Hem tips Du är här

Tyson Fury VS Deontay Wilder | 1 Dec med live stream!

fury-wilder main

Hur slutade Wilder vs Fury?

Här hade vi en boxning fight som hade exakt allt! Två är världens allra bästa fighters gjorde upp i en hissnade och actionfylld fight som slutade med att Wilder behöll sitt bälte. Det har varit många diskussioner kring om det verkligen var rätt domslut då många ansåg att Tyson Fury vann, dock så fick Wilder när Fury på marken efter en knock som nog hade kunnat sövt en jätte. Men…Fury reste sig! Och matchen gick 12 ronder och som vi skrev Wilder fick behålla sitt bälte. Nu tar så klart inte sagan slut här. Den 22a februari möts dessa herrar igen i Fury vs Wilder 2! En fight många har drömt om! Här kan du läsa inför denna fight, här hittar du även odds Fury vs Wilder 2 och speltips.

Wilder VS Fury – 2 boxingsgiganter

Den 1:a december brakar det loss mellan två av boxningsvärldens giganter. Britten Tyson Fury möter amerikanen Deontay Wilder. Matchen kommer att avgöras i Staples Center, Los Angeles. Matchen har byggts upp under lång tid, och de två boxarna uppges ha kommit överens om en match redan 2013. Nu, fem år senare, är det så äntligen dags. Med betoning på giganter, så är det verkligen två ”jättar” som möts. Tyson Fury, 2,05 lång och 120 kg, mot den fyra centimeter kortare Wilder som ”bara” väger 105 kg. Så det kommer bli en riktig tungviktskamp. Tungvikt räcker inte till för deras vikt, de tävlar faktiskt i supertungvikt. Mike Tyson, Muhammad Ali och vår svenske Ingemar Johansson har tidigare varit världsmästare i denna viktklass. Amerikanen Wilder har gått fler proffsmatcher än Fury, och har 39 knockouts på sina 40 matcher. Fury har bara lyckats knocka motståndaren 19 gånger på sina 27 proffsmatcher. Fury som nyss kommit tillbaka efter en dopingavstängning var den som bröt ukrainaren Klitschkos långa segersvit år 2015. Den matchen gjorde honom till världsmästare i fyra olika organisationer, som han blev av med i och med dopingavstängningen. Matchen mot Wilder gäller världsmästartiteln i WBC (World Boxing Council), titeln som numera tillhör just Wilder.

tyson-fury 1dec

Kredit:boxingnewsonline.net

Fury-Wilder matchens betydelse

Som tidigare nämnts så står världsmästartiteln i WBC på spel. WBC är en av de fyra riktigt stora organisationerna inom boxning. Det faktum att båda boxarna dessutom är obesegrade gör att betydelsen och intresset för matchen är enorm. 2016 så vann Wilder en match i New York, och Fury satt i publiken för att studera sin framtida motståndare, trots att matchen inte då var bestämd. Direkt efter att Wilder hade knockat sin motståndare så hoppade Fury in i ringen och ställde sig öga mot öga med Wilder. Han grabbade tag i mikrofonen och började hylla sig själv, varpå Wilder svarade i mikrofonen att han skulle spöa Fury. Så spänningen mellan de båda har byggts upp under mycket lång tid. I juni 2018 så gick Fury ut med ett meddelande till Wilder, via sitt instagramkonto. där han skrev att han skulle boxas med Wilder när som helst. Ett citat från meddelandet är: ”I will fight you in three seconds”. De två började munhuggas, och ryktet gick att de planerade att göra upp privat. De sas att de skulle göra upp innan 2018 var över. Så blir det nu också, fast i en boxningsring och med titlar på spel. I augusti 2018 så tog Fury en komfortabel seger mot italienaren Pianeta. Wilder satt i publiken, och likt Fury så hoppade han in i ringen efter matchen. Samma situation som tidigare uppstod, och boxarna stod återigen öga mot öga. Wilder skrek ut att ”Vi är redo nu”, ”The fight is on!”, och den 27 september bekräftades matchen officiellt.

tyson fury - wilder

Kredit till GiveMeSport

Fakta inför matchen Tyson Fury – Deontay Wilder

Lite fakta kring de båda boxarna.

Antal professionella boxningsmatcher (Knockouts)
Fury: 27 matcher, 27 vinster (19 KO)
Wilder: 40 matcher, 40 vinster (39 KO)
• Titlar inom proffsboxning
Fury: Tidigare innehavare av världsmästartiteln hos WBA (Super), IBF, WBO, IBO, Ring magazine och lineal heavyweight titles.
Wilder: Innehavare av WBC titeln
Tidigare vinster
Fury: Slog dominanten Klitschko och tog samtliga 5 titlar från denne.
Wilder: Har försvarat sin titel vid sju tillfällen, bland annat mot kubanen Ortiz i mars 2018.

Fury – Wilder i Los Angeles

Arenan Staples Center kommer vara platsen för detta enorma skådespel. Denna multiarena där det spelas basket, ishockey och mycket annat. I den del av Staples Center där boxningen kommer äga rum, brukar det även anordnas wrestling. Publiktrycket väntas bli enormt, då intresset för en match av denna kalibern är otroligt stort. Arenan kan ta in upp till 21 000 åskådare, och det förvånar ingen om det blir fullsatt. Just att det är en amerikan som ska förvara titeln mot en britt, ger matchen lite extra krydda. Wilder har ju en del tidigare amerikanska världsmästare att jämföras med. Ska han kunna erkännas av den kunniga amerikanska boxningspubliken som ”en av de stora”, så krävs det att han vinner över Fury. I och med den långa ”uppvärmningen” kring matchen, och den hets som varit mellan boxarna, så förväntas en sluggerfest. Att ingen av dem förlorat en proffsmatch ger också en större nerv kring matchen. Rent medialt så är matchen Tyson Fury – Deontay Wilder en av de riktigt stora på senare tid inom boxning.

Spela odds på matchen Fury – Wilder

Enligt bettingbolagen så är Wilder favorit att vinna matchen. Ser man till hur matchen kommer avgöras så är oddsen lägre på att matchen avgörs innan den sista ronden. Några spelbolag som erbjuder spel på matchen är:
Betsson (1.66 på att Wilder vinner)

Hajper (1.57 på Wilder)

Snabbare (1.72 på Wilder)

10bet (1.57 på Wilder)

Det troliga är alltså enligt oddsen att Wilder kommer att stå som segrare efter denna match. Söker man efter bättre eller högre odds på denna match så kan man hitta fler olika typer av spel på matchen. Man kan spela på i vilken rond matchen kommer avgöras. Det går också att spela på om matchen avgörs på knockout eller via domslut. Ett annat alternativ kan vara att betta på oavgjort i matchen, oddset på det ligger troligen en bit över 20 gånger pengarna. Så vill man spela annat än bara vinnare så finns utbuden inne hos spelbolagen.

Streama matchen Tyson Fury – Deontay Wilder

Om man vill se matchen så kan man se den via pay-per-view på Viaplay, under natten mellan 1:a och 2:a december. Enligt uppgift så är den planerade starttiden 00.00. Skulle man befinna sig utanför Sverige så kan en enkel googling visa hur man kan se matchen i just det landet. Nu återstår bara att ladda upp för en förväntad stormatch, som mycket väl kan gå till historien. När två så här pass stora och kända boxare gör upp om titlar, så blir det ofta väldigt jämna matcher. Ingen av dem för göra misstag, för då kommer det att smälla till.

För att streama matchen gratis skapa ett konto hos BET365

1. Gå till Bet365hemsida

2. Tryck på ”registrera”

3. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning

4. Välj det odds och marknad du vill betta på, och lägg ditt bet

5.Nu kan du streama TYSON FURY -DEONTAY WILDER  live helt gratis!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se