Hem tips Du är här

Spel och oddstips inför AIK – Djurgården den 1/9 -19

LÄS VÅRT SPELTIPS FÖR DAGENS MATCH: SPELTIPS AIK – DJURGÅRDEN!

Det hetaste tvillingderbyt på tolv år ska avgöras när AIK tar emot Djurgården på Friends Arena. Förutsättningarna kunde inte vara mycket bättre. AIK är regerande mästare och ligger tvåa i tabellen. Fyra poäng framför ”Gnaget” hittas Djurgården som stormar mot SM-guld. En seger för DIF säkrar inte guldet men tar laget betydligt närmre medan AIK inte har gett upp drömmarna om ett andra raka guld, men då måste det bli seger i derbyt. Förlust och Djurgården är sju poäng före.

AIK har hemmaplansfördel men samtidigt går laget en tuff match i kvalet till Europa League mot Celtic fyra dagar innan. Djurgården har kunnat ladda hela veckan med självförtroende efter segern mot Malmö senast vilket innebar sjätte raka segern och hållna nollan. Imponerande minst sagt. Nu krävs det dock något extra då AIK är svårslagna på bortaplan och är pressade att vinna.

Speltips AIK – Djurgården

Oddsanalys AIK – Djurgården

Den svenska sommaren är över och en av få positiva sakerna med detta är att det drar ihop sig till guldstrid i Allsvenskan. Årets avgörande ser ut att bli det mest rafflande på länge med tre Stockholmslag i toppen tillsammans med Malmö FF. Djurgården är laget som har greppet om guldstriden just nu med fyra poängs marginal ner till tvåan AIK. En seger innebär att laget har sju poäng mot ”Gnaget” och minst sex till MFF, när det återstår nio matcher. Då ska det till mer än en kollaps för att DIF ska tappa guldet.

Nu tror vi inte DIF klarar av att vinna borta mot AIK. Även om Djurgården är i strålande form med 13 raka utan förlust och sex raka segrar med intakt nolla. Men ett derby i Stockholm lever sitt egna liv och DIF har inte vunnit mot AIK i allsvenskan på 16 försök. Det är en statistik man inte skojar bort.

Vi tror att AIK med kniven på strupen klarar av att ta tre poäng, även om det kommer sitta hårt inne. Därför lägger vi ett spel på att AIK vinner hos Betsson då de erbjuder högst odds. Vi tror också att AIK vinner med 1-0 och lägger därför en liten slant på detta också hos ComeOn till oddset 7,00.

Trycket på läktarna kommer vara enormt och räkna med mycket kamp och känslor som sig bör när det är derby. Särskilt många mål kommer vi dock inte få se med tanke på att DIF:s försvar är seriens bästa samtidigt som AIK är oerhört kompakta defensivt på hemmaplan.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se