Hem skidor Du är här

Längdskidor odds: 30 km Klassisk stil Masstart Damer

Den sista disciplinen i Längdskidor Världscupen – Vem vinner massstart för Damer?

Längdskidor odds – Favoriter

TävlandeLängdskidor odds
Johaug, Therese1.12
Karlsson, Frida6.50
Andersson, Ebba15.00
Hennig, Katharina41.00
Stadlober, Teresa41.00
Stupak, Yulia41.00
Weng, Heidi41.00
Sorina, Tatiana51.00
Kalla, Charlotte61.00
Kirpichenko, Yana61.00
Nepryaeva, Natalia61.00
Pärmäkoski, Krista81.00
Diggins, Jessica101.0
Fossesholm, Helene Marie101.0

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Missa inte: Odds Vasaloppet 2021

Sprint damer 25/2 Resultat

 1. Sundling J. (Swerige)
 2. Falla M. C. (Norge)
 3. Lampic A. (Slovenien)

Sprint herrar 25/2 Resultat

 1. Klaebo J. H. (Norge)
 2. Valnes E. (Norge)
 3. Taugboel H. (Norge)

Skiathlon damer 27/2 Resultat

 1. Johaug T. (Norge)
 2. Karlsson F. (Sverige)
 3. Andersson E. (Sverige)

Skiathlon herrar 27/2 Resultat

 1. Bolshunov A. (Ryssland);
 2. Krueger S. H. (Norge);
 3. Holund H. (Norge).

Lagsprint damer 28/2 Resultat

 1. Sweden;
 2. Switzerland;
 3. Slovenia.

Lagsprint herrar 28/2 Resultat

 1. Norway;
 2. Finland;
 3. RSF.

10 km damer 2/3 Resultat

 1. Johaug T. (Norge)
 2. Karlsson F. (Sverige)
 3. Andersson E. (Sverige)

15 km herrar 3/3 Resultat

 1. Holund H. (Norge)
 2. Krueger S. H. (Norge)
 3. Amundsen H. O. (Norge)

4 x 5km stafettdamer 4/3 Resultat

 1. Norge
 2. RSF
 3. Finland

4 x 10km stafettherrar 5/3 Resultat

 1. Norge
 2. RSF
 3. Frankrike

Plats och datum

Längdskidornas världsmästerskap startar den 23 februari och pågår fram till den 7 mars. VM kommer att avgöras i den tyska staden Oberstdorf. Staden har vid två tidigare tillfällen varit värd för VM i längdskidor, senast var 2005 och detta blir alltså tredje gången. Sverige kommer till mästerskapet med flera medaljchanser där det framförallt är på damsidan som det svenska landslaget har goda chanser till både medaljer och guld. I denna guide har vi samlat alla de bästa oddsen och allt du behöver veta inför VM i längdskidor.

Sveriges trupp och medaljchanserna

Den svenska förbundskaptenen Anders Byström har ännu inte tagit ut alla åkare som kommer att delta i VM i Oberstdorf. Det troliga är att det kommer vara åtta damåkare och sex herråkare från Sverige som deltar i VM. Men majoriteten av åkarna är redan givna på förhand och det är på damsidan som Sverige har de stora medaljchanserna. Flera av de svenska damåkarna är om man kollar hos spelbolagen tippade att sluta i toppen under mästerskapet. Framförallt på sprintgrenarna är de svenska damerna väldigt starka. På damsidan är även Sverige favorittippade att vinna lagsprinten. Men även i lag stafetten så är Sverige en av guldkandidaterna inför.

Frida Karlsson

Det svenska stjärnskottet som är Sveriges stora medaljchans när det kommer till alla distanslopp. Debuterade i VM 2019 och där blev det tre medaljer för Frida Karlsson. Har dock haft en del skadebekymmer under vintern och stod över SM bara några veckor innan VM ska starta. Men är ett medaljhopp för Sverige.

Ebba Andersson

Ebba Andersson är även hon ett stort medaljhopp för Sverige i distansloppen. Vunnit flera medaljer på OS och VM i stafett tidigare. Är VM i Oberstdorf de mästerskapet då hon ska lyckas ta sig upp på pallen i ett individuellt lopp? Vann guld på både distansloppen i U23-VM förra året och har under vintern visat väldigt bra form där hon bland annat slutade på en tredje plats i världscup tävligen Tour de Ski och ligger tvåa i världscupen i längdskidor på distansgrenarna.

Linn Svahn

Sveriges största medaljhopp av dem alla. Kliver ut som storfavorit att vinna sprintloppen i VM. Tittar man på odds på längdskidor så är hon hela mästerskapets största favorit att vinna en individuell gren. Linn Svahn har i världscupen vunnit hela sex av tävlingarna. Hennes största hot till guldet förutom de övriga svenskarna är slovenskan Annamarija Lampic. Linn Svahn leder även världscupen längdskidor för åkare under 23.

Vinner Linn Svahn guld i Oberstdorf?

Högst odds får du hos Unibet

Jonna Sundling

Bakom Linn Svahn är det Jonna Sundling som varit den mest framgångsrika svenska åkaren på sprintdistanserna under vintern. Har varit på pallen vid flera tillfällen och även hon är ett stort medaljhopp. Oddsen inför VM tror även på att Jonna Sundling kan vara med och slåss om medaljerna i sprintloppen.

Maja Dahlqvist

Maja har varit lite upp och ner under vintern. Men hon har en otroligt hög nivå när hon har en bra dag. Även hon ett medaljhopp för Sverige i sprintgrenarna och vill de sig riktigt väl kan det alltså vara tre svenskar på pallen i sprintdistanserna under VM i Oberstdorf.

Vinner Sverige alla tre medaljer i sprintloppet?

Emma Ribom

Emma Ribom är talangen som är stark i både distans och sprintgrenarna. Har under vintern varit på pallen i en sprinttävling men kan också vara med och slåss om medaljerna på de längre distanserna. Är en outsider i den svenska damtruppen vad gäller medaljplats och kan om hon får till en bra dag mycket väl skrälla.

Oskar Svensson

Oskar Svensson är den herråkare som enligt spelbolagen har störst chans att vara med och slåss om medaljer. Har lagom till VM prickat in formen och vann en världscuptävling i sprint nyligen. Kommer få tufft motstånd av de norska storstjärnorna Johannes Klaebo och Erik Valnes.

Kan Oskar Svensson skrälla under mästerskapet och ta en guldmedalj?

Unibet erbjuder 11.00 att han vinner guld!

William Poromaa

William gör sitt första år som senior, han har dock övertygat ute i spåret och är numera given i det svenska landslaget. Det ska dock mycket till för att Poromaa ska vara med och slåss om medaljerna i distansloppen utan detta mästerskap får nog mer vara ett där han får vara med och lära sig.

Calle Halfvarsson

Halfvarsson har inte alls hittat formen under säsongen och hans medverkan i mästerskapet är fortfarande något oklart. Men kommer han till start så är Halfvarsson given i landslaget även om hans prestationer under säsongen inte varit det han önskat.

Johan Häggström

Häggström har inte heller kommit upp i någon vidare nivå under säsongen men är fortfarande given i det svenska landslaget. Visade dock förra säsongen att han har kapacitet för att ta sig upp på pallen i sprintloppen och får han till en perfekt dag så kan allt hända.

Längdskidor odds – Olika spelvarianter till VM

VM i längdskidor är ett väldigt roligt mästerskap om man kollar på odds. Det är så otroligt många olika tävlingar under kort tid vilket gör att det finns många roliga specialspel att kika på. H2H mellan åkarna, antal medaljer en åkare tar, topp 3 placeringar och vilken nation som tar flest medaljer under mästerskapet är några av alternativen som kommer finnas tillgängliga under mästerskapet hos spelbolagen. Sverige är en favorittippad nation när det kommer till att ta många medaljer. På damsidan pekar oddsen inför tävlingen att det kommer vara svenskor i toppen på alla distanser. Norge är annars den nation som utgör det största hotet när det kommer till medaljer under mästerskapet för svensk del. Norge har ett otroligt starkt lag både på herr och damsidan och är som de brukar vara en favorit till att plocka många guld under mästerskapet.

Specialspel som kommer erbjudas under VM:

 • H2H
 • Antal medaljer en åkare tar
 • Vilken nation som lyckas bäst

Vinner Sverige fler medaljer än Norge under VM i längdskidor?

Charlotte Kalla

Sveriges största skidstjärna har haft skadeproblem under vintern. Och så sent som bara veckor innan världsmästerskapet så har Kalla återigen fått problem med skador. Denna gång är det ryggen som krånglar och det är fortfarande högst osäkert om Charlotte Kalla kommer kunna delta i världsmästerskapet i Oberstdorf. Hennes form har påverkats av skadan och Charlotte Kalla har inte varit nära pallen vid hennes senaste tävlingar. Men kommer hon till start på VM så är hon definitivt en åkare som kan vara med och slåss om medaljerna om Charlotte Kalla har en bra dag ute i spåret.

Tider och datum för alla grenar i längdskidor-VM

Världsmästerskapet i längdskidor avgörs mellan den 23 februari och 7 mars. Under dessa elva dagar ska det genomföras fjorton stycken tävlingar. Sju tävlingar på damsidan och sju på herrsidan. Fyra av tävlingarna är lagtävlingar.  

DatumTidTävling
24 februari12:30Sprint, damer (kval)
24 februari14:30Sprint, herrar (kval)
25 februari15:15Sprint, damer (final)
25 februari15:15Sprint, herrar (final)
27 februari11:4515 km skiathlon, damer
27 februari13:3030 km skiathlon, herrar
28 februari13:00Lagsprint, damer
28 februari13:00Lagsprint, herrar
2 mars13:1510 km individuellt, damer
3 mars13:1515 km individuellt, herrar
4 mars13:154×5 km stafett, damer
5 mars13:154×10 km stafett, herrar
6 mars12:3030 km masstart, damer
7 mars13:0050 km masstart, herrar

Var sänds VM i längdskidor?

Hela mästerskapet kommer att sändas på SVT som äger rättigheterna till mästerskapet. Tävlingarna kommer att sändas på SVT1 eller SVT2. Alla tävlingar kommer även gå att följa via SVT Play. VM-studion i SVT kommer att bestå av André Pops och Yvette Hermundstad och varje kväll klockan 19:00 kommer det att sändas ett direktsänt VM-magasin i SVT. Där kommer tävlingarna att summeras och det kommer bjudas på intervjuer och gäster.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se