Hem rekar-ishockey vm Du är här

Sveriges Grupp i Hockey VM 2021

Hockey-VM ska i år spelas i Riga, Lettland. Tanken var att Lettland och Belarus skulle dela på värdskapet. Men efter oroligheterna i Belarus valde Internationella ishockeyförbundet att frånta dem mästerskapet. Detta gjorde att Lettland nu ensamma att ha hand om mästerskapet. Hela VM kommer att spelas i en bubbla där spelarna inte får ha kontakt med omvärlden och matcherna spelas utan publik. Sverige kliver in i turneringen som en av favoriterna och ishockey vm oddsen talar för att Sverige kommer gå långt i turneringen.

Sveriges Gruppmotståndare

Då hela säsongen har blivit förskjuten borde i Nordamerika och restriktioner gäller för karantän vid ankomst så är det fortfarande oklart hur många NHL-spelare som kommer att delta i VM. Internationella ishockeyförbundet har dock utökat storleken på trupperna till detta mästerskap vilket gör att varje nation får ta med sig 28 spelare till VM.

Sverige spelar i grupp A i ishockey VM och där är man seedad tvåa ibland nationerna efter Ryssland och oddsen på Sverige talar för att man kommer få en relativt enkel resa genom gruppspelet.

Sveriges grupp i VMGruppvinnare Odds
Ryssland1.57
Schweiz2.35
Slovakien10.00
Danmark51.00
Sverige51.00
Tjeckien51.00
Belarus101.0
Storbritannien3501

Ryssland är tillsammans favoriter att vinna gruppen!

Lyckas Sverige med detta så ger Unibet oddset 51.00 på att Sverige vinner gruppen.

Ryssland (Förbundskapten: Valeri Bragin)

Gruppens starkaste nation tillsammans med Sverige. Har under Euro Hockey Tour visat att man stor sig starka även när man inte har skickat sitt bästa lag till turneringen. Ryssland juniorlag som deltog i JVM åkte till exempel till Karjala Cup och besegrade där Sverige, Finland och Tjeckiens A-lag. Det troliga är att Rysslands lag kommer att bestå av majoriteten stjärnspelare från KHL. Ryssland är även hela turneringens favorit att vinna VM om man kollar hos spelbolagen.

Se odds på Ryssland Sverige Här!

Schweiz (Förbundskapten: Patrick Fischer)

En underdog som kan sprattla till och störa alla nationer i turneringen. Har fått klartecken från en del NHL-spelare som sagt att de vill spela hockey-VM. Men majoriteten av truppen består av spelare hämtade från inhemska ligan.

Se odds på Schweiz Sverige Här!

Slovakien (Förbundskapten: Craig Ramsay)

Det kan både flyga ordentligt eller bli pannkaka för Slovakien. Har efter skrällen 2012 då man tog sig till final i VM inte alls kommit upp i samma standard. Har de sex senaste mästerskapen inte ens tagit sig vidare från gruppen. Denna gången tror jag dock man kommer lyckas med detta då man har en trupp som ska kunna slå flera av lagen som deltar. Men för Sveriges del så ska Slovakien inte vara ett hot i detta mästerskapet.

Se odds på Slovakien Sverige Här!

Tjeckien (Förbundskapten: Filip Pesan)

Tjeckien har helt klart något spännande på gång. Det visade man inte minst i VM 2019 när man tog sig till semifinal men där fick ge sig mot Kanada. I bronsmatchen förlorade man sedan på straffar mot Ryssland. Tjeckien har även fått klartecken från många NHL-spelare som sagt sig vara villiga att spela VM. Ett besked som stärker Tjeckiens aktier i denna grupp. Man kan helt klart bli en obehaglig motståndare för Sverige och övriga nationer i gruppen.

Se odds på Tjeckien Sverige Här!

Belarus (Förbundskapten: Mikhail Zakharov)

Återigen tillbaka i A-VM efter att man fick lämna turneringen 2018. Skulle ha varit värdnation men så blev inte fallet efter oroligheterna i landet. Belarus ska vara ett lag som Sverige ska slå alla dagar i veckan. Men vi alla minns såklart tillbaka till OS i Salt Lake City då Belarus slog ut Sverige i kvartsfinalen. Något sådant vill vi inte uppleva igen.

Se odds på Belarus Sverige Här!

Danmark (Förbundskapten: Heinz Ehlers)

Har en blandad kompott av spelare från flera olika ligor. Många spelarna i det danska landslaget tillför olika SHL-klubbar där Malmö Redhawks har flera spelare med i laget. Men även spelare hemmahörande i tyska, ryska och inhemska ligan finns representerade. Kommer även att få tillskott av NHL-spelare där åtminstone två har tackat ja till spel i VM.

Se odds på Danmark Sverige Här!

Storbritannien (Förbundskapten: Peter Russell)

Gruppens helt klart svagaste nation är Storbritannien. I denna grupp ska Storbritannien inte ha mycket att sätta emot övriga nationer och truppen som nästan enbart består av spelare hemmahörande i den inhemska brittiska ligan kommer få det riktigt tufft. Det ska mycket till för att inte Storbritannien slutar sist i den här gruppen.

Se odds på Storbritannien Sverige Här!

Sveriges Trupp i VM 2021

Detta är den prelimärna truppen som förbundskaptenen Johan Garpenlöv har tagit ut. Den kan ändras fram till mästerskapet. Detta då nya spelare kan tillkomma. Under själva mästerskapet får maximalt sex nya spelare bytas ut eller läggas till i den befintliga truppen.

MålvakterKlubblag
Samuel ErssonBrynäs IF
Adam ReidebornAK Bars Kazan
Niklas RubinFrölunda HC
BackarKlubblag
Klas DahlbeckCSKA Moskva
Gustav BackströmÖrebro Hockey
Albert JohanssonFärjestad BK
Pilut LawrenceTraktor Chelyabinsk
Jesper SellgrenFrölunda HC
Philip HolmMetallurg
Nils LundkvistLuleå HF
Magnus NygrenHC Davos
Viktor LööwJokerit
Jonathan PudasJokerit
ForwardsKlubblag
Fredrik OlofssonIK Oskarshamn
Max FribergFrölunda HC
Pär LindholmSkellefteå AIK
Oscar LindbergDynamo Moskva
Jesper FrödénSkellefteå AIK
Mario KempeCSKA Moskva
Andreas WingerliSkellefteå AIK
Emil LarssonÖrebro HK
Jonatan BerggrenSkellefteå AIK
Filip HållanderLuleå HK
Emil SylvegårdMalmö Redhawks
Anton WedinHV71
Markus LjunghLinköping HC
Dennis RasmussenMetallurg
William EklundDjurgården

Sveriges spelschema i gruppspelet

Sverige inleder mästerskapet med att möta grannlandet Danmark. Gruppspelet avslutas sedan med att Sverige ställs mot gruppens stora motståndare i form av Ryssland.

Datum och tidMatch
2021-05-22, klockan 11:15Danmark – Sverige
2021-05-23, klockan 15:15Sverige – Belarus
2021-05-25, klockan 19:15Schweiz – Sverige
2021-05-27, klockan 19:15Sverige – Tjeckien
2021-05-28, klockan 15:15Sverige – Storbritannien
2021-05-30, klockan 19:15Sverige – Slovakien
2021-05-31, klockan 19:15Ryssland – Sverige

Odds på att Sverige vinner ishockey-VM 2021

Sverige är som alltid när det vankas hockey VM en av de stora favoriterna till att vinna guldet. Tillsammans med nationerna Kanada, Ryssland, Finland och USA så anses man av spelbolagen ha den största chansen att återigen kunna vinna ett VM-guld. Att Sverige ska gå hela vägen och vinna guldet ger hos spelbolagen oddset 4.75 till 6.00 beroende på spelbolag.

SpelbolagSverige Odds
Unibet6.00
Campobet5.00
Betsson4.85
ComeOn4.75