Hem tips Du är här

Speltips: Bosnien-Wales

Dag: lördagen den 10:e oktober

Tid: 20:45

Plats: Bilino Polje, Bosnien

Då var det dags för ännu en EM-kvalmatch. Gruppfyran Bosnien tar emot gruppettan Wales på deras hemmaplan, Bilino Polje. Fredagens hetaste match med massor av stjärnor som kommer kriga om segern, då det fortfarande står mycket på spel.

Wales kan nu skriva historia. Det var 58 år sedan man var med i ett mästerskap och nu kan längtan äntligen vara över. Om Wales skulle ta minst en poäng i Bosnien, är man klara för EM i Frankrike 2016.

För Bosnien är däremot en vinst ett måste. De har just nu två poäng upp till Israel som ligger på en play off plats, och sex poäng upp till Belgien på en andra plats.

Bosnien har samlat ihop elva poäng än så länge i detta EM kval. Förra gången det var mästerskap var 2014 då man tog sig till VM i Brasilien. Där placerades de i Grupp F tillsammans med Argentina, Nigeria och Iran. I öppningsmatchen förlorade de mot Argentina med 2-1. Sedan blev det ytterligare en förlust då Nigeria var för starka. Men en vinst skulle man få med sig då Iran besegrades med 3-1 i sista matchen. Något slutspel blev det alltså inte då de blev trea i gruppen.

I EM kvalet är det nu bara vinst som gäller. Bosnien ligger på en fjärde plats och har två poäng upp till play off platsen. Deras storstjärna Edin Dzeko är troligtvis skadad till denna match, vilket skulle vara ett stort avbräck. Dzeko som gjort sju stycken utav Bosniens tolv mål i detta kval är förstås ett stort hot för de flesta backarna. Han är Bosniens bäste målskytt i landslaget genom tiderna och man hittar honom också högt upp i landets lista över antalet landskamper.

Nu när Dzekko troligen missar kvalmatchen är det upp till Miralem Pjanic att leverera. Pjanic ska stå för kreativiteten på mittfältet och kan vara riktigt farlig om han får allt att stämma. Liksom Dzeko saknas troligen även Senad Lulic och Sead Kolasinac till denna match. I och med detta kallas Izet Hajrovic in till truppen. Hajrovic var för övrigt den som skickade Bosnien till VM i Brasilien då han gjorde det avgörande målet mot Slovakien i det VM kvalet.

Senaste matchen för Bosnien i EM kvalet slutade med en stabil vinst mot jumbon Andorra. 3-0 blev resultatet, dock blev Muhamed Besic utvisad och därmed är även han borta till denna match. Faktum kvarstår, en vinst är i princip ett måste om de inte ska gå miste om EM drömmen.

Wales är på god väg mot EM i Frankrike 2016. De har gått som tåget i detta kval och inte förlorat en enda match. Defensiven har varit starkare än samtligas i hela kvalet, då de bara har släppt in två mål på åtta matcher. Med fem spelare i backlinjen har motståndarna haft svårt att få hål på dem.

Kaptenen Ashley Williams har växt ut till en jätte i försvaret samtidigt som Aaron Ramsey och Andy King har sprungit sönder motståndarna på mittfältet. Längst fram finns den störste av alla, Gareth Bale. Han har burit fram Wales på sina axlar genom detta kvalspel då han gjort sex av Wales nio mål. Han är den som står för det mesta i anfallsväg och när han får fart på benen är det inte många backar som hänger med.

Det har varit lite oroligt i Wales ett tag då Bale varit skadad men allt talar för att han ska kunna medverka i denna match. Tur det för Wales då han betyder väldigt mycket för dem.

När Wales resultatmässigt under en tid gått så här otroligt bra, har det resulterat i att man gått som en raket uppåt på Fifas världsrankning. De placerar sig på en åttonde plats i världen, vilket är helt fantastiskt bra för det lilla fotbollslandet. 2011 var man rankat som det 117 bästa fotbollslandslaget i världen så klivet framåt har varit enormt under dessa fyra år.

I det senaste mötet i detta kval spelade man 0-0 mot Israel, man var som vanligt stabila bakåt men kunde inte få hål på Israel. Om de hade tagit en vinst där, hade denna match inte alls varit lika viktig. Då hade de nämligen varit klara för EM i Frankrike 2016.

Ifall det skulle bli en förlust i dagens match får de vänta med avgörandet till nästa match, då de tar emot Andorra på hemmaplan. Där borde det bli en säker seger då Andorra ännu inte tagit någon kvalpoäng. Hemma på Millenium Stadium i Cardiff är Wales grymt starka. Arenan tar hela 74 500 åskådare och fansen gör alltid allt för att se sitt Wales vinna, det kan bli väldigt bra tryck här.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.

Wales har som sagt bara släppt in två stycken mål i detta kval och vi tror inte att de släpper in speciellt många mål i den här matchen heller. Om du spelar på att Bosnien inte gör något mål i matchen skulle det ge dig oddset 3.00 gånger pengarna. Ett bra spel enligt oss då de har en grymt bra stabilitet i laget och med en 3-5-2/5-3-2 uppställning kan det vara svårt att få hål på dem.

Gareth Bale har ju som sagt gjort sex mål på nio matcher hittills. Vi tror att han är väldigt sugen på att skicka sitt Wales till EM, därför kan det vara smart att spela honom som målgörare i matchen. Om du gör detta får du i nuläget oddset 2.60 .

Hemmalaget Bosnien är i stort behov utav vinst för att kunna ta sig till EM. Men med Dzeko borta kommer det bli svårare att få hål på Wales. Att spela på ett oavgjort resultat skulle ge dig oddset 3.60 gånger pengarna. Wales har ju som sagt ingen förlust hittills och de kommer kämpa ända in i kaklet för att få med sig en poäng här ifrån.

Bos-Wal_image16x9_thumb