Hem rekar-fotboll Du är här

Blir Danmark den tredje nordiska nationen att nå VM?

Odds danmark VM-playoff

Sverige lyckades efter en bragdartad insats ta sig till VM i Ryssland efter 0–0 mot Italien igår. Ikväll spelar våra danska grannar årets – för deras del – viktigaste match när Åge Hareides mannar åker till Dublin för returmötet mot Irland. I första matchen hade Danmark övertaget men lyckades inte få hål på irländarna som trots hemmaplan, och med ett oavgjort resultat från första matchen, ses som underdogs.

Ska Danmark bli det tredje nordiska laget som går till VM i Ryssland 2018? I så fall krävs det att hela laget steppar upp en nivå inför kvällens match mot Irland i Dublin. I första matchen på Parken hade Danmark ett stort övertag men lyckades inte omvandla bollinnehavet och chanserna till mål.

Bortamål kan bli avgörande

En fördel för danskarna är att de inte släppte in ett mål på hemmaplan. Skulle matchen därför sluta oavgjort – men inte mållös – går Danmark vidare på bortamål. Tränaren Åge Hareide har stor erfarenhet av Playoff-spel vilket du kan fråga varenda Malmöbo om. Under hans två år i klubben tog han MFF till Champions League bägge gångerna och hans taktiska medvetenhet ska inte underskattas.

Inför kvällens match är det antingen succé eller fiasko för den norske tränaren. Senaste gången Danmark gick till VM var 2010 i Sydafrika. Den danska befolkningen suktar efter mästerskap då en viss Zlatan Ibrahimovic krossade landets drömmar under Playoff till EM 2016.
Nu är det upp till bevis för de danska spelarna att visa att de förtjänar en plats i VM i Ryssland 2018. Våra grannar har ett bättre lag på pappret än vad Irland har och om de spelar utefter sin potential blir Danmark den tredje nordiska nationen att ta sig till Fotbolls-VM.

Oddsa på matchen hos Unibet

Vill du spela på kvällens match eller på fotboll i alla dess former rekommenderar vi verkligen Unibet. Spelbolaget har oerhört bra rykte och dessutom väntar en skön välkomstbonus. Bli medlem på direkten för att få en gedigen spelupplevelse.

Spela på matchen här

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se