Hem nyheter Du är här

Inför finalen av U21-EM

tyskland

EM 2020 går snart av stapeln. Titta in vår sida med odds och speltips på EM för att se vilka spel du kan lägga redan idag!

Det är ett minst sagt hett möte som väntar på Krakow Stadium när Spanien och Tyskland drabbar samman i finalen av U21-EM. Spanien ses som knappa favoriter men vi har hittat spelvärde hos Tyskarna.

Spaniens superstjärnor: Saul och Asensio

Saul Niguez var förgrundsfigur i Spaniens semifinalseger mot Italien med 3-1 på Krakow Stadium. Atletico Madrids stjärna har varit fenomenal i både gruppspelet och slutspelet. Totalt har han mäktat med 5 mål på 4 matcher, med det är han bästa målskytt för Spanien. Inte illa för en central mittfältare.

Marcos Asensio, till vardags i lokalkonkurrenten Real Madrid, är en annan spelare som visat framfötterna hittills. Bland annat gjorde han hat-trick i öppningsmatchen mot Makedonien då Spanien vann med övertygande 5-0.

Det är ändå inte så att Spanien är beroende av de två spelarna, tvärtom finns det en imponerande bredd i alla lagdelar. Allt från målvakten Arrizabalaga, Bellerin, Deulofeu, Suarez till Inaki Williams längst fram.

Lagmaskinen Tyskland underskattas

Oddssättarna har fokuserat alltför mycket på Spanien och för lite på Tyskland. Jag menar att det här tyska laget, med sitt organiserade spel och välbalanserade lag absolut kan matcha Spanien. Tyskland har en stark defensiv plus ett antal spelare som kan luckra upp de flesta försvar, jag tänker framför allt på Serge Gnabry, Max Meyer och Mahmoud Dahoud. I gruppspelet släppte man enbart in ett mål på tre matcher. En stor del i det ska tillskrivas backlinjen. Därför var det underligt att förbundskaptenen valde att ställa Niklas Stark åt sidan i semin, en spelare som deltog i alla matcher i gruppspelet. Det såg genast svajigare ut. Av det kan man dra slutsatsen att Stark med all sannolikhet återtar sin plats i startelvan ikväll. Allt annat vore underligt.

Nåväl, Tyskland är starka och de kommer inte släppa till mycket. Jag tror på en skräll här, men väljer trots allt att gardera lite. Kvällens spel blir 1X på Tyskland till 1.80 hos Nordicbet.

NordicBet (310120 no bgr)