Hem nyheter Du är här

Kaoset i världen påverkar idrotten på värsta sätt

Ingen i världen har missat hur koasets framfart har påverkat idrottens värld i allra högsta grad. Över hela världen skjuts evenemang upp eller ställs in och detta i en tid där det vanligtvis fullständigt haglar av olika sportevenemang. Varje dag kommer nya nyheter om länder som stänger sina gränser, sätts i karantän eller inför reseförbud. Eftersom det i nuläget inte är tillåtet med folksamlingar i de flesta länderna, samtidigt som flera idrottare blivit smittade, är det väldigt svårt att bedriva idrottsevenemang inom den närmsta framtiden.

Vi lever i en stor ovisshet

Ovissheten kring situationen gör att det är extremt svårt att förutspå när det kan bli bättre och när idrottens största turneringar och evenemang kan börja bedrivas igen. Det har redan kommit flera besked om folkfester som skjuts fram eller ställs in och räkna med ännu fler tråkiga besked i takt med att viruset fortsätter spridas i Europa och världen. 

inställda sport event

Vad händer med följande idrottsevenemang?

Fotbolls-EM – Är framskjutet till 2021. Detta får med största sannolikhet konsekvensen att damernas fotbolls-EM flyttas till sommaren 2022. Eftersom herr-VM spelas i December i Qatar medför detta ingen krock.

Allsvenskan – Seriestarten är framskjuten och de allsvenska klubbarna gav nyligen besked att de hoppas kunna sätta igång serien i början på juni. Klubbarna har sagt att de inte vill spela matcherna utan publik och med tanke på den pressande ekonomin som flera svenska klubbar har, skulle matcher utan publik innebära stora negativa ekonomiska konsekvenser.

Hockey-VM 2020 Ishockey-VM 2020 är inställt. Det tog ett par dagar innan det blev officiellt.  Vi hoppas på att kunna avnjuta hockey vm 2021.

Champions League och Europa League – Europas två stora klubblagsturneringar i fotboll kommer att slutföras senare än planerat. Finalerna i turneringarna förväntas nu spelas den 24 respektive 27 juni. 

Europas storligor i fotboll Premier League, Serie A, Bundesliga, ja alla stora europeiska fotbollsligor har just nu pausat sina respektive serier. Det råder stor oklarhet hur det blir i framtiden. De flesta vill spela klart sina ligor medan det också har gått en del rykten om att stryka hela säsongen och inte utse någon vinnare och istället spela med utökat antal lag nästa säsong. 

NHL, SHL & NBA – Såväl NHL som SHL och NBA har beslutat att avsluta serierna i förtid. SHL kommer inte att utse en mästare den här säsongen och NHL har också avslutat säsongen precis som NBA. 

Finns det något att spela på?

Även om majoriteten av all idrott ställts in finns det en del evenemang och sporter som inte påverkas på samma sätt av krisen. Esportens värld fortsätter och det pågår just nu såväl tävlingar inom CS:GO och League of Legends. ESP Pro League i CS:GO samt Dutch League, LPL och LCS i LoL är turneringar som det går att spela på just nu. Esportens värld kommer inte att kunna erbjuda några stora evenemang med publik men ligorna kommer att kunna fortsätta som vanligt som det ser ut i dagsläget.

Världens största sport fotboll har som nämnts tagit en stor smäll där världens toppfotboll till största delar står helt still. Några som gör ett undantag är Vitryssland och Nicaragua som i skrivande stund kör på som vanligt. Du kommer kunna hitta odds & tips på många av dessa matcher hos oss på Barabetting.com

schack

Får det lov att vara ett parti Schack?

Även om det kan kännas som vi greppar efter halmstrån pågår just nu VM i Schack. Alla matcher under mästerskapet finns att betta på, både pre game betting och live betting. Odds på schack under hela VM finns tillgängligt för den som önskar.

Ironin att Kina – den skyldige nationen till pandemin och krisen som uppstått – sätter igång med idrottsevenemang igen är svårt att greppa. Men Super Basketball League i landet är igång igen och snart är alla kinesiska ligor igång igen precis som vanligt. 

Hur ser framtiden ut?

Det är ytterst svårt att spekulera i idrottens framtid just nu i takt med att viruset fortsätter att spridas. Vissa evenemang kommer ställas in och inte spelas färdigt och då blir 2020 en lucka i historien. I Sverige har de allsvenska klubbarna i fotboll hoppats att kunna sätta igång serien i början på juni men det finns inga garantier på något för tillfället. Idrottens värld har drabbats otroligt hårt men generellt kan du förvänta dig att de största evenemangen inte kommer ställas in utan istället flyttas fram. Det är till exempel för mycket pengar som står på spel i ett fotbolls-EM (som arrangeras vart fjärde år) för att mästerskapet ska ställas in helt och därför skjuts det fram. Däremot är ett årligt ishockey-VM inte av samma prioritet. Ju större mästerskap eller tävling desto större chans att det bara skjuts fram och inte ställs in.

Kategorier: