Hem tips Du är här

Fixar Lagerbäck tre poäng mot Spanien?

På lördag 12/10 kl 20:45 tar Norge emot gruppledande Spanien hemma på Ullevål Stadion i Oslo. Kommer Lagerbäck lyckas vinna hemma mot Spanien i kvalet inför EM 2020?

Spelvärda marknader i EM-kvalet mellan Norge-Spanien

  • Med Spaniens överlägsna form och höga målproduktion kommer de att vinna på Ullevål. Vi hämtar 2:an på att Spanien vinner hos Coolbet till oddset 1.55. {Här kan du placera ditt spel}
  • Med ett Norge på måljakt och ett Spanien som har öst in mål på senaste tiden tippar vi att det kommer att bli över 3.5 mål i matchen. Spelet hämtar vi hos Bet365 till oddset 3.25. {Här kan du placera ditt spel}
  • I förra mötet mellan Norge – Spanien gjorde Spanien mål i båda halvlekarna. Vi tippar att de även gör så i bortamötet mot Norge. Spelet hämtar vi hos 888Sport till oddset 2.43. Marknaden heter ”Bortalaget gör mål i båda halvlekarna” som du hittar under knappen ”Fulltid”. {Här kan du placera ditt spel}
  • Vi tippar att Norge får in ett mål på Spanien och spelar att båda lagen gör mål hos Unibet till oddset 2.08. {Här kan du placera ditt spel}

Norges form

Även om Norges EM-kval inleddes med en förlust mot Spanien i Madrid med 2-1 gjorde de en bra match. Spaniens 2-1 mål som säkrade de tre poängen gjordes av Ramos som sköt in en straff bara 6 minuter efter att Norges Joshua King hade utjämnat till 1-1 på straff. Spanien lyckades inte helt smärtfritt ta med sig de tre poängen från matchen. Norge har inte haft en förlust i kvalet efter den matchen, men däremot tre oavgjorda resultat. Båda mötena mot Sverige slutade oavgjort och även hemma mot Rumänien som ligger ett poäng före Norge inför mötet mot Spanien.

Men en seger mot Spanien hemma och Norge kan gå upp på en andraplats beroende på Rumäniens och Sveriges resultat. Norge har en oerhört spännande offensiv med Joshua King som ligger på tre gjorda mål inför matchen mot Spanien. Oftast ställer Lagerbäck upp med AIK spelaren Tarik Elyounoussi bredvid King som kanske inte har varit lika effektiv i sitt målskytte med ett mål. Bakom de båda finns Alexander Isaks lagkamrat Martin Ödegaard som har fått en fin start i Real Sociedad och var riktigt bra i matchen mot Sverige är alltid ett offensivt hot.

Ett Spanien i förändring

Trots att Spanien är inne i en tuff period med en pågående generationsväxling och tränaren Luis Enrique som har varit borta en del p.ga privata problem leder Spanien grupp f övertygande på 18 poäng. De är mer eller mindre klara för EM, även om de skulle förlora mot Norge borta. I det nya Spanien är det flera spännande namn som är på gång som kommer att leda Spanien i framtiden. Med spelare som Marco Asensio, Dani Ceballos, isco, Paco Alcacer och Dani Carvajal som alla är under 30 och där flera är nyckelspelare i sina klubbar ser framtiden onekligen riktigt trygg ut.

Förutom att Spanien har en tryggad framtid är de även ett landslag som har öst in mål i kvalet. På bara sex spelade matcher har de gjort 17 mål och släppt in 3. Sergio Ramos leder den interna skytteligan på 4 gjorda mål, efter honom har Morata och Moreno gjort 3 mål var. Majoriteten av målen har kommit i de 4 senaste matcherna då de har gjort 13 mål. Norge kommer att få möta ett Spanien som har fått upp farten på målskyttet. Spanien kommer troligtvis gå ut lika offensivt mot Norge som de gjort i de senaste matcherna där anfallsvågorna kommer att avlösa varandra.

Kör Spanien över Norge i Oslo?

Lagerbäck måste satsa framåt i mötet mot Spanien för att få de så viktiga 3 poängen. Vi tippar även att Norge kommer att spela en mer offensiv fotboll i en desperat jakt på segern. Det kommer att öppna upp ytor för Spanien som kommer att hugga direkt de får chansen och med sin briljanta offensiv ställa till med svårigheter för Norge. Med ett desperat Norge på jakt efter segern kommer Spanien att nyttja sitt offensiva övertag fullt ut. De är dessutom fullt medvetna om att tar de tre poäng här är de så gott som säkra för EM. Vi tippar seger till Spanien.