Hem nyheter Du är här

Sverige vs Portugal – Nations League

Sverige ska ta revansch efter den hedersamma förlusten mot världsmästarna Frankrike men det blir återigen tufft då det är regerande Europamästarna Portugal som kommer på besök. Ett Portugal som spelade riktigt bra mot regerande VM-finalisten Kroatien i en match som slutade 4-1 till portugiserna. Då saknades Cristiano Ronaldo för hemmalaget men storstjärnan har åkt med landslaget till Stockholm inför mötet mot Sverige och ska enligt uppgifter vara redo för spel. 

Trots att Portugal är favoriter har vi förhoppningar att Sverige ska kunna ta poäng hemma på Friends Arena. Innan den jämna matchen mot Frankrike i lördags hade Sverige endast en förlust på Friends sedan Janne Andersson tog över. Dessutom såg organisationen till stora delar bra ut senast och förra mötet mellan länderna slutade faktiskt med vinst åt blågult. För dig som ska oddsa på matchen kan vi erbjuda fina odds på 1X hos Unibet. Oddsboosten ligger på 3.00 pengarna att Sverige ska vinna matchen eller att det slutar oavgjort. 

superodds på sverige mot portugal

Motståndaranalys Portugal 

Det är ingen dussinnation som kommer på besök till Friends Arena. Portugal är regerande Europamästare och vann dessutom första upplagan av Nations League. Nationen har en hel drös med talang i världsklass som kommer underifrån kryddat med erfarna stjärnor som Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva.  

Laget har en förlust sedan VM 2018 och vann helgens match mot Kroatien komfortabelt med 4-1. Med fyra olika målskyttar visade laget vilken bredd man har, utan största stjärnan Ronaldo dessutom. Om det blir en identisk uppställning av tränare Fernando Santos återstår att se men räkna hur som helst med en del förändringar på grund av rådande omständigheter, samt den bredd som Portugals landslag har.  

Får vi se Kulusevski från start? 

Efter matchen mot Frankrike har det varit stora diskussioner kring Dejan Kulusevski. Efter matchen gick talangen ut och sa att han var chockad över att inte få starta, något som väckte rubriker i hela landet. Janne redde ut eventuella frågetecken på söndagens presskonferens och bemötte också kritiken på ett formidabelt sätt.  

Mycket talar för att det blir Kulusevski från start mot Portugal. Janne har själv sagt att flertalet spelare inte klarar två matcher på så kort tid eftersom de ligger i olika fas av säsongen på grund av rådande pandemi. Därför lär det inte bli en identisk elva från svenskt håll i alla fall.  

En som missade matchen mot Frankrike var Alexander Isak men nu verkar det som att Real Sociedad-spelaren är redo för att starta. Om han han går före Berg eller Quaison återstår att se men Isak ska i alla fall finnas med i truppen redo att spela.  

Vad talar för svensk poäng? 

  • Sverige vann senaste mötet mot Portugal 
  • Få nationer har besegrat Sverige på Friends Arena under Janne Andersson 
  • Organisationen och försvarsspelet satt senast mot världsmästarna. Kan man få till en vassare offensiv finns möjlighet att hota portugiserna.  
  • Revanschlusta efter lördagens knappa förlust

Boostade odds hos Unibet på svensk poäng 

För dig som är sugen på att betta på Nations League-matchen mellan Sverige – Portugal är det ett utmärkt tillfälle att göra det hos Unibet. Du hittar boostade odds svensk seger eller oavgjort under kategorin ’Superodds’ där du alltså kan spela 3.00x pengarna på att Sverige vinner eller spelar oavgjort mot Portugal. Gör det idag för att få ännu mer spänning till tisdagens Nations League.  


Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se