Hem tips Du är här

Kvalrysare väntar Hamrén

I våra speltips inför EM-kvalets näst sista omgång kommer vi att avhandla matcherna mellan Turkiet – Island, Tjeckien – Kosovo och England – Montenegro. Även om kvalsäcken börjar knytas ihop finns det fortfarande några guldkorn att spela på. Häng med i våra speltips med odds inför EM.

  • Vi tippar att Turkiet får det tufft mot ett Island som jagar en plats till EM, men de håller undan och vinner hemma. Vi väljer att lägga spelet hos Unibet till oddset 1.74 Här kan du lägga spelet på Turkiet!  
  • Tjeckien fortsätter att hålla i sin fina form hemma mot det besökande Kosovo. De såg så extremt starka ut hemma mot England. Vi tippar därför segern till Tjeckien och spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 1.71. Klicka här för att lägga ditt spel på Tjeckien!  
  • I Sterlings frånvaro tippar vi att Rashford kliver fram och levererar minst ett mål mot Montenegro. Vi hämtar spelet hos Coolbet till oddset 1.75. Lägg ditt spel på Rashford här!  

Avgörande bortamatch för Hamrén

Det isländska landslaget står på torsdag inför sin kanske svåraste bortamatch i det som återstår av EM-kvalet. Matchen kan betyda allt för Island. Inför matchen ligger de fyra poäng bakom Turkiet och Frankrike som båda har 19 poäng. Vinner de i Istanbul har de fortfarande en stor chans att ta sig till sommarens EM-slutspel. Hemmanationen Turkiet delar på förstaplatsen i gruppen med Frankrike inför de två sista omgångarna och har sett bra ut hela EM-kvalet igenom. Om både Turkiet och Frankrike vinner sina återstående matcher och slutar på samma poäng vinner Turkiet gruppen eftersom att de vinner på inbördesmöten mellan nationerna.

Vi förväntar oss att Island kommer att satsa på en trepoängare borta mot Turkiet eftersom att det för dem närmare en direktplats till EM. Turkiet har den stora fördelen av att om de endast tar ett poäng är helt klara för EM. Turkiet har dessutom sett väldigt starka ut hemma där de inte har förlorat en match hittills under hela kvalet. En stor orsak till att Turkiet går så stabilt är tränaren şenol güneş. Det var han som tog bronsmedaljen med Turkiet i VM 2002. Med den stabilitet han har fört med sig till Turkiet ända sedan han tog över tränarrollen igen tippar vi att Turkiet även vinner hemma mot Island.

Lägg ett spel på matchen hos Betfair!

Kamp in på mållinjen

I vad som återstår av kvalet ställs vi inför den mest jämna matchen mellan Tjeckien och Kosovo. Tjeckien har inför matchen ett poäng mer än tredjeplacerade Kosovo. Klar fördel Tjeckien som, om de skulle förlora här fortfarande har en chans i sista omgången att ta sig till EM. De möter nämligen Bulgarien borta och Kosovo spelar mot England hemma. Självklart kommer Tjeckien gå för segern här eftersom att de inte kan räkna med att England ska fixa EM biljetten till dem i sista omgången. Tjeckien har även den fina hemmasegern mot England med 2-1 i bagaget inför matchen.

Det var Kosovo som vann med 2-1 när lagen möttes första gången i kvalet. Men då på hemmaplan. Faktum är att Tjeckien inte har förlorat en enda hemmamatch i kvalet och vinner man över ett England som har ångat på med sin offensiva fotboll ska man inte underskattas. På tal om offensiv fotboll är det den som så framgångsrikt har fört Kosovo till tredjeplatsen. Även om det stundtals har sett naivt ut om man jämför med länder som är desto mer erfarna med att spela attackfotboll. Vi tippar att Tjeckien ändå tar segern hemma mot Kosovo. De har fördel av hemmaplan och de såg riktigt bra ut mot England.

En sista överkörning av England?

Här kan du spela på matchen!

Citys förlust i derbyt mot Liverpool i söndags har även drabbat det Engelska landslaget. När landslaget åter samlades rök Sterling ihop med sin landslagskamrat Joe Gomez. Raheem Sterling ska ha blivit så förbannad att han rev Gomez under ögat. Sterling är nu avstängd inför matchen mot Montenegro. Southgate har trots det fortfarande bra alternativ att ställa på planen. Lite oturligt är det dock eftersom att England i matchen mot Montenegro kan säkra platsen till EM. Men det ska inte vara någon match för England att hemma besegra Montenegro. England innehar fortfarande ledningen i gruppen på 15 poäng.

Montenegro har gjort ett svagt kval och ligger inför matchen på fjärdeplats utan den minsta chans att ta sig till sommarens EM. Förra mötet mellan länderna i Montenegro slutade i en 0-5 vinst till England. Det var en extremt stor klasskillnad mellan länderna då, och kommer även bli det i returmötet på Wembley. Vi tippar att Sterlings frånvaro inte kommer att spela någon roll och att det istället blir Kanes match. Han kommer att ta tillfället i akt att bli hjälten som säkrar Englands EM avancemang.