Hem tips Du är här

Ett kokande Melbourne med fighters i toppklass -UFC 243 6/10

Den 6 oktober går UFC 243 av stapeln på Marvel Stadium, Melbourne, Australien.  Framför en fullsatt arena, med 60 000 åskådare, kommer två fajters i toppklass kämpa om mellanviktstiteln. 

UFC243: Blir det en ny mästare och hur? Experterna ger dig speltipsen

  • Båda fighterna är vana att avsluta sina motståndare innan matchen är slut. Du hittar odds på 1.6 hos Yobetit på att matchen avslutas innan 5 ronder [PLACERA DITT SPEL]
  • Vi spelar även på att det blir mer än 3 ronder till ett odds på 2.0 hos Unibet [PLACERA DITT SPEL]
  • Det kommer bli en jämn match, men vi har hoppet för Israel Adesanya vinner på domslut till ett odds på 4.20 hos Betsson [PLACERA DITT SPEL]
  • Detta bett lägger vi med tanke på att båda är bra avslutare. Odds på 15 om matchen avslutas inom 59 sekunder hittas hos Betsson [PLACERA DITT SPEL]

Hos vem hamnar interim-bältet?

Världsmästaren Robert ”The Reaper” Whittaker tar sig an utmanaren Israel ”Stylebender” Adesanya som haft interim-bältet sedan i februari. Efter många om och men kommer UFC:s mellanviktsklass äntligen få en rättmätig världsmästare, och galan är det största kamsportseventet som Australien någonsin sett.

Veteranen mot stjärnskottet – Vem slår ut vem?

I co main-eventet har vi ingen mindre än veteranen ”Raging” Al Iaquinta som rest hela vägen från New York för att utmana det australienska stjärnskottet Dan Hooker. Andra stora namn som tävlar på galan är Holly Holm, Dhiego Lima och Tai Tuvasa. 

Whittaker kommer senast från en episk match

Äntligen får vi se Robert Whittaker kliva in i oktogonen och försvara sin titel. Senast vi såg Whittaker försvarade han bältet mot Yoel Romero för andra gången. Det var episk match som ”The Reaper” vann med en hårsmån. Därefter var det tänkt att Whittaker skulle försvara titeln mot Gastelum, men ett livshotande magbrock tvingade världsmästaren att dra sig ur matchen i sista sekund för att genomgå en akut operation. 

I Robs frånvaro klev Israel Adesanya in för att tävla om interim-bältet mot Kevin Gastelum. Och den här matchen blev minst lika minnesvärd som Robs försvar mot Yoel Romero. Vad som gjorde matchen särskilt intressant var att det var första gången Israel Adesanya drogs ut på djupt vatten. Innan den här matchen hade den erfarne kickboxaren överrumplat några av UFC:s fajters utan några större svårigheter. I matchen mot Gastelum fick Israel däremot lägga in en sjätte växel för att dra ifrån sin motståndare och ta hem fajten i sista ronden. 

6 raka vinster blir det en 7 eller är Israel för svår?

Efter flera månaders rehabilitering är Robert Whittaker äntligen tillbaka. ”The Reaper” säger att han är i bättre form och mer motiverad än någonsin tidigare. De flesta experter verkar eniga om att Whittaker har bäst förutsättningar att vinna matchen. Hans två stentuffa matcher mot Yoel Romero har visat att Rob har ett lejonhjärta, och att han är bra i alla avseenden. Whittaker har dessutom sex raka vinster mot några av divisionens tuffaste motståndare. Innan han besegrade Yoel Romero två gånger i följd hade Robert vunnit mot topp-fajters som Derek Brunson och Jacare Souza.

Blir det 18-0 eller 17-1 i UFC 243?

Men Israel Adesanya har minst sagt ett imponerande resumé han också. ”The Stylebender” har ett obefläckat rekord med 17 raka vinster och är hittills obesegrad i MMA. Sedan han skrev kontrakt med UFC har han gått sex matcher på bara 18 månader, och motståndet har varit tufft.

Whittaker blir utan tvekan Adesanyas tuffaste utmaning hittills. För Whittakers del är det inte säkert att Adesanya utgör ett större hot av vad Romero gjort. Så här ser oddsen ut hos några av de största bettingsajterna:

Hos Betsson hittar du många roliga spelmarknader inför UFC 243

Som du ser har Betsson lite alternativa spelmarknader med mer spännande odds. Det är dessutom inte otänkbart att matchen går till domslut. Whittaker har överlevt tio tuffa ronder mot Yoel Romero, medan Adesanyas fotarbete och erfarenhet från kickboxningskarriären gör honom svår att träffa. Å andra sidan har båda fajters många knockouter under sina bälten, och med odds på 15 är en knockout-vinst på under en minut såklart ett lockande spelalternativ.

Iaquinta mot Hooker

Ett av de mest lovande spelen är att satsa på Al Iaquinta. Hooker är en tydlig favorit inför den här matchen med odds på runt 1.60 gentemot Als odds på cirka 2.40. 

Men Al är erfaren fajter som gick fem ronder mot Khabib Nurmagomedov häromåret, trots att han tog fajten i sista minuten. Är det någon som kan chocka oddssättarna, och ge dig bra utdelning på ditt spel, är det därför nästan garanterat ”Raging Al”. Bäst odds för den här marknaden hittar du hos Scandibet.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se