Hem tips Du är här

Speltips och högst odds inför Otto Wallin – Tyson Fury 14/9

Den svenska obesegrade boxaren Otto Wallin ska gå sin karriärs största fajt när superstjärnan Tyson Fury väntar på T Mobile Arena i Las Vegas. Matchen har varit omskriven där vissa kritiker hävdat att Wallin inte har nått upp i tillräcklig nivå för att möta en motståndare som Fury. Vad tror våra spelexpert om svenskens chanser?

Hur slutade fighten?

Tyvärr blev det förlust för vår svenska stjärna mot Tyson Fury efter en riktigt jämn match. Även om det blev förlust för Otto Wallin så gjorde ha sig ett namn i boxnings världen så vi väntar spänt vem som väntar härnäst för honom! För Tyson väntar en rematch mot Wilder den 22 februari, en match många ser fram emot Fury VS Wilder 2!

Speltips Otto Wallin vs Tyson Fury

Oddsanalys med speltips inför Otto Wallin – Tyson Fury

Den svenska obesegrade boxaren Otto Wallin går sin överlägset största match i karriären när Tyson Fury väntar i Las Vegas, Nevada. Svensken har fått gliringar och utstå kritik från kritiker som säger att han inte är redo eller tillräckligt bra för att gå en match mot Fury. 

Wallin själv tog kritiken med ro. I ett uttalande sa han att han var redo för den här matchen och var på en tillräcklig nivå för att kunna hota och till och med vinna över Tyson Fury. För det krävs det dock en dundersensation utan dess like. Spelbolagen verkar inte tro på någon överraskning då de satt oddsen på Fury som segrare till 1,04. Inte något direkt spelvärde på den brittiske boxaren d.v.s.

Många spännande marknader att betta på – använd våra speltips

Vi tror att svensken kommer att förlora men överraska positivt. Tyvärr tror vi inte det räcker till 12:e ronden. Fury kommer vinna på KO eller TKO och vi väljer att betta detta hos Bet365 som har flera spännande marknader inför boxningsmatchen.

Även om Wallin förlorar blir det inte med de siffrorna som vissa förutspått inför denna fajt. När så många tvivlar kommer Wallin visa upp sig från sin bästa sida och ge Fury en rejäl match. En boxningsmatch varar 12 ronder och vi tror att vi får höra klockan ringa minst åtta gånger innan det avgörs. Därför spelar vi över 7,5 ronder och hittar fina odds hos Betsson. 

Kommer Wallin klara sig förbi rond 9?

Däremot tror vi det kan bli tufft för Wallin att klara sig hela vägen förbi rond 9. Fury är en bättre boxare och kommer bli för svår för svensken. Vi väljer därför att spela att matchen avgörs mellan rond 7-9 och vänder oss till Unibet för bäst odds.

Otto Wallin – Den obesegrade svensken med kometkarriär
Den idag 197 cm långa boxaren är från Sundsvall och har haft en kometkarriär sedan hans första match 2013. Totalt har han ställt upp i 20 fajter där han vunnit samtliga varav 13 på knockout. Senast gick svensken en match var mot landsmannen Adrian Granat och vann på Gärdehov hemma i Sundsvall i april. 

Lyckas Wallin bli en världskändis över en natt?

Nu väntar betydligt tuffare motstånd när Tyson Fury ska mötas och det kommer att bli svårt för Wallin. Samtidigt har den svenske 28-åringen klarat av alla test som kastats på honom hittills och svensken kan mycket väl ge Fury en match. Att det skulle räcka till seger mot världens kanske bästa boxare är dock osannolikt. Skulle Otto lyckas skrälla kommer han bli världskändis över en natt.

Tyson Fury aka The Gypsy King – en säker vinnare?

Den Manchester-födde boxaren Tyson Fury är en av världens bäst boxare som också varit världsmästare. Karriären har dock inte varit en dans för Fury som tappade alla sina titlar på grund av ett tungt missbruk av alkohol, piller och mat mellan 2016 – 2018. Efter två år borta (gränsen som en boxare får vara inaktiv innan titeln tas bort) från ringen tappade han sin sista titel i början av 2018. Senare samma år skulle han utmana Deontay Wilder i ringen. 

Kontroversiell fight

Fajten blev kontroversiellt dömd som oavgjort vilket upprörde många som ansåg att Fury borde tilldelas segern. Trots att Fury blev knockad tungt i sista ronden reste han sig och fullföljde fajten tills dess slut. Prestationen gav honom Comeback of the Year och flertalet andre priser på den mest åtråvärda boxningsgalan som arrangeras av The Ring. 

Nu står en svensk mellan Fury och en ny seger. Oddsen 1,04 talar tyvärr för att det blir för enkelt för Fury men hoppet är det sista som överger en och Otto Wallin verkar ha ett psyke av stål. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se