Hem skidor Du är här

Odds och speltips inför Världsmästerskapen i Nordisk Skidsport 2019

I år hålls tävlingen i österrikiska Seefeld mellan 19 februari-3 mars. Skidfantaster världen över kommer då att ha mer än två veckor av skidåkning i absolut världsklass att se fram emot. Här kommer du hitta odds och speltips inför åretst stora skidtävling. Vi ska i denna artikel ta oss en titt på några av de olika tävlingarna som kommer att ingå i världsmästerskapen .

Världsmästerskapen i nordisk skidsport är en prestigefylld skidtävling som hålls en gång vartannat år. För herrar hölls tävlingen för första gången redan 1925 medan damerna gjorde sin tävlingsdebut 1954. De tävlingsgrenar som ingår i tävlingen är backhoppning, längdskidåkning och Nordisk kombination.

Speltips med odds damerna staffet 28,de Februari 13:00

Oddsen hos de flesta spelbolagen ligger på att Norge vinner staffeten för Sverige och  Ryssland.
Svenska damerna blev lite chockade när Norge ställde om sitt lag. Detta mycket tack vare Frida Karlssons silver succe från igår i 10 km klassikt,där hon kom tätt efter favoriten Therese Johaug.

Norge har ändrat sin startuppställning så att Johaug kommer att ställas mot Stina Nilsson och Frida Karlsson får  Ingvild Flugstad Östberg i sin sträcka.

Vi på Barabetting tror att Norge kommer ta hem detta och med odds1.51 hos Comeon så känns det som ett bra val.

Odds och speltips inför 26:e Februari damernas 10 km Klassikt

Inför tisdagens 10 km klassikt så har vi minst två svenska storfavoriter som kommer vara med att tävla om guldet. I detta lopp så kommer både Charlotte Kalla och nya stjärnskottet Ebba Andersson vara med. Ebba Andersson kommer precis tillbaka från en sjukdom, detta märktes bland annat i presskonferansen som Aftonbladet skrev om, där hon inte sa ett enda ord. Kalla har enligt Aftonbladet sagt att man fått skicka sms till Ebba för att hon inte ska anstränga sin röst och lungor. Det kommer garanterat bli spännande imorgon!
Den största favoriten hos Unibet om man kollar på odds så är Therese Johaug,som precis kommit tillbaka efter en avstängning på grund av använding av otlilåtna preparat. Du hittar odds på 1.05 på Therese att vinna. Ebba Andersson ihop med  Natalia Nepryaeva och Ingvild Flugstad Oestberg på ett odds på 15 gånger pengarna och Kalla har ett odds på 30 gånger pengarna.

Oddstips på herrarnas sprint -håller favoriten?

Herrarnas sprint kommer att avgöras 21 februari. Regerande världsmästare är den italienska åkaren Federico Pellegrino som alltså sprintade hem guldet under 2017 års tävlingar. Trots detta så är Pellegrino dock inte favorit till att plocka hem guldet i årets tävling, utan det är istället den norska superstjärnan Johannes H. Klæbo.
Klæbo har visserligen blandat och gett hittills under säsongens världscuptävlingar, men trots detta finns det ingen tvekan om vilken extrem talang han besitter. Den norska superstjärnan är därför en stora favoriten till att ta hem herrarnas sprint enligt spelbolagen, så det blir med andra ord svårt att hitta några bra odds på honom. Som högst går det att spela på Klæbo till ett odds på 1.60 gånger pengarna och som lägst till 1.50 gånger pengarna. Med detta är Klæbo skyhög favorit, något som framgår extra tydligt om du tar dig en titt på den åkare som kommer närmast honom enligt spelbolagen. Denna åkare är den regerande mästaren Federico Pellegrino på 3.50 gånger pengarna följd av Sergey Ustiugov på 9.00 gånger pengarna.

Vem vann Sprintstaffeten 21:a Feb 2019 till slut?

Det blev favoriterna Johannes H. Klæbo / Emil Iversen som tog hem sprintstaffeten i årets världmästerskap i Seefeld. De vann 1.88 Sekunder före Ryssarna Gleb Retivych/Alexander Bolsjunov och hela 4.03 Sekunder före regerande mästaren från Italien Federico Pellegrino/ Francesco di Fabiani.

Speltips inför damernas sprint

Även damernas sprint kommer att avgöras 21 februari. Tittar man på oddsen ser denna tävling mycket lovande ut ur ett svenskt perspektiv. Stina Nilsson är nämligen favorit till att ta hem tävlingen med ett odds på 1.50 gånger pengarna följd av Maja Dahlqvist på 7.50 gånger pengarna och Sophie Caldwell på 9.00 gånger pengarna. Enligt spelbolagen är chansen alltså stor att vi ska få se ett svenskt guld och kanske även ett silver i denna gren. Det är bara att hålla tummarna för att de har rätt!

Damernas sprint reslutat 23:de FEB

Här fick vi svensk vinst! Stina Nilsson/Maja Dahlqvist, Sverige van på 15.14.93. De vann med 0.37 sekunders marginal i en tät kamp före det Slovenska paret Katja Visnar/Anamarija Lampic, Slovenien och 0.60 skunder före Norska skidparet Maiken Caspersen Falla/Ingvild Flugstad Østberg.

Herrarnas skiathlon

Herrarnas skiathlon kommer att äga rum 23 februari. För dig som inte är bekant med skiathlon så är detta en gren som kombinerar de två olika stilarna klassisk och fristil i ett lopp som sammanlagt är 30 km långt. Under 2017 års mästerskap var det Ryssland som plockade hem guldet i denna gren medan Norge tog hem både silver- samt bronsmedaljen. Enligt spelbolagen är Ryssland favoriter till att ta hem denna gren även i år, detta genom Sergey Ustiugov till ett odds på 3.50 gånger pengarna. Ustiugov är följd av Norges Johannes H. Klæbo med 3.75 i odds och Emil Iversen med ett odds på 5.00.

Odds på damernas skiathlon

Damernas skiathlon äger precis som herrarnas motsvarighet rum 23 februari. Den totala längden i detta lopp ligger på 15 km. Under förra världsmästerskapet var det Norge som tog hem guldet i denna gren medan Finland tog silver och Sverige brons. I årets tävlingar är den norska superstjärnan Therese Johaug skyhög favorit till att ta hem guldet. Oddset på Johaug som vinnare ligger på så lite som 1.12 gånger pengarna. Därefter kommer svenska Ebba Andersson med ett odds på 9 gånger pengarna följd av norska Astrid Uhrenholdt Jacobsen med ett odds på 15.00 gånger pengarna. Charlotte Kalla är rankad som fyra med ett odds på 17.00 gånger pengarna.

Oddstips herrarnas stafett

Herrarnas stafett kommer att hållas fredag 1 mars. Loppet är indelat i 4 x 10 km, där åkarna alltså åker 10 km var i ett lopp som sammanlagt är 40 km långt. När tävlingen hölls 2017 var det Norge som tog guldet följt av Ryssland som tog silvret och Sverige som tog bronset. Trots att Norge alltså är regerande mästare är det i år Ryssland som är favoriter till att ta hem guldet enligt spelbolagen. Oddsen på ett ryskt guld ligger på 1.70 gånger pengarna medan Norges odds ligger på 2.00 gånger pengarna. Därefter är det ett långt avstånd ner till Finland och Frankrike som ligger på delad tredjeplats med ett odds på 34.00 gånger pengarna. Först därefter kommer Sverige med 41.00 i odds.

Speltips inför damernas stafett

Damernas stafett kommer att gå av stapeln 28 februari. Den körs 4 x 5 km där varje åkare alltså kör 5 km var i ett lopp som sammanlagt är 20 km långt. 2017 var det Norge som lyckades ta guldet i denna gren följt av Sverige som tog silver och Finland som knep bronset. Tittar man på årets tävlingar så är Norge skyhöga favoriter. Oddsen på att Norge kommer att ta hem guldet ligger på så lite som 1.50. Därefter kommer Sverige på 3.50 tätt följda av Ryssland på 4.50. Därefter är det ett stort gap ner till Finland på fjärdeplats med ett odds på 11.00 gånger pengarna.

Betta på damernas 10 km intervallstart

Intervallstart är en av de populäraste grenarna inom längdskidåkningen och ett givet inslag vid världsmästerskapen i nordisk skidsport. När det gäller damerna så är 10 km den distans som de tävlar i inom denna gren. Vid 2017 års mästerskap befäste Norge och Sverige sina platser som supermakter inom skidsporten på den internationella scenen. Guldet togs då hem av den norska superstjärnan Marit Bjørgen som sedan dess har hunnit lägga skidorna på hyllan. Sveriges Charlotte Kalla tog i sin tur hem silvret medan Norge även tog hem bronset, detta genom Astrid Jacobsen.
Nordiska skid vm damer

Källa:Sportbibeln

Norska favoriten Therese Johaug – lägst odds, håller hon trycket?

I år är det en norsk åkare som sticker ut som skyhög favorit. Detta rör sig om Therese Johaug med ett odds så lågt som 1.08 gånger pengarna. Johaugs favoritskap blir ännu tydligare om du tar dig en titt på hur stort gapet är ner till den näst högsta favoriten. På andraplats kommer nämligen svenska Ebba Andersson med ett odds på 9.00 gånger pengarna, alltså ett betydligt högre odds än vad det för Johaug som vinnare är. På tredjeplats kommer sedan bronsvinnaren från världsmästerskapen 2017, alltså Norges Astrid Jacobsen. Oddsen för Jacobsen som segrare ligger på 21.00 gånger pengarna. Enligt spelbolagen är chansen alltså stor att vi kommer att få se en repris från 2017 års tävlingar med norskt guld och brons samt svenskt silver.

Odds på herrarnas 15 km intervallstart

När det gäller herrarnas 15 km intervallstart är det i skrivande stund tyvärr något svårt att finna information om vilken åkare och nation som är favorit till att ta hem guldet. Klart är att mästerskapet 2017 dominerades  helt och hållet av Finland och Norge när det kom till denna gren. Närmare bestämt tog Finland då hem guldet genom Iivo Niskanen medan Norge tog hem både silvret såväl som bronset, detta genom Martin Johnsrud Sundby och Niklas Dyrhaug. De skandinaviska länderna dominerade alltså även när det gäller den här grenen.
På senare tid har dock outsiders som Japan och Italien stått för mycket imponerande insatser i grenen, så att det ska bli skandinavisk dominans även vid årets mästerskap är inget du bör ta för givet. Med detta sagt så Finlands Iivo Niskanen en av favoriterna till att ta hem guldet även i år. Oddsen för Niskanen som guldmedaljör ligger närmare bestämt som högst på 2.30 gånger pengarna och som lägst på 1.95 gånger pengarna. Bli alltså inte förvånad om guldet även i år går till Finland!

Oddsa på damernas 30 km masstart

Damernas 30 km masstarts kommer att gå av stapeln lördagen 2 mars. Precis som namnet antyder så karaktäriseras masstart av att samtliga åkare inleder sina lopp samtidigt. Detta innebär att riskerna i denna gren är väldigt höga för åkarna, framför allt i början av loppet då risken att ramla är stor. Skulle en åkare ramla är sannolikheten dessutom mycket hög för att denne ska dra ner flera övriga åkare med sig. Detta är dock även en av de faktorer som bidrar till att göra masstart till en såpass spännande gren som det är.

Kommer Norge dominera i år igen eller tar Sverige hem pallplatsen?

Vid damernas 30 km masstart under 2017 års världsmästerskap var det Norge som dominerade helt och hållet. Närmare bestämt tog Norge då hem både guldet, silvret och bronset. Guldet gick till Marit Bjørgen som dock inte kommer att delta i årets tävlingar eftersom hon sedan förra världsmästerskapen har avslutat sin oerhört framgångsrika karriär. Silvret gick till Heidi Weng och bronset till Astrid Jacobsen.
Det återstår att se ifall den norska dominansen kommer att bli lika stor under årets mästerskap. Vad som dock står klart är att Therese Johaug, precis som i de övriga grenar hon deltar i, är skyhög favorit till att ta hem guldet i år. Oddsen på att Johaug kommer att ta hem guldet är närmare bestämt så låga som 1.12 gånger pengarna. Detta kan jämföras med svenska Ebba Andersson på andraplatsen med ett odds på 11.00 gånger pengarna. På tredjeplats kommer förra mästerskapets bronsvinnare, alltså Astrid Jacobsen. Oddsen på att Jacobsen kommer att ta hem guldet ligger på 13.00 gånger pengarna. Det finns alltså en chans att vi i år kan komma att få se Norge och Sverige på prispallen i denna gren, något som förstås hade varit mycket positivt för skandinavisk skidåkning.

Oddstips inför herrarnas 50 kilometer masstart

Herrarnas masstart uppgår till 50 km snarare än 30 km. Årets tävling kan även ses som extra intressant med tanke på att Kanada något oväntat är regerande mästare i denna gren. 2017 var det alltså Kanada som tog hem guldet i masstarten genom Alex Harvey. Detta var för övrigt Kanadas enda medalj under det mästerskapet. Silvret gick i sin tur till Ryssland där Sergej Ustiugov tog sig in på andraplatsen medan Matti Heikkinen från Finland tog hem bronset.
Trots att Kanada i form av Alex Harvey alltså tog hem guldet vid mästerskapen 2017 så är de inte favoriter till att ta hem guldet vid årets tävlingar. Detta är istället norska Sjur Røthe favorit till att göra. Oddsen för att Røthe ska vinna årets masstart ligger närmare bestämt på 4,50 gånger pengarna. Efter Røthe kommer förra mästerskapets silvermedaljör Sergey Ustiugov med ett odds på 5.50 gånger pengarna. Tredjeplatsen delas av den schweiziska åkaren Dario Cologna, Frankrikes Maurice Manificat och Norges Simen Hegstad Krüger vilka samtliga har 7.50 i odds.

Sammanfattning av spel på skidmästerskapen 2019

Världsmästerskapen i nordisk skidsport 2019 ser ut att bjuda på flera jämna, spännande och underhållande tävlingar. Som svensk är det bara att hoppas på att våra medaljhopp ska kunna svara för starka insatser och lyckas hämta hem så många medaljer som möjligt. Annars är det bara att konstatera att Skandinavien fortsätter att vara en av skidvärldens största maktfaktorer, framför allt Norge vilka precis som vanligt har flera åkare med bland favoriterna både när det gäller herrarna såväl som damerna. Enligt oddsen är chansen att denna dominans ska fortsätta dessutom mycket hög!
Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se