Hem nyheter Du är här

Inför kvällens matcher U21-EM

tyskland

Ikväll kliver Grupp C in i andra omgången med två matcher. Tyskland möter Danmark i Krakow och Tjeckien tar emot Italien i Tychy.

Tjeckien – Italien

Många tjecker väntas ta den en timme långa bilfärden över till Polen för att se sitt land möta Italien. Men det är föga troligt att de kommer få jubla.

Tjeckerna hade en tuff öppningsmatch och förlorade med 2-0 mot Tyskland i en match som definitivt hade kunnat sluta med betydligt större siffror.

Italien imponerade storligen i sin öppningsmatch mot Danmark, framför allt i andra halvlek när Federico Chiesa hade lekstuga. Truppen är en av EM:s allra starkaste och här återfinns namn som Gianluigi Donnarumma, Daniele Rugani, Danilo Cataldi, Marco Benassi, Domenico Berardi, Federico Bernardeschi och nyss nämnde Federico Chiesa. Alla dessa spelar regelbundet i Serie A, många av dem i toppklubbarna.

Tips:

Italien vinner enkelt.

Tyskland – Danmark

Om Italien imponerade mot Danmark så är det inget mot vad Tyskland gjorde i sin match mot Tjeckien. Det var fullständig överkörning från start till mål. Laget har en sprudlande offensiv med till exempel Max Meyer, Mahmoud Dahoud och framför allt Serge Gnabry. Den sistnämnde var matchens bästa spelare och det är tydligt att han har en stor framtid framför sig. Det är inte för inte som Bayern München lassade på rejält för att köpa loss honom från Werder Bremen, där han var dominant förra säsongen.

Danmark saknar ett antal storstjärnor som skulle varit givna i truppen, till exempel Kasper Dolberg, Andreas Christensen och Viktor Fischer. Därför har man inte det starkaste laget, vilket syntes i premiären mot Italien då man var chanslösa.

Tips:

Kan inte se något annat än att Tyskland vinner. Det är klasskillnad mellan lagen.

Spela på U21-EM hos 21Bet

21bet