Hem nyheter Du är här

Idol Finalen 2019 – Skivkontrakt & Lollapalooza

Är det verkligen sant, har hösten redan passerat förbi och en hel säsong av Idol med den? Ja, det stämmer faktiskt – äntligen är vi framme vid årets Idol final som kommer att gå av stapeln i Globen i Stockholm klockan 20.00 nu på fredag den 6 december!

Förra veckan fick det lovande stjärnskottet Dao tyvärr lämna tävlingen trots nästan helt perfekta nummer och uppträdanden under kvällen. Men det räckte tyvärr inte för att hålla sig kvar i tävlingen den här gången. Kvar är nu Freddie Liljegren och Tusse Chiza som ska tävla i Globen på fredag om den prestigefyllda titeln som årets Idolvinnare samt ett skivkontrakt – spänningen är olidlig . Och ytterligare något som är nytt för i år är att Idol vinnaren kommer att få inviga musikfestivalen Lollapalooza! Som sker mellan 26-28 Juni 2020. Vilket dröm scenario det måste vara!

Från TV 4: Idol vinnaren öppnar Lollapaloooza!

Dags att satsa en sista gång på Idol 2019 – Finalen är här

Varför inte lägga in ett bet på vem du tror vinner Idol finalen och se om det kan klirra till i kassan? Vi hjälper dig med vår analys av vem vi tror kommer vinna samt hur oddsen ser ut. Läs vidare!

tusse c idol 2019
Freddie Lijegren idol
Idol final 2019

Finalisternas väg till finalen

Freddie Liljegren har visat var skåpet ska stå redan under auditionperioden där han bland annat drog av hiten Isn´t She Lovley av Stevie Wonder med sin gitarr runt nacken. Juryn blev blåsta av stolarna och Alexander Kronlund tippade en topp tre placering redan då – vilket skulle visa sig vara en helt korrekt gissning. Freddie har surfat igenom den här säsongen tack vare sin musikalitet och sköna rock röst samt soulkänsla.

Tusse Chiza är en kille med ett stort hjärta för musiken och som gärna ställer till med en show av dess like när han får framföra rätt låtar. Tusse har hängt löst ett par gånger i tävlingen och faktiskt riskerat att åka ut, men varje gång har han kommit tillbaka med ny kraft och visat vilken begåvning han är. Tusse kan hantera många olika genrer – allt från Jackson Five till Molly Sandén och Naked.

Hur ser kvällen ut?

Idol finalen 2019 sänds alltså live i TV4 från Globen klockan 20.00 på fredag den 6 december. Under den här kvällen kommer finalisterna att få uppträda med tre låtar var, varav en av dem är valda av tittarna, en av de själva, och en är den klassiska vinnarlåten som alltid specialskrivs inför finalen.

Eget val till Idol finalen 2019:

Freddie Liljegren – ”Where The Streets Have No Name” – U2

Tusse Chiza – ”There’s Nothing Holdin’ Me Back” – Shawn Mendes 

Tittarnas val:

Freddie Liljegren – ”Uptown Funk” – Mark Ronson, Bruno Mars

Tusse Chiza – ”Rise Like A Phoenix” – Conchita Wurst 

Vinnarlåten: 

Freddie Liljegren – ”Rain

Tusse Chiza – ”Rain” 

Men som om det inte vore nog med att vi får en helkväll med våra idolfinalister så kommer det också att bli framträdanden av det gamla pojkbandet Westlife som fortfarande är aktiva, samt den svenska göteborgsbönan Miriam Bryant.

Detta kommer utan tvekan att bli en kväll som kommer hänga med det svenska folket långt in i den kalla vintern 2020.

Odds och vem vi tror vinner Idol 2019

Så på fredag den sjätte december avgörs det- finalen av Idol 2019. Hur ser idol oddsen ut inför finalen 2019? Vem lägger du ditt sista idol bet på för denna säsong?

Vinner Tusse Idol 2019?

Lägg ditt Idol bet på Tusse

Idol 2019 vinnare -Freddie?

Lägg ditt Idol bet på Freddie

Det ser även ut som att detta kan komma att bli en väldigt jämn final när vi tittar på vissa av oddsen. Hos Betfair till exempel ligger Freddie och Tusse lika på 1.10 i odds, men om vi tittar hos Betsson är det Tusse som flest verkar tro ska vinna på med ett odds på 1.65 och Freddie på 2.10.

Svårbedömd Idol final 2019

Den här finalen är väldigt svårbedömd på grund av att både Freddie och Tusse är två enormt talangfulla artister som verkligen kan leverera på toppnivå med sina framträdanden – väl värda en plats i Globen på fredag! Men trots detta lutar vår känsla för Tusse eftersom han verkligen kan sjunga från hjärtat och leverera pampiga nummer som ger dig gåshud. Freddie å andra sidan är en otroligt skicklig musiker som blir en superstar när han får ta med sig gitarren ut på scenen. Spänningen är olidlig och slutresultatet är klart någon gång sent under fredagskvällen.  

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se