Hem underhallning Du är här

Finalen Melodifestivalen 2020 – Allt du behöver veta + vinnaren?

Äntligen har vi nu hela startfältet inför den stora mellofinalen helt färdigställt. Det är totalt 12 finalister som tävlar om en åtråvärd chans att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam som skulle ha hållits i Maj. Melodifestival finalen 2020 sätter igång den 7 Mars kl. 20.00 direkt från Friends Arena.

Grattis till Mello vinnarna!

Melodifestivalen 2020 är slut och vi har skrällen från första deltävlingen The Mamas som vinnare! De kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contents som hålls i Rotterdam i Maj. Vi önskar de all lycka till! Ps. Tråkiga nyheter, på grund av det som sker i världen så har man beslutat att ställa in Eurovision 2020 och skjuter fram den tills 2021. Vi vet inte ännu om det kommer vara samma startfällt i Eurovision 2021 som det skulle vara i år eller om det blir en nu Melodifestival 2021 tävling och den som vinner går vidare. En sak är säker, vi håller er uppdaterade!

Odds Final Melodifestivalen 2020

Betta på Mello vinnaren

Favoriten att vinna Melodifestivalen 2020

8 av dessa finalister har tagit sig till finalen direkt ifrån någon av de 4 första deltävlingarna, medan 4 finalister knep de sista finalplatserna i lördagens Andra Chansen. Som favorit för att vinna hela Melodifestivalen har bettingbolagen enhälligt korat Dotter och hennes bidrag Bulletproof – och hon startar i finalen som nummer 7 i startfältet.

Hur ser startfältet ut i Mello finalen?

Victor Crone


De första 6 final deltagarna i Melodifestivalen
paul rey
The Mamas
Mohombi
Hanna Ferm
Mendez ft alvaro
Dotter
De 6 sista final deltagarna i Melodifestivalen 2020
Robin Bengtsson
Mariette
Felix Sandman
Anna bergendahl
Anis don Demina

Mello finalen 2020

Vem är din favorit final deltagare?

Mello 2020 finalen 7 mars från Friends Arena

Den stora finalen kommer gå av stapeln lördag den 7 mars kl 20.00 – 21.30 i Friends Arena i Stockholm. Att finalen hålls i just Stockholm är tradition – och detta har skett ända sedan 2002. Du som vill livestreama eventet kan göra detta på SVT Play, och annars kommer hela finalen att sändas i SVT, med start klockan 20.00. Kvällens programledare består i vanlig ordning av: 

  • Komikern David Sundin, känd från bland annat humorshowen Bäst i Test.
  • Sångerskan Linnea Henriksson, har haft flera hits, samt varit programledare i radion.
  • Sångerskan Lina Hedlund, tidigare deltagare i Melodifestivalen och även medlem i bandet Alcazar.
Tack till Alan Torres

Ris och ros för programlederan

Programledartrion har under tidigare deltävlingar fått både ris och ros för sitt framträdande. Eftersom ingen av de tre är några särskilt färgstarka karaktärer, har riset mestadels bestått i att de har ett svagt manus, medan rosandet istället bestått av att de utifrån detta svaga manus har gjort det absolut bästa de kan.

Vad vi kan vara säkra på är dock att ingen kommer att minnas denna trio när Melodifestivalen är slut. Denna insats är dock ingenting vi beskyller programledarna för – det är istället SVT som bör ta sig i kragen och börja leverera skämt med lite substans igen – och sluta oroa sig för alla lättkränkta offerkoftor. 

Addera spänning till Melodifestivalen genom betting

För att komplettera programledarnas svaga manus, och istället addera lite action till Melodifestivalen på egen hand, så ska du naturligtvis betta på vem som vinner det hela. Dotter är som sagt en stark favorit till segern enligt en enad bettingbolagsjury, men samtidigt får vi inte glömma att i starten av hela Melodifestivalen så var det istället Hanna Ferm som var en klar favorit till segern.

Samma bettingbolag hade också Felix Sandman som en stark favorit till att ta sig direkt till finalen – och ni som hängt med vet att han ju faktiskt tog sig till finalen, men inte utan att ta vägen förbi Andra Chansen först. 


Våga betta på just din favorit

Så om du har en annan favorit än bettingbolagen så ska du inte vara rädd för att satsa på denna – det svenska folket har röstat nyckfullt förr. Se bara på lördagens sändning av Andra Chansen, där de lät Anis Don Deminas helt ofantastiska bidrag gå vidare till finalen istället för låten Surface – som faktiskt var riktigt bra, och som vi med största sannolikhet kommer att få höra en hel del mer av framöver i radion. 

Oddsa på din favorit

Betta med höga Mello odds

Från Andra chansen till mello finalen

De övriga bidragen som tog sig vidare till finalen ifrån Andra Chansen är Mendez feat. Alvaro Estrella och Paul Rey. De övriga artisterna har istället tagit sig till finalen direkt från sina respektive deltävlingar. 

Har Melodifestival oddsen rätt?

Ser man till hur oddsen ser ut hos de olika bettingbolagen, så är det först på en svag femteplats som vi finner det första bidraget som tagit sig vidare från Andra Chansen – och detta är Felix Sandmans omskrivna låt ’Boys with emotions’.

Denna poppiga låt är egentligen inte särskilt bra, men den har ett beat som sätter sig på hjärnan, vilket kan vara en klar fördel i mellosammanhang. Denna låt har dock hos Betsson inte fått starkare odds än 20.00, medan den som ligger som fjärde favorit innan Felix har oddsen 7.00 – och det är Hanna Ferm. Det är alltså ett ganska stort glapp från fjärdefavoriten till femman. 

En Melodifestival final av sällan skådat slag

Oavsett vilket bidrag det svenska folket väljer att skicka vidare på lördag, så misstänker vi att årets final i Melodifestivalen kommer att vara en fest av sällan skådat slag. Denna kväll kommer vara den sista chansen för artisterna att ta sig hela vägen till Rotterdam – och då gäller det att inte spara på krutet. Detta vill vi inte missa!

Sista chansen

Betta på finalen innan det är försent

Kommer Corona stoppa Mello finalen?

I Corona tider som dessa så är den stora fråga – blir det en folkfest på Friends Arena eller kommer Melodifestivalen 2020 avslutas med tomma läktare på final? Idag fredag diskuterar Live Nation och arrangörerna hur man ska göra. I Danmark har man valt att inte ta in någon publik. Vi hoppas självklart att man ska kunna gå och se finalen av Melodifestivalen 2020 live, men man måste vara aktsam. Om det blir så att man stänger dörrarna för publiken så kommer finalen att sändas på SVT. Och vad passar inte bättre än att spela på finalen av Mello 2020 på något av de svenska spelbolagen vi nämnt i texten?

Final utan publik

Melodifestivalens sista bett

FAQ inför Melodifestivalen 2020 – FINALEN

Här hittar du några av de vanligaste frågorna inför Mello finalen

🎼Vart hålls Melodifestival finalen 2020


Finalen i Melodifestivalen hålls den 7 Mars 2020

⌚När och vilken tid börjar Mello finalen?


Finalen i årets Melodifestival kommer att hållas i Friends Arena och startar kl. 20.00

🧑‍🎤 Hur många deltar i finalen?


Totalt är det 12 melodifestival deltagare som gör upp i finalen i Melodifestivalen 2020

🤔Kan man betta på Melodifestivalen?


Absolut kan man det! För att göra Mello lite extra spännande så kan man självklart lägga bett på sin favorit att vinna Melodifestivalen. Vi kan bland annat rekommendera Unibet här.

🔎 Vart hittar man bra odds på Melodifestivalen 2020?


I vår text har vi med odds på melodifestivalen från några av det störa spelbolagen med svensk licens. Du hittar melodifestival odds hos bland annat Leo Vegas, Unibet och Betsson.

📺Kan man streama Melodifestivalen?


Absolut, bara att gå in på svtplay för att se finalen i Mello

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se