Hem tips Du är här

Topptipset 11/7: Andra semifinalen i Fotbolls-VM ska avgöras!

I dagens kupong rör vi oss från Ryssland i öst till USA i väst. Förutom den kvarstående semifinalen i Fotbolls-VM har vi fem matcher från både Champions League- och Europa League-kvalen, för att slutligen landa i nordamerika och MLS.

Spelstopp: 17.44

[topptipset]

1. Kroatien – England 2

England går in i denna semifinal med pigga ben och högt självförtroende efter den bekväma resan mot Blågult i kvartsfinalen senast. Kroatien har haft en kämpigare väg mot denna semi, då deras två senaste matcher mot både Danmark och Ryssland gått till straffläggning. Detta kan mycket väl sitta kvar i kraoternas ben inför denna batalj. Man ska dock komma ihåg att Balkan-laget har idel stjärnspelare i laget, vilket gör att även denna match känns helt öppen. Tvåan synas först på grund av spelvärdet, men gardera engelsmännen tidigt.

 

2. Valur – Rosenborg 2

Valur tog i fjol sin första titel i den isländska ligan på tio år. Rosenborg tog i sin tur klubbens tredje raka ligatitel under sin fjolårssäsong, dock var lagets inledning på detta året en besvikelse. Men Trondheim-laget har återigen växlat upp och närmar sig serieledande Brann med stormsteg. Det ska vara tydlig klasskillnad i detta möte och tvåan ser ut att bli en spelvärd spik!

 

3. Ludogorets – Crusaders 1

Ludogorets har dominerat den bulgariska fotbollen under en längre tid och är därmed vana att spela Champions League-kval. Så sent som 16/17 tog sig även laget vidare till turneringens gruppspel där de bland annat tog poäng av självaste Paris Saint Germain. Nordirländska Crusaders befinner sig ett antal hack nedåt både sett till kvalitet och meriter, så det ska till något alldeles extra om de ska ha något att säga till om här. Bombsäker etta.

 

4. Olimpija – Qarabag X

Qarabag från Azerbaijan stod upp riktigt bra i Champions League förra säsongen. Baku-laget tog poäng i båda mötena med Atlético Madrid, dessutom hade laget två riktigt jämna bataljer med Roma. Det slovenska laget Olimpija håller inte riktigt på samma nivå. Ljubljana-laget vann dock den inhemska ligan förra säsongen, med minsta möjliga marginal framför Maribor. I det här mötet håller vi Qarabag som knappa favoriter, men den första matchen som spelas i Slovenien känns mer eller mindre helt öppen. Börja med krysset.

 

5. Glenavon – Molde 2

Över till Nordirland där kupongens första kvalmatch till Europa League spelas. Norska Molde slutade på en andraplats i Eliteserien i fjol. Molde har återigen hittat flytet i seriespelet, där laget vunnit tre raka matcher i överlägsen stil och som grädde på moset valde tränare Ole Gunnar Solskjaer att förstärka offensiven med Leeds-lånet Pawel Cibicki i början av juli. Glenavon slutade på tredjeplats i den inhemska ligan i fjol, vilket var lite av en överraskning. Nordirländarna har aldrig tidigare tagit en poäng i Europa League, och lär med all säkerhet få det oerhört svårt mot Molde. X2 räcker långt!

 

6. Vaduz – Levski Sofia 1

Levski Sofia, som slutade trea i den bulgariska ligan i fjol, får råda som favoriter i dubbelmötet mot Vaduz. Bulgarerna har dock haft det minst sagt problematiskt när det kommer till bortamatcher ute i Europa. Det bulgariska huvudstadslaget har inte mindre en elva raka matcher utan seger på resande fot i Europa League. Vaduz, som är ett sämre lag på pappret, har i sin tur bara förlorat en av de elva senaste matcherna i Europa League-sammanhang hemma på Rheinpark Stadion i Lichtenstein. Utgå från skrällettan!

 

7. New York City – Montreal Impact 1

New York City återfinns på en andraplats i den östra konferensen av MLS. Den tidigare MFF-högerbacken, Anton Tinnerholm, har gjort stor succé och snabbt blivit en publikfavorit bland fansen. På Yankee Stadium i New York har City tagit 25 av 27 möjliga poäng i MLS den här säsongen. Otroligt starka siffror! Kanadensiska Montreal Impact är nivån sämre och har dessutom stora problem när det kommer till bortaspelet. Formen är dock klart godkänd, men ettan bör ligga närmast här.

 

8. Chicago Fire – Philadelphia Union 1

På den undre halvan av Eastern Conference återfinns Chicago Fire och Philadelphia Union. Fire förlorade senast mot Vancouver Whitecaps, men dessförinnan hade hemmalaget fem raka matcher utan förlust i MLS. Philadelphia Union besegrade Chicago Fire på hemmagräs i slutet av maj, men på bortaplan lyser segrarna med sin frånvaro. Utgå från ettan, men gardera med så många tecken som möjligt!

Missa inte: Tippa em 2021 Gratis

Kassaskåpet! – Ludogorets

Ludogorets har tidigare visat att man är kapabla till att störa europeiska giganter i Champions League, i synnerhet på hemmagräs. Crusaders är klasser sämre och har ingenting att hämta här.

 

Varningen! Vaduz

Levski Sofia kan nöja sig med ett kryss i denna match eftersom gästerna är erkänt svårbesegrade på sin hemmaplan. Det är även Vaduz, som kommer behöva en seger ikväll för att avancera. Chanserna att detta ska inträffa anser vi på förhand vara goda.

 

72 rader

 1. Kroatien – England x2
 2. Valur – Rosenborg 2
 3. Ludogorets – Crusaders 1
 4. Olimpija – Qarabag x2
 5. Glenavon – Molde x2
 6. Vaduz – Levski Sofia 1×2
 7. NY City – Montreal 1
 8. Chicago – Philadelphia 1×2

 

324 rader

 1. Kroatien – England 1×2
 2. Valur – Rosenborg 2
 3. Ludogorets – Crusaders 1
 4. Olimpija – Qarabag 1×2
 5. Glenavon – Molde x2
 6. Vaduz – Levski Sofia 1×2
 7. NY City – Montreal 1x
 8. Chicago – Philadelphia 1×2

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se