Hem tips Du är här

Speltips med höga odds Rögle möter Växjö

En spännande match väntar mellan två lag som haft olika resultat under försäsongen. När Rögle har gått oerhört starkt och hyllats av experter och fans inför säsongsöppningen har Växjö Lakers förlorat hälften av sina matcher och inte presterat en särskilt positiv ishockey när SHL närmar sig med stormsteg. Rögle vann senast med 4-0 hemma mot Linköping och briljerade stundtals och inför säsongen har laget målats upp som ett lag som kan utmana i slutspelet men säsongen är lång och det gäller för Rögle att fortsätta på den framgångsvåg laget surfar på just nu.

Speltips Rögle vs Växjö

Oddsanalys Rögle vs Växjö

Under försäsongen har Rögle imponerat och förväntningarna är högt ställda inför säsongen. Efter fyra år sedan uppflyttningen från Hockeyallsvenskan siktar Ängelholms-klubben att hamna bättre än 11,13,11 och 9 som varit placeringarna sedan återkomsten. Förra säsongen inledde klubben oerhört svagt under tränare Cam Abbot som blev starkt ifrågasatt. En bit in i säsongen förvandlades kritiken till jubel när Rögles prestationer och resultat höjdes något oerhört. Från oktober och framåt var det bara Frölunda, Färjestad och Luleå som lyckades ta fler poäng än skåningarna.

Även om det lär bli oerhört jämnt kring mitten och de sista placeringarna till slutspelet är förhoppningarna på Rögle stora. Truppen känns starkare än förra säsongen, till och med jämfört med laget som avslutade säsongen på ett imponerande vis. Detta har visat sig under försäsongen där Rögle tagit tre raka uddamålssegrar mot utländska lag innan Linköping avfärdades med 4-0 senast.

Växjö däremot känns inte alls lika heta som tidigare år. Trots detta är laget tippade fyra om SM-guldet på oddset 7,00 hos Unibet medan Rögle är åtta på oddsen 22,0. Trots detta tror vi att Rögle vinner träningsmatchen. Laget har mer momentum just nu än Växjö och med fördelen av hemmaplan kommer skåningarna att vinna matchen. Vi lägger därför Rögle som segrare till bra odds hos Nordicbet.

Blir det en målfest?

För den som letar efter en målfest kan detta vara matchen. Rögle har gjort 12 mål framåt på sina fyra träningsmatcher och senast lossnade det rejält med 4-0 mot Linköping. Samtidigt har Växjö gjort minst tre mål i alla matcher utom en denna försäsong vilket borde tyda på att det kan bli en del mål i matchen. Därför spelar vi över 3,5 mål och får fina odds hos Betsson.

Som nämnt tror vi på Rögle som vinnare av matchen och de lär få in en del puckar mot ett bortalag som släppt in 12 mål under försäsongen, i snitt ett insläppt mål i varje period. Därför lägger vi också ett bet på Rögle över 2,5 mål hos Unibet.