Hem underhallning-specialer melodifestivalen semifinal

Semifinal Melodifestivalen 2023, Örnsköldsvik

I Melodifestivalen 2023 på lördag 4 mars är det dags för mello semi som detta år hålls i Örnsköldsvik. För att få de senaste mello odds på de melodifestivalen favoriter som slutade trea och fyra i de fyra deltävlingarna hittar du allt här. Få de bästa förutsättningarna för melodifestivalen betting i vad som tidigare kallades mello andra chansen. Kan oddsfavoriten Kiana ta hem det och gå till finalen eller blir det kanske Nordman? Läs om alla deltagarna, få odds och faktaruta samt en avslutande FAQ.

Odds på alla artisterna i semifinalen av Melodifestivalen 2023

Se odds nedan på alla deltagare när du ska tippa Melodifestivalen 2023.

Faktaruta: Semifinalen i Melodifestivalen 2023

Plats:Hägglunds Arena, Örnsköldsvik
Programledare:Farah Abadi och Jesper Rönndahl.
TV-kanal och tid:Klockan 20.00, den 4 mars på SVT 1.

Hur lägger du ett spel på Melodifestivalen semifinalen 2023?

 1. Välj den artist/deltagare du vill betta på.
 2. Skapa ditt spelkonto.
 3. Här hittar du allt om senaste Melodifestivalen odds och speltips där vi tippat semifinalen.
 4. Läs våra speltips för att sedan placera ditt spel.

Favorit att vinna enligt oddsen: Kiana är just nu den största favoriten att säkra en finalplats.

Alla deltagare i semifinalen:

 • Theoz
 • Mariette
 • Victor Crone
 • Tennessee Tears
 • Elov & Beny
 • Melanie Wehbe
 • Nordman
 • Kiana

Läs om alla artister i semifinalen av mello 2023 nedan. Här kan du läsa allt om alla Melodifestivalen 2023 deltagare.

Kiana

Låtnamn: Where did you go

Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Kiana gjorde en mycket bra Mellodebut i deltävling fyra, hon var nära att ta sig till final, men till slut räckte det inte. Utan hon fick se sig besegrad av Smash Into Pieces. Med tio poängs marginal. Till slut blev det alltså en tredjeplats för tävlingens yngste deltagare. Spelbolagen rankar dock fortfarande Kiana med ganska låga odds, vilket innebär att hon bör ha en mycket fin chans att ta sig till final via semifinalen.

Tennessee Tears

Låtnamn: Now I Know

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jonas Hermansson, Thomas Stengaard, Tilda Feuk

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Den småländska duon stod upp väl i sin debut i deltävling två och lyckades kanske med en liten skräll då man hamnade på en fjärdeplats och knep den sista semifinalplatsen. Man hade en betryggande marginal ner till WIktoria och det får ses som en mycket fin prestation. Enligt spelbolagen kan man mycket väl upprepa sin bedrift och knipa en av finalplatserna, vilket i såna fall får ses som en riktigt fin Mello för doun.

Theoz

Låtnamn: Mer av dig

Låtskrivare: Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström Thomas G:son

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022

Theoz gjorde det bra inför sin hemmapublik i Linköping men fick se sig slagen av Panetoz i kampen om den andra finalplatsen. Det skilde dock endast sex poäng mellan de båda bidragen. Nu är det dags att ladda om Theoz och efter sin fina poängskörd i deltävling två så bör han ha en fin chans att lösa en finalplats i semifinalen. Enligt oddsen så ser det ut att bli en mycket tuff kamp mellan artisterna och det återstår att se om Theoz kan ta sig vidare till final.

Mariette

Låtnamn: One day

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son, Mariette

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2015, 2017, 2018, 2020

Melloveteranen hade det ganska tufft i deltävling fyra och tog sig vidare till semifinal med endast en poängs marginal framför Axel Schylström. En liten missräkning får vi nog säga att Mariette inte låg högre upp och på allvar utmanade om en finalplats. Nu gäller det verkligen att Mariette visar sin rutin och erfarenhet i semin för att det ska räcka till en final. Spelbolagen är lite tvekande om hon har vad som krävs att gå vidare från semifinalen i år.

Elov & Beny

Låtnamn: Raggen går

Låtskrivare: Johan Werner, Kristian Wejshag, Mattias Elovsson, Oscar Kilenius, Tim Larsson

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Örebro-duon skrällde sig vidare till semi från deltävling ett, men de hade ganska låga poäng och var egentligen inte med i striden om en direktplats till finalen. Man rankas sist av alla bidrag i semifinalen av spelbolagen och det blir nog tufft för duon att ta sig vidare till final. Till råga på detta har Beny halkat på ett badhus innan semin och skadat knät, så just nu är det oklart i vilket skick han kan ställa upp i när det vankas semi i Örnsköldsvik.

Victor Crone

Låtnamn: Diamonds

Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Peter Kvint, Victor Crone

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2015 och 2020

Crone hade riktigt fina poäng i deltävling ett men fick se sig besegrad av Tone Sekelius och Jon Henrik Fjällgren. Som sagt är det nya tag nu och allt är möjligt i en semi där fyra finalplatser skall fördelas. Dock ser det mörkt ut för Crone om vi ska tro oddsen, han rankas näst sist enligt spelbolagen, men vi tror ändå att den rutinerade Crone kan vara med och slåss om finalplatser här.

Melanie Wehbe

Låtnamn: For the show

Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Herman Gardarfve, Melanie Wehbe

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Det blev en trygg fjärdeplats för Wehbe i deltävling tre. Ganska långt ifrån den andra semifinalisten Nordman. Som sagt kommer semin bli en hård kamp vad det verkar och debutanten Wehbe har hyfsade chanser att ta sig vidare till final. Spelbolagen tycker om hennes bidrag och tror att hon kommer vara med ända in i kaklet i kampen om final.

Nordman

Låtnamn: Släpp alla sorger

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2005, 2008

Nordman knep en tredjeplats i deltävling tre bakom Paul Rey och den norska superduon Marcus & Martinus. Nu gäller det att denna rutinerade duo orkar ladda om för en semi, för man saknar inte folkligt stöd i Sverige inom vissa åldersgrupper. Spelbolagen tror dock att Nordman kan få det tufft i semin och ska man tro oddsen missar man final, vi tror dock att man har en chans att knipa en av de sista finalplatserna.