Hem tips-rekar-pa-tennis Du är här

Vem vinner finalen i Australian Open 2021?

Australian Open-finalen för män och kvinnor är här! I herrfinalen möter favoriten Novak Djokovic den begåvade ryska Daniil Medvedev. Under tiden kommer amerikanen Jennifer Brady att försöka utmana Naomi Osaka som vann titeln redan 2019. Vad säger oddsen?

Vinnarodds i finalen Australian Open 2021

Herrfinal: Djokovic vs Medvedev

SpelareVinnarodds
Novak Djokovic1.89
Daniil Medvedev1.97

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Damfinalen: Osaka vs Brady

SpelareVinnarodds
Naomi Osaka1.19
Jennifer Brady5.10

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Liveodds på Australian Open

Att spela live på tennis är både populärt och en rolig form att betta på tennis. Fördelen med att spela live på tennis är att man får en mycket bättre överblick vart matchen tar vägen och hur spelet ser ut. Då det är så mycket som kan ändra förutsättningarna under ett spel så är liveodds ett utmärkt sätt att spela samtidigt som man kollar på matchen.

Spelbolagen ger under Australian Open ett enormt utbud för dig som vill spela live på matcherna. Våra experter ger även ut tips på betting för tennis som kan vara värt att hålla ett öga på för att få andras syn på spelen och de senaste nyheterna kring speltipsen. Du som spelare kommer under Australian Open att kunna spela på massvis med olika spelformer både innan men framförallt live under matcherna. Några av spelvarianterna som kommer finnas tillgängliga är:

 • vilken spelare som vinner nästa poäng;
 • vem vinner gamet och setet.

Men även över och under antal set i matchen är en annan variant som kommer finnas tillgängliga att spela.

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

När spelas Australian Open 2021?

Australian Open är en av fyra grand slams inom tennisen och är alltid årets första av de störa turneringarna. Australian Open spelas vanligtvis i mitten av januari men kommer 2021 att spelas i början av februari. Närmare bestämt mellan 8 februari och 21 februari.

Var spelas Australian Open 2021?

Australian Open avgöras sedan 1972 i Australiens huvudstad Melbourne. Det är även där som Australian Open 2021 kommer att hållas.

Spelplatserna i Australian Open 2021

Australian Open 2021 kommer att spelas på fem olika planer på området Melbourne Park där tävlingen har hållits sedan 1988. Den största arenan är Rod Laver Arena som rymmer 14 820 åskådare och det är där alla de stora matcherna och finalerna avgörs. På grund av smittrisken så kommer inte arenorna att vara fyllda med åskådare som det vanligtvis är under Australien Open utan istället kommer det att släppas in mellan 50–75 procent av kapaciteten på de olika arenorna.

Vilket underlag spelas Australian Open på?

Australian Open spelades på vanligt gräs från att turneringen startades 1905 fram till 1987. Efter detta så byttes underlaget ut från naturgräs till ”Hard court”. Det vill säga att underlaget är hårt gummi vilket även är det vanligaste underlaget att spela tennis på nu för tiden.

Prispengar i Australian Open 2021

Prispengarna i Australian Open 2021 är den högsta summan någonsin i turneringens historia. Totalt kommer det delas ut 80 miljoner AUD (australiensiska dollar) vilket är en ökning med 9 miljoner sedan Australian Open 2020. Vinnaren av hela turneringen får 2.7 miljoner AUD i prispengar.

Mikael och Elias Ymer i Australian Open 2021

Mikael och Elias Ymer är de svenska bröderna som är Sveriges hopp när det kommer till tennis de senaste åren. Båda bröderna Ymer har kvalificerat sig till Australian Open 2021. För Elias Ymer som är äldst av dem två så är hans deltagande i Australian Open 2021 det tredje tillfället som han är med. Elias har fått lämna turneringen efter första rundan vid sina två tidigare försök. Lillebrodern Mikael Ymer är med för andra gången, han var även med i turneringen förra året, då åkte han ut i andra omgången. 

Elias Ymer är rankad 204 i världen och Mikael Ymer är rankad 94.

En högoddsare hos Unibet är att Mikael Ymer vinner Australien Open 2021 till 1001 gånger pengarna.

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Tidigare vinnare och statistik om Australien Open

Australian Open var till skillnad från dem andra grand slam-turneringarna inte öppen för professionella spelare innan 1969. Men efter att den öppnades upp för spelare från hela världen att delta så har flera svenska spelare haft framgångar i Australian Open. Thomas Johansson är den senaste svensken att vinna Australian Open, detta skedde 2002.

Novak Djokovic är den spelaren som vunnit flest Australian Open titlar och eftersom han fortfarande är aktiv och deltar i Australien Open 2021 så finns möjligheterna att putsa till sitt rekord ytterligare. Att spela på tennis är en sport i sig då utbudet hos spelbolagen är enormt. Alla matcher i Australien Open spelas i bäst av 3 set vilket gör att det kan som mest spelas fem set i en match. Det är väldigt mycket statistik och siffror som kan vara bra att sätta sig in för att lyckas med sin betting på tennis. Intressant statistik gällande Australian Open är att segraren de senaste fem gångerna har varit spelaren som vunnit första setet i finalen. Tre av de fem senaste finalerna har fått avgöras i ett femte och avgörande set.

 • Första vinnaren i Australian Open efter att det blev en professionell tävling 1969 
  Rod Laver
 • Den svensk som har vunnit Australian Open flest gånger
  Mats Wislander, 3 vinster
 • Vinnaren av Australian Open 2020
  Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak Djokovic är rankad som världens bästa tennisspelare och Australian Open är hans favorittävlingen när det kommer till grand slams. Djokovic har vunnit turneringen hela nio gånger vilket är fler än någon annan spelare. Har även vunnit turneringen två gånger i rad nu och jagar sin tredje raka seger i turneringen i Australian Open 2021. Kommer bli svårslagen men har även han visat vid ett par tillfällen att han är mänsklig och tappat fokus. Men spelar han på sin högsta nivå kommer han garanterat vara med och slåss om titeln i Australien Open 2021. Djokovic är även favorit hos spelbolagen att vinna turneringen vilket inte är helt konstigt med tanke på hans historisk i tävlingen.

Vinner Novak Djokovic sin tredje raka Australian Open?

Spela Novak Djokovic som vinnare hos Betsson

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Daniil Medvedev

Den ryska talangen som slagit igenom stort de senaste åren. Har nu hunnit bli 24 år gammal och samlat på sig en hel del rutin. Är rankad som nummer fyra i världen men väntar fortfarande på att få vinna sin första grand slam. Har varit i en final tidigare vilket var i US Open 2020. Men där fick han se sig besegrad av Dominic Theim. ”Hard court” är annars ett underlag som passar Medvedev och han ska inte på något sätt räknas bort från en eventuell seger i Australian Open 2021.

Dominic Theim

27-åringen från Österrike som varit med högt upp i de stora tävlingarna de senaste åren. Men det var under 2020 som det lossnade ordentligt för Theim. Han vann sin första grand slam när han fick lyfta pokalen efter seger i US Open. Theim var även i final i Australien Open 2020 men fick där se sig besegrad av Djokovic i en riktigt spännande och välspelad final. Theim kan mycket väl gå hela vägen och vinna Australien Open 2021.

Dominic Theim vann sin första grand slam under 2020. Kan han fortsätta på den vägen i Australian Open?

Spela att Dominic Theim vinner Australian Open hos Bet365

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Rafael Nadal

Den spanska gruskungen som varit i toppen av tennisen under en lång period. Australian Open är dock ingen favoritturnering för Nadal och han har genom åren haft svårt att lyckas i just Australian Open. Det är den grand slam som han har haft minst framgång i under sin karriär. Men man ska aldrig räkna bort Nadal i dessa sammanhang och när Nadal väl får till det så kan det gå hela vägen. Nadal är för närvarande rankad på tredjeplats på världsrankingen.


Spelbolag som erbjuder odds och liveodds på Australian Open

Bet365

Enormt utbud när det kommer till tennis. Sänder även alla matcher i Australien Open på sin sida. Här kan du spela både vanliga odds och liveodds på alla matcher.

Vanliga odds och liveodds på alla matcher
Upp till 1250 kr i spelkrediter
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Du måste ha verifierat din identitet (KYC) för att kunna ta emot bonusen när du gör en insättning med PayPal,Neteller, Skrill, Skrill 1-Tap eller "by Skrill" Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Unibet

Smidig och enkel sida att navigera sig fram på när det kommer till odds och liveodds på tennis. Visar även alla matcher i Australian Open på sin sida.

Bäst liveodds på tennis
100 kr gratisspel
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitmation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Betsson

Bra och varierande utbud som kommer att fyllas på ännu mera ju närmare turneringen vi kommer. Även stort utbud på liveodds där du samtidigt som du spelar kommer kunna följa alla matcher via livestream på sidan.

Livestream på sidan
100% till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

888sport

Egen oddsleverantör vilket gör att de skiljer sig del vad gäller oddsen från andra spelbolag. Har stort utbud när det kommer till pre-odds och liveodds på sin sida.

Bra pre-odds och liveodds på sin sida
100 kr bonus
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitmation | Allmänna regler och villkor gäller

Comeon

Satsar mycket på odds på tennis och Australian Open är inget undantag. Här hittar du massor med odds och du kommer även kunna titta på alla matcher live på deras hemsida.

Bra erbjudanden och live-matcher
100% upp till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se