Hem tips Du är här

EM-kvalet lördag 16/11

[Uppdatering] Sverige är vidare i EM. In & läs vår förhandstitt med speltips & odds för EM!

På lördag fortsätter kvalet till EM in de sista omgångarna och snart är alla de kvalande länderna klara för sommarens EM. Vi rekar matcherna mellan Ryssland – Belgien som spelas på lördag 18:00, Kroatien – Slovakien lördag 20:45 och den direkt avgörande matchen mellan nordirland och Holland som även den spelas på lördag 20:45.

Slaget om förstaplatsen

När EM-kvalgruppen blev färdiglottad stod det klart direkt att resten av lagen i grupp I inte skulle ha en chans att mäta sig med varken Belgien eller Ryssland. Resten av gruppen utgör inte något direkt hot eftersom att den består av Skottland, San Marino, Kazakstan och Cypern. Det var mer eller mindre uppförsbacke från början för alla de nämnda nationerna. Det land som har kommit närmast avancemang och som innehar tredjeplatsen är Cypern på 10 poäng. Laget har dock inte utgjort ett hot mot något av de två topplagen som denna omgång möts och gör upp om förstaplatsen.

Ryssland ute efter revansch

Hemmalaget Ryssland har fortsatt att imponera och spelat bra sedan succéen på hemmaplan i VM 2018. Kvalet har gått såpass bra att de bara har dragit på sig en förlust och öst in mål. Laget står på 27 gjorda efter 8 spelade omgångar. Förlusten kom i första kvalmatchen borta mot Belgien. Den gången slutade det 3-1 i Bryssel. Ryssland har nu förutom chansen att ta revansch på hemmaplan även chansen att gå upp på samma poäng som Belgien som leder gruppen på tre poäng mer. Vinner Ryssland med två mål och slår sedan San Marino i den sista matchen kan de även ta hem gruppsegern.

Betta på EM-kvalet hos Zlatans spelbolag
Enormt utbud inom betting!
18 År | Folkbokförd i Sverige | Giltigt för nya spelare | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Belgien bara ett insläppt mål

Belgien som vi redan har nämnt leder gruppen och har fullkomligt kört över allt motstånd i kvalet. Med bara ett insläppt mål på 8 spelade matcher ser de fullkomligt övermäktiga ut. 30 gjorda mål är facit efter 8 spelade matcher. Det är såklart en väldigt lätt grupp och ingen av nationerna har något att sätta emot, förutom möjligtvis Ryssland. Belgien har gjort ett såpass bra kval att de nu ligger etta över världens bästa fotbollsnationer enligt FIFA’s ranking. Det ska bli ett nöje att få se dem i sommarens EM-slutspel efter deras dominans i kvalet.

Förväntad målfest

De båda nationernas höga målproduktivitet öppnar för en väldigt offensiv tillställning på lördag. Båda länderna är redan klara för EM och har därför inte något att spela för egentligen. Ryssland kommer såklart på hemmaplan att försöka att bli gruppetta och samtidigt ta chansen att trycka till Belgien. Vi förväntar oss en öppen match där båda lagen kommer att gå på offensiven där det inte kommer att spela någon roll om något av lagen skulle släppa in någon extra boll. Vi lägger spelet på att det blir över 2.5 mål i matchen hos Bet365 till oddset 1.80. Spela på matchen här genom att gå här

Kroatien kan säkra EM-biljetten

Kroatien fullkomligt skåpade ut Slovakien på bortaplan med 0-4. Dags för lagen att återigen mötas, denna gång i Kroatien. Det är Kroatiens sista match i kvalet och om de får med sig ett poäng här är de klara för EM nästa sommar. Kroaterna vill dock göra snyggast möjliga sorti och gå ut med en till seger. De har nämligen kallat in sitt bästa lag inför den stundande matchen. Risken är därmed stor att slovakerna får en kämpig kväll på Rujevicastadion. Det är trots allt Frankrike VM’s finalister de ställs mot med världsstjärnor som Modric och Rakitic i laget.

Kroatien full poäng hemma

Kroatien har bara en förlust i kvalet, borta mot Ungern. Hemma har de samlat full poäng efter segrar mot Azerbaijan med 2-1, Wales med 2-1 och 3-0 Ungern kom på besök i Kroatiens senaste match. Kroatien har varit extremt effektiva på att göra mål i båda halvlekarna på hemmaplan då de gjorde det mot både Azerbaijan och Wales. Mot Ungern kom alla målen i den första halvleken och därmed visade de sin styrka i att kunna avgöra matchena i ett tidigt skede. Även om laget har vunnit sina hemmamatcher hade man kunnat önskat lite mer övertygande resultat från VM finalisten.

Betta på EM-kvalet hos Coolbet med bra odds
250 %
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

Slovakien klasser sämre

Slovakien har återhämtat sig något efter den stora förlusten mot Kroatien med en vinst borta mot Ungern matchen efter och ett oavgjort resultat mot Wales hemma i senaste kvalmatchen. Trots att Slovakien har lyft sig något i de senaste matcherna har de det svårt mot Kroatien, vilket resultat vittnar om när de möttes senaste gången. Slovakien är inte kapabla att mäta sig med den starka offensiv Kroatien kan ställa på planen. Därför kommer Kroatien att ta alla chanser de kan och troligvtis kommer det att utspela sig ett liknande scenario som i den föregående matchen.

Stor risk att Kroatien öser in mål

Vi tippar att Kroatien går för tre poäng hemma mot Slovakien och att de kommer att göra det i stor stil. Vi ser ingen annan utgång. Det är trots allt VM tvåan som Slovakien ställs mot. Kroatien har dessutom samlat full poäng hemma i kvalet och är flera klasser bättre än Slovakien. Kroatien fullständigt dominerade Slovakien i förra matchen och de hade inte en chans att hänga med i tempot. Slovakien kommer inte till EM denna gång heller och får istället sikta in sig på att komma tillbaka starkare i VM-kvalet. Vi tippar på att det blir över 3.5 mål i matchen och spelet hämtar vi hos Bethard till oddset 3.65. här kan du lägga ditt spel  

Holland säkrar EM-biljetten

Nordirland ställs på hemmaplan mot ett övermäktigt motstånd kvalitétsmässigt. Landet har för första gången chansen att gå vidare till EM, men för att göra det krävs det en seger mot EM slutspelsveteranerna Holland. För att göra det på bästa sätt krävs det ett resultat utan att släppa in mål. Det är dock mot världsbackar som Van Dijk och de Ligt detta ska göras. Holland har dessutom flertalet världssjärnor på de offensiva positionerna. Ingen lätt uppgift och det är väldigt svårt att se att det kommer att lyckas. För att lyckas med detta måste Nordirland satsa fullt framåt.

Nordirlands styrka ligger i kollektivet då landet inte har några världsstjärnor att ställa ut på planen. Det kommer dock att föga räcka till mot ett Holland som ligger tre poäng före Nordirland. Det är inget de vill och kommer att släppa mot ett såpass orutinerat gäng som Nordirland är i dessa sammanhang. Visst kommer Nordirland att inledningsvis bjuda Holland på en match, men sedan kommer klasskillnaden att ta över när de inte orkar stå emot längre. Därmed kommer Holland att dra ifrån i siffrorna och slutligen utan problem vinna matchen. Vi väljer att spela på att det blir över 2.5 mål i matchen hos Unibet till oddset 1.88. Klicka här för att på enklast sätt lägga spelet  

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se