Hem underhallning melodifestivalen Du är här

Andra Chansen – Melodifestivalen 2021 (Allt du behöver veta)

Melodifestivalens fjärde deltävling är nu avklarad och det är därmed klart vilka alla de bidrag som tagit sig omedelbart till den stora finalen är. Det återstår alltså inte några nya bidrag att ta del av – nästa vecka är det istället dags för Andra Chansen, den tävling där totalt åtta av de bidrag som inte tagit sig vidare omedelbart i de fyra första deltävlingarna får en andra chans att ta sig till Melodifestivalens Final

Kvällens programledare var som bekant Pernilla Wahlgren och Per Andersson – och trots de Wahlgrenska drama-generna förlöpte kvällen lugnt och stillsamt utan några skandaler. Alls. 

De bägge programledarna fick efter showen godkänt i betyg av tittarna, framförallt på grund av deras goda personkemi – de bägge har ju som bekant agerat tillsammans i rutan tidigare, så det var inga större konstigheter där. Sådär jätteroliga var de dock inte – men det hör Melodifestivalen till. Vi får helt enkelt vänja oss vid att inga manus i mello någonsin kommer vara roliga – inte ens efter en bag in box.

Förhandsfavoriterna vidare till final

Efter att alla artister fått framföra sina bidrag, stod det klart att de på förhand tippade storfavoriterna till vinsten, Eric Saade och The Mamas också var de som tog sig vidare direkt till Melodifestivalens stora Final. Det kommer med andra ord bli ett rejält krig mellan flickfavoriter i finalen, dit ju både Saade, Saucedo, Ewald och Tusse tagit sig. 

Saades deltävlingsvinnande bidrag heter “Every Minute” medan The Mamas bidrag som tog dem hela vägen till Melodifestivalens Final heter “In The Middle”. 

Andra Chansen

Enligt bettingsidorna var det Tess Merkel och Clara Klingenström som var favoriter till att ta sig vidare till andra chansen – och de fick åtminstone in hälften rätt. Clara Klingenström knep nämligen en av de två åtråvärda platserna till Andra Chansen, med hjälp av sitt bidrag “Behöver inte dig idag”, medan den andra platsen gick till Efraim Leo – ni vet han som presenterade sig genom att förklara att han var döpt efter Efraim Långstrump – Pippis pappa. Efraims bidrag “Min sanning” hade en klatschig refräng som fastnade snabbt och denna tog honom hela vägen till Melodifestivalens Andra Chans. 

Nästa veckas startfält i Andra Chansen

Nu är alltså hela startfältet till Andra Chansen utsett – och detta är den sista chans deltagarna har att ta sig vidare till Melodifestivalens Final. Denna sänds den 6 mars och kvällens programledare kommer vara Christer Björkman (som vanligt), tillsammans med ingen mindre än Shirley Clamp. Kvällen bjuder på åtta tävlande bidrag och dessa ska vid kvällens slut decimeras till fyra stycken. De fyra mest populära bidragen blir också de som får en varsin finalplats. 

Vem tar sig till finalen?

Till skillnad mot de andra deltävlingarna går Andra Chansen till så att de låter artisterna duellera mot varandra. Alla bidrag duellerar endast mot en annan artist och den som får flest röster av dessa två vinner. Det innebär per definition att det inte nödvändigtvis faktiskt kommer bli de fyra mest populära bidragen i tävlingen som tar en finalplats – det beror på vilka bidrag som får duellera mot varandra. 

Kvällens dueller ser ut såhär:

  1. Lillasyster “Pretender” vs. Alvaro Estrella “Baila Baila”
  2. Paul Rey “The Missing Piece” vs. Frida Green “The Silence”
  3. Eva Rydberg & Ewa Roos “Rena Rama Ding Dong” vs. Clara Klingenström “Behöver Inte Dig Idag”
  4. Klara Hammarström “Beat of Broken Hearts” vs. Efraim Leo “Best of Me”

Vad säger oddsen?

Om man kollar vad bettingbolagen säger (och det gör vi ju alltid, såklart) verkar det vara ganska så solklart vilka artister som tar sig vidare från Andra Chansen till Melodifestivalens Final. 

Får vi tro dessa kommer kvällens dueller att se ut såhär:

  • Duell 1 skickar vidare Alvaro Estrella till finalen
  • I duell 2 kommer vi enligt oddsbolagen få se Paul Rey gå vidare till final
  • Den tredje duellens vinnare spås att bli Clara Klingenström
  • I fjärde duellen säger bettingvärlden att det blir Efraim Leo som går vidare

Vem tar sig till finalen?

Eftersom ingen av de deltagande i Andra Chansen ännu är garanterade en plats i den stora Finalen i Melodifestivalen, har dessa just nu riktigt höga vinnarodds, om någon tänkt betta på vem som vinner hela mellon. Om du känner dig säker på att det är något av Andra Chansens bidrag som kommer gå hem som segrare i hela Melodifestivalen, får du därmed mycket fina odds på dessa just nu. Detta hänger naturligtvis inte bara ihop med det faktum att deltagarna ännu inte är garanterade en finalplats – historiken säger ju också att en plats i Andra Chansen aldrig tidigare räckt till någon totalvinst i Melodifestivalen. Samtidigt måste ju något år vara det första tänker vi – och varför inte i år?!

Vem vinner Melodifestival 2021 i år? Se oddsen på Mello 2021 favoriter för att vinna tävlingen. Favoriterna fortsätter att förändras efter varje deltävling!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se