Hem underhallning tv Du är här

Game Of Thrones Betting – Oddsa på vem som slutgiltiga härskaren

Snart gäller det….Winter is coming…

Den 14e april sänder HBO det första avsnittet av vad som blir den sista säsongen av världens mest följda tvserie – Game of Thrones. Fans runt om i världen har gått och väntat ett år på att få se hur det spektakulära fantasy-äventyret kommer att sluta.

Förra säsongen var en cliffhanger utan dess like. Skrämmande White Walkers tog sig igenom muren och återuppväckte en av Khaleesis stupade drakar. Det är utan tvekan den här säsongen som kommer att bjuda på den efterlängtade uppgörelsen mellan eld och is.

Betta på Game of Thrones

Det är ingen lätt uppgift att förutspå vad som kommer att hända i en berättelse där narrativet ofta gör tvärvändning under ett avsnitt. Vi minns väl alla hur Stark-familjen blev mer eller mindre utplånad i det sista avsnittet av säsong 1?

Men, tror du att du har koll på läget, och kan överlista författaren och serieskaparna finns det möjlighet för dig att visa vad du går för. Redan nu har bettingsajter börjat erbjuda odds på Game of Thrones. Du kan betta på vem du tror blir härskare i Westeros, vem som dör först i säsong 8 eller om Jon Snow kommer att rida på en drake i den sista säsongen av den populära serien.

Vem kommer att härska över Westeros och vem kommer att lämna oss?

Got vem vinner Källa: HBO

Den största frågan är såklart vem som kommer att härska över Westeros. Så vad tror oddssättarna egentligen? Om vi ska gå efter oddsen verkar det som att Bran Stark har störst chans att bli härskare. Hos Unibet ligger oddset för detta på 1.80. På andra plats kommer Jon Snow, med odds på 4.50, medan Sansa Stark tar tredjeplatsen med odds på 6.00.

Bran Stark

Bran Stark är seriens kanske mest mystiska karaktär. Det finns många spekulationer om vem han faktiskt är, och narrativet verkar vara att den yngste Stark-sonen sitter på många svar och krafter. Somliga menar att Bran Stark i själva verket är The Night’s King, och vem vet vad ”The Three Eyed Raven” tar sig för i säsong 8? Blir det han som sitter på järntronen till slut? Då såväl spekulationer och odds talar i Bran Starks fördel känns ett odds på 1.80 hos Unibet som ett relativt tryggt spel att lägga.

Jon Snow

Jon Snow har redan återuppstått från de döda en gång och enligt konventionell logik borde det vara han som med stort hjältemod intar järntronen till slut. Men vi får inte glömma att Game of Thrones knappast är en konventionell sagoberättelse. Här kan allt hända, och det kan mycket väl vara så att Snow omkommer och denna gång inte återuppstår igen. Oddset för att han överlever säsong 8 ligger dock på låga 1.50 hos Unibet och även vi har svårt att tro att Snow kommer att lämna serien innan dess att historien nått sitt slut.

Daenerys Targaryen

Drakarnas moder, Daenerys Targaryen, är en av seriens populäraste karaktärer. Till skillnad från Bran Stark och Jon Snow är Daenerys tydlig med att hon vill härska över Westeros. Under seriens gång har hon visat att hon kan vinna folks hjärtan. Daenerys är en född ledare som visat både stor empati och hänsynslöshet. Dessutom har hon drakar och en armé av Unsullied – det är alltså inte alls otänkbart att Daenerys sitter järntronen till slut. Oddset för att hon skulle bli den slutgiltiga härskaren över Westeros ligger hos Unibet så högt som 10.00. Detta leder oss vidare till vare sig hon kommer att överleva säsong 8 eller inte.

Här står vi i valet och kvalet mellan det faktum att hon är seriens mest populära karaktär vilket enligt konventionellt tänkande borde innebära att hon överlever till dess att säsongen är slut. Detta ger oss 3 gånger pengarna hos Unibet, vilket känns som ett relativt tryggt spel att lägga. Samtidigt är skaparna bakom serien som nämnt kända för att ta ifrån oss de mest älskvärda karaktärerna och vad hade varit att avsluta med ett bang mer än att låta Daenerys gå ett mörkt öde till mötes? Det känns därmed lockande att lägga ett spel hos Nordicbet med oddset 15.00 att hon dör innan säsongen tagit slut.

Vem ska du betta på? Hur resonerar experterna?

Som vanligt är det oerhört svårt att förutspå vad som kommer att hända i Game of Thrones.

Det är väldigt intressant att se hur karaktärerna färgas och förändras av sina upplevelser. I början av serien uppfattade nog de flesta tittare Daenerys som en godhjärtad och okorrumperad kvinna, men under senare säsonger har vi fått se hennes fars galenskap och maktbegär ta sig uttryck i hennes handlingar.

Tyron Lannister däremot har gått från att vara en ytlig rikemansson, vars heltidssysselsättning var att dränka sina sorger på Westeros glädjehus, till att bli en man med ett ganska stort mått av integritet -något som är ganska sällsynt i Westeros. Sedan har vi Jon och Bran som båda uppenbarligen kommer spela en stor roll i slutspelet.

Det är svårt att säga vem som blir härskare över Westeros, men så här innan säsongspremiären hade jag lagt mina pengar på Jon Snow. Han har den slags integritet som krävs för att motstå alla maktspel och frestelser i Westeros. Dessutom fick vi reda på att han är av kungligt blod i förra säsongen. Vem vet, kanske får vi ett konventionellt slut, på en annars okonventionell saga trots allt?

Vad gäller marknaden om överlevnad genom säsong 8 är jag frestad att lägga ett spel med odds 15.00 hos Nordicbet på att drakarnas moder dör innan säsongen är avslutad. Men mitt logiska tänkande tar överhanden och det blir 3.00 gångar pengarna hos Unibet på att hon överlever som blir mitt beslut.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se