Hem nyheter Du är här

U21-EM Grupp B: Många hinder för Portugal att gå vidare

spain

Vill du lära dig allt om fotbolls EM? Titta in vår sida med odds på fotbolls EM här!

U21-EM rullar vidare med två avgörande matcher i Grupp B. Spanien är redan klara och spelar därmed en betydelselös match mot Serbien. Portugal måste ösa på i sin match mot Makedonien för att bli bästa grupptvåa.

Sveriges förlust ändrar förutsättningarna för Portugal

Inte många hade räknat med att Slovakien skulle vinna stort mot Sverige, allra minst Portugal. Segern innebar att Slovakien hamnar på 6 poäng med målskillnaden 6:3. Portugal ligger nu på 3 poäng och 3:3 i målskillnad. Det innebär att de måste vinna med minst 3-0 mot Makedonien.

Samtidigt har Tjeckien 3 poäng och 3:3 i målskillnad i Grupp C inför sista matchen mot Danmark. Det är alltså ett riktigt getingbo!

Minst 3-0 alltså, det är vad Portugal måste vinna med. Och det är man medvetna om, därför tror jag på en rejäl urladdning. Makedonien är mer eller mindre utslagna och har inget att spela för. Portugal bör med sin starka trupp köra över det här motståndet.

Här spelar jag Portugal (-2) till 2.05 hos Mobilebet.

Reservbetonat (?) Spanien bör köra över Serbien

Fenomenala Spanien har gått rent i båda matcherna, utan att för den sakens skull ta ut sig. Eftersom man redan är klara gruppsegrare kan man lufta en del spelare. Och det lär man göra, trots det bör man vinna tämligen enkelt mot ett ganska svagt Serbien.

Spaniens reserver håller högre klass än Serbiens A-lag. Dessutom blir det en chans för spelare som inte varit med att visa att de hör hemma i en startelva.

Jag tror på en enkel seger för Spanien här. Därför spelar jag Spanien (-1) till 2.35 hos Mobilebet.

mobilbet bonus

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se