Hem rekar-fotboll em-kval Du är här

Speltips och Odds EM kval Sverige Malta | Friends Arena 7.e Juni

Den tredje kvalmatchen mot EM spelas mot Malta och det är Friends Arena som är spelplatsen. Sverige har inte förlorat i kvalet ännu utan vann sin premiär mot Rumänien och spelade 3-3 borta mot Norge därefter. Det gör att Sverige ligger tvåa i gruppen på fyra poäng inför matchen mot Malta. Nu talar allt för att svenskarna ska kunna ha samlat på sig sju poäng efter fredagskvällen och därmed spela gruppfinal mot Spanien på tisdag.

Mycket av förhandssnacket har handlat om avsaknaden av Andreas Granqvist och Victor Lindelöf men med rutinerade Jansson och Helander ska det ändå gå vägen mot en nation som Malta. Spelplatsen är som vanligt Friends Arena i Solna och även om det inte lär bli utsålt får vi hoppas på en trevlig fotbollsmatch och stämning i huvudstaden.

Speltips Sverige – Malta

Oddsanalys Sverige – Malta

Sverige har ett rejält övertag på Malta de senaste åren. På 2000-talet har blågult 21-0 i målskillnad på de fem spelade matcherna. Faktum är att Sverige aldrig förlorat mot Malta och senaste gången blågult släppte in mål mot laget var 1985. Förutom mittlåset har Sverige också alla spelare tillgängliga och glädjande är att vi har många svenskar i bra form.

Därför kan det bli en rejäl islossning mot Malta. Att Sverige vinner är redan givet utan frågan har istället varit med hur mycket. Vi tror att Sverige kommer att vinna med minst fyra mål och därför spelar vi  -3,5 på Sverige i handikapp för att få upp oddsen rejält. Bra odds på det spelet har vi hittat hos Speedybet.

Kommer det släppa för Isak mot Malta?

Alexander Isak har imponerat rejält under säsongen för Willem II men lär inte få starta då Marcus Berg och Robin Quaison går före. Med Spanien på tisdag i baktanke och en blåbärsnation på besök lär Janne Andersson ge sin supertalang en hel del speltid mot Malta. Ett längre inhopp bör det absolut bli. Isak jagar sitt första mål och vi tror det kan komma ikväll mot Malta. Därför spelar vi honom som målskytt till härliga odds hos Snabbare.

En som också kommit igång är Emil Forsberg. Han fick mycket skit under förra landslagssamlingen och det gick rykten i media att han skulle ha lämnat i missnöje. Nu dementerade både landslaget och Forsberg detta och istället sa de båda parterna att det rörde sig om en skada. Hur som helst har ’Foppa’ – som haft några tunga år – haft en fin vår och lär vilja visa de som tvivlat på honom. Därför tror vi att Emil Forsberg gör mål mot Malta och spelar honom som målskytt hos LeoVegas.

Trots avsaknaden av ordinarie försvarare ska Sveriges försvarsspel och organisation vara så pass bra att det inte ska spela någon roll mot en nation som Malta. Då är det mer osäkert hur det påverkar tisdagens match men mot Malta tror vi Sverige håller tätt utan några större problem. Därför spelar vi att Sverige håller nollan hos världens största bettiingsajt sett till omsättning: Bet365.

Så startar Sverige

Robin Olsen står i målet och framför sig har han sina tidigare lagkamrater från MFF: Filip Helander och Pontus Jansson. Mikael Lustig och Ludvig Augustinsson tar kanterna i backlinjen som vanligt.

På mittfältet har det varit stora diskussioner i media men det verkar som att Janne gjort sitt val. Emil Forsberg och Victor Claesson – Sveriges kanske två bästa spelare just nu tillsammans med Lindelöf – tar kanterna på mittfältet. Centralt verkar det bli Albin Ekdahl och Kristoffer Olsson.

I anfallet lär Marcus Berg och Robin Quaison starta och Alexander Isak får nöja sig med ett inhopp.

[casino typ=top3 style=hannes ids=83,15]

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se