Hem rekar-fotboll svenska-cupen Du är här

Hacken Hammarby: Finalen på Svenska Cupen 2021

Förutom att svenska cupen är en ärofylld titel som lagen varje år kämpar om. Det är den och Allsvenskan 2021 som är de två titlarna som väger tyngst inom svensk fotboll så ger även svenska cupen andra fördelar. Vinnaren i svenska cupen får även spela kval till Europa League. Från och med denna säsong så ger dock vinsten i svenska cupen att laget får kvala till Conference Europa League som är den nya turneringen som UEFA ska anordna. Detta eftersom Sverige framöver inte kommer ha några lag representerade i Europa League. Vinnaren i svenska cupen kliver in i kvalomgång två i europaspelet. Vinner ett lag som redan är kvalificerade för europaspel genom sin placering i allsvenskan så tillfaller platsen de laget som slutade fyra i Allsvenskan.

Vem vinner hela Svenska Cupen?

VinnareSvenska Cupen Odds
BK Häcken1.90
Hammarby IF4.00


18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Spelbolag som erbjuder spel på Svenska Cupen

Då svenska cupen är en så pass stor marknad med många spelare som är intresserad så är även utbudet hos spelbolagen där efter. Men vi har valt ut tre spelbolag som vi tycker har odds som sticker ut jämfört med de andra bolagen.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100 kr gratisspel
  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds 1.40
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
  • 100% upp till 100 kr
  • Enormt sportbetting utbud
  • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
% till 0 kr
  • Kommer troligen snart!
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Svenska Cupen – Skrällarnas turnering

Svenska cupen har de senaste åren haft flera lag som nått stora framgångar i cupspelen men som inte alls varit lika dominerade när det kommer till ligaspelet. Fjolårets vinnare IFK Göteborg till exempel var länge ett bottenlag i allsvenskan under säsongen men lyckades ändå gå och vinna svenska cupen. Året innan var det en final mellan BK Häcken och AFC Eskilstuna. En match som BK Häcken vann men samtidigt slutade man på en sjätteplats i allsvenskan och finalmotståndaren AFC Eskilstuna fick samma säsong lämna allsvenskan efter att man slutat sist i tabellen. Så har det även sett ut de senaste åren att lagen som går starkt i allsvenskan inte nödvändigtvis brukar vara de lagen som tar sig långt i svenska cupen.

Hammarby vinner hela svenska cupen ger oddset 4.00 hos Unibet!


Lag från lägre divisioner i Svenska Cupen

Den stora charmen med svenska cupen är att lag från lägre divisioner får chansen att ställas mot lag från allsvenskan. Även om majoriteten av lagen som deltar i svenska cupen kommer från allsvenskan så är det alltid några lag som lyckas kvala sig in från de lägre divisionerna. I år så deltar totalt fem lag som inte annars är hemmahörande i allsvenskan eller Superettan 2021. Dessa lag är Utsikten, Sandviken och Oskarshamn från division 1, Gauthiod från division 2 och Lödde från division 3. Alla dessa lag slog ut högre rankade lag i kvalet till svenska cupen. Oskarshamn slog bland annat ut allsvenska Varberg BoIS i kvalet till svenska cupen.

Regerande mästarna IFK Göteborg

IFK Göteborg hade en riktigt tung säsong på planen i fjol. Spelet stämde inte alls och laget kämpade länge i botten av allsvenskan. Med ett nödrop på slutet lyckades IFK Göteborg dock klamra sig kvar i allsvenskan. Det var även turbulent utanför planen där tränaren fick lämna mitt under brinnande säsong och en ny huvudtränare togs in. Men spelet blev inte speciellt mycket bättre för detta. En gammal hemvändare i Pontus Wernbloom anslöt även till laget men utan att få riktig fart på spelet. Men trots att laget hade det otroligt tungt i allsvenskan så gick IFK Göteborg och vann svenska cupen. Först vann IFK Göteborg sin grupp där man hade Västerås, IK Sirius och Sollentuna i samma grupp. Göteborg vann sin första match mot Västerås följt av ytterligare en vinst mot Sollentuna och ett oavgjort resultat mot Sirius. Detta räckte dock till en första plats i gruppen och man avancerade till kvartsfinal. Där ställdes man mot ett tufft motstånd i form av Hammarby, men IFK Göteborg rädde ut situationen och vann efter förlängning med 3–1. I semifinalen väntade IF Elfsborg i ett västkustderby. Även den matchen gick till förlängning där IFK Göteborg kunde vinna med 1–0. I finalen väntade sedan tuffast möjliga motstånd när Malmö FF stod på andra sidan. Ett Malmö FF som jagade sin första svenska cuptitel på över 30 år. Men återigen så lyckades IFK Göteborg reda ut situationen och man för tredje gången i rad efter förlängning när Alexander Farnerud avgjorde finalen med sitt 2–1 mål.

Var sänds Svenska Cupen?

Till skillnad från allsvenskan och superettan där Discovery Network äger rättigheterna så är det C More och TV4 som har sändningsrättigheterna till svenska cupen. Alla matcher i svenska cupen sänds på C More och utvalda matcher kommer även att sändas i Sportkanalen och TV4. C More äger rättigheterna till att sända svenska cupen fram till och med 2025.

Spelschema Svenska Cupen

Omgång 1 gruppspel: 20–22 februari

Omgång 2 gruppspel: 27–28 februari

Omgång 3 gruppspel: 6–7 mars

Kvartsfinalerna: 13–14 mars

Semifinalerna: 20–21 mars

Finalen: Ej klart med speldatum

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se