Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

AIK vs Hammarby Odds: Allsvenskan 2021

Det har blivit dags för årets första stockholmsderby i Allsvenskan 2021. Matcherna mellan de båda klubbarna är en match som berör många och det är alltid heta känslor på planen när lagen möts. Även fast det kommer vara tomt på läktaren så är det ett stormöte vi har att se fram emot. Detta är på förhand en match där två jämna lag som inlett säsongen på liknande vis kommer ställas mot varandra. AIK hade en hel del frågetecken inför säsongen men där många frågetecken nu blivit utropstecken och AIK:s spel i inledningen av den här säsongen ser betydligt bättre ut än vad det gjorde under samma period förra säsongen. Hammarby å andra sidan har med sin starka offensiv inlett piggt med mycket mål framåt. Men likt tidigare säsonger så är det defensiven som spökar för Hammarby och man släpper till alldeles för mycket chanser bakåt. Men ett derby är alltid ett derby och den här matchen kan sluta precis hur som helst.

Favoriter att vinna matchen

AIK vann de båda mötena i allsvenskan i fjol med 2–0 på hemmaplan respektive 3–0 på bortaplan. Imponerade siffror med tanke på att AIK inte hade någon vidare säsong överlag annars. Men i senaste mötet mellan så sent som för två månader sedan när lagen möttes i Svenska Cupen så var det Hammarby som vann matchen. AIK har dock en otrolig förmåga att höja sig i derbysammanhang och det har visat sig många gånger tidigare. Men det är helt klart två jämna lag som kliver ut på banan. Där de två lagen har sina olika styrkor. AIK är ramstarka bakåt och släpper inte till mycket bakåt där man ruskigt stabila, men framåt i banan finns det fortfarande en del frågetecken. För Hammarby är det precis tvärtom. Offensiven sprudlar och man har massor med kvalitet på den offensiva planhalvan. Men likt tidigare säsonger så är det Hammarbys defensiv som är lagets stora frågetecken. Ser man till oddsen inför så märks det att det är två jämna lag som kommer kliva ut på Friends Arena på söndag. Men spelbolagen har satt AIK som knappa favoriter i matchen, men som vi alla vet allt kan hända inom fotboll och framförallt i ett derby av denna kaliber.

Matchinfo AIK vs Hammarby

Hemmalag: AIK
Bortalag: Hammarby
Datum: söndag, 25 april
Matchstart: 17:30
Arena: Friends Arena

Statistik och historik kring mötet

AIK och Hammarby har genom åren mött varandra vid massor av tillfällen. Första gången lagen mötts var 20 maj 1920. Men första gången de mötts i seriesammanhang var 1923 en match som AIK vann med 2–1. Sedan dess har lagen mötts i vid 116 tillfällen varav 96 av dessa har skett i Allsvenskan. AIK är det laget som presterat bäst i matcherna mellan lagen. De har fyrtiosju vinster, Hammarby tjugosex och tjugotre av matcherna har slutat oavgjort. Senast lagen möttes var dock i mars i svenska cupen. Den matchen var det Hammarby som gick segrande ur med 3–2. Matcherna mellan lagen brukar vanligtvis vara riktiga publikfester som bjuder på en inramning i världsklass. Publikrekordet för en match mellan lagen ligger på 49 034 personer och det var under en match i allsvenskan 2018 som det rekordet slogs.

Kollar man på den största segern mellan lagen så är det AIK som innehar denna. 1965 vann AIK med 8–1 vilket är den största segern någonsin mellan dessa två lag. AIK är även de laget som har vunnit flest matcher i rad när det kommer till detta derby. Sex matcher i följd hade AIK mellan 1960–1963 utan att förlora mot Hammarby.

Spela på matchen AIK – Hammarby

När det är derbymatcher så kan allt hända. Det är mycket känslor på planen och oavsett hur det har gått i tidigare matcher eller vilka som innan matchen är i en bättre form så brukar derbymatcher sällan spegla den bilden. Derbymatcher lever helt enkelt sitt eget liv och det är därför just derbymatcher är extra spännande när det kommer till att spela på matchen.

AIK har gjort det första målet i de fyra senaste hemmamatcherna mot Hammarby. Kommer den trenden att hålla i sig?

AIK gör första målet i matchen: Odds 1.77 hos Unibet

AIK har kanske allsvenskans stabilaste defensiv och med spelare som Mikael Lustig, Alexander Milosevic och Sotirios Papaginnopoulos i försvaret så är det inte lätt för motståndarna att komma förbi. AIK har inte heller släppt in något mål mot Hammarby i sina tre senaste hemmamatcher.

Även om Hammarby har haft det svårt med målskyttet på bortaplan mot AIK så är det ett riktigt offensivt Hammarby som vi kommer få se. Det syns inte minst i målprotokollet och Hammarby har gjort minst 1.5 mål i fyra av sina fem senaste bortamatcher. 

Hammarby över 1.5 mål i matchen: Odds: 2.45 hos Unibet

Målgörare i matchen

MålgörareOdds
Nicholás Stefanelli3.10
Sebastian Larsson4.60
Astrit Selmani2.85
Gustav Ludwigson3.35

Stefanelli har återvänt till AIK efter att ha namnat i Rikard Norlings frysbox senast han var i klubben. Men trots att han fick begränsat med speltid under sin senaste sejour så har han ett imponerade målfacit. Har skapat flera heta chanser i de två inledande matcherna utan att göra mål. Kommer hans första mål för säsongen i derbyt mot Hammarby?

Sebastian Larsson är den som ska föra spelet i AIK och den rutinerade landslagsmittfältaren är kanske ingen notorisk målskytt. Men han tar alla AIK:s fasta situationer och får AIK en frispark eller straff så kan du räkna med att det är Sebastian Larsson som kliver fram. Gjorde mål på straff i mötet mellan lagen ifjol.

Öste in mål i Varberg förra säsongen vilket gjorde att Hammarby slantade upp rejält för anfallaren. Hittade även målskyttet direkt för Hammarby i svenska cupen men väntar fortfarande på sitt första mål i allsvenskan. Kommer det i derbyt mot AIK?

Slitvargen i Hammarby som springer och springer. Men är även en poängspelare vilket han visade under förra säsongen, men även under inledningen av den här säsongen. Ludwigson har gjort två mål på två matcher kan trenden hålla i sig och han gör mål i tredje matchen i rad?

Var sänds matchen?

Derbyt mellan AIK och Hammarby sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan 2021.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se