får någon värd i år återstår att se!

Roliga fakta om Oscarsgalan

En gala som funnits så länge som Oscarsgalan har samlat på sig en hel del roliga fakta genom åren. Visste du till exempel att Walt Disney är den person som vunnit flest Oscars genom åren – hela 25 stycken! Näst efter honom är det Katherine Hepburn som hann samla på sig hela 4 stycken statyetter under sin livstid.

Det finns också bara två skådespelare som vunnit en Oscar efter sin död och det är Heath Ledger för sin gestaltning av Jokern i Batmanfilmen The Dark Knight från 2009, och Peter Finch 1976 för filmen Network. Både Finch och Ledger var från Australien vilket är ett konstigt sammanträffande.

Det finns också en skådespelare vid namn John Cazale som du troligtvis aldrig hört talas om men som bara har varit med i totalt 5 stycken filmer som alla av någon outgrundlig anledning blivit nominerade eller vunnit en Oscar – en av dessa är Gudfadern.

Annan rolig fakta om galans vinnare är till exempel att den tredje filmen i serien om Lord of the Rings vid namn Return of the King är den enda film som någonsin lyckats kamma hem alla de kategorier som den var nominerad i! – vilken prestation. De filmer som vunnit flest Oscars genom tiderna är  Ben Hur från 1959, Titanic 1997, och Lord of the Rings: Return of the King 2003.  

Men det har också skett skandaler under all dessa år och inför galan år 2000 var det någon som stal alla 50 statyetter som skulle delas ut den aktuella kvällen. En man gick förbi en soptunna och hittade alla statyetter kastade där i. Han lämnade in statyetterna och fick en hittelön samt biljetter till galan.

Var det din favorit som vann? Om du är intresserad av att läsa mer om vad vi erbjuder när det gäller underhållning utöver Oscarsgalan klicka här!

FAQ Oscars 2021

Här har vi samlat ihop några av de vanligaste frågorna inför Oscars 2021. Vart hittar man odds Oscars 2021, vart man kan live streama galan och när och från vart den sänds. Vi försöker täcka allt vi tror du tänker på kring Oscars.

🔎Var hittar jag de bästa oddsen för Oscarsgalan?


De bästa oddsen hittar du hos svenska spelsajter online som har svensk spellicens.

🔎Kan jag köpa biljett?


Nej, det går tyvärr inte att köpa biljett till själva galan. Utan här gäller enbart inbjudan.

🔎När och var äger Oscarsgalan rum?


Dolby Theater i Los Angeles Kalifornien i USA den 26 April.

🔎Kan jag streama Oscarsgalan?


Ja det kan du via olika streamingtjänster online, men du kan behöva en VPN för att kunna se sändningen från Sverige beroende på vilken sajt eller tjänst du använder.

Missa inte: Stjärnornas stjärna