Hem underhallning-specialer melodifestivalen deltavling-4

Deltävling 4 Melodifestivalen 2023, Malmö

Melodifestivalen 2023 går in i sista deltävlingen nu på lördag med mello deltävling 4 2023. Slutdestination är Malmö där vi återigen kommer få höra sju bidrag från startfältet i melodifestivalen 2023 deltävling 4 artister. Loreen är det kanske absolut kändaste namnet i startfältet och även den stora favoriten på förhand att ta sig till finalen. Platsen där det avgörs vilka av Melodifestivalen 2023 deltagare som tar sig vidare i Sveriges största musiktävling är i Malmö Arena. Läs allt om betting melodifestivalen deltävling 4 i våran genomgång.

Odds på alla artisterna i deltävling fyra av Melodifestivalen 2023

Se odds nedan på alla deltagare när du ska tippa Melodifestivalen 2023.

Faktaruta: Melodifestivalen 2023 malmö artister – Deltävling 4

Plats:Malmö Arena, Malmö.
Programledare:Jesper Rönndahl och Farah Abadi
TV-kanal och tid:Klockan 20.00, den 25 februari på SVT 1.

Favorit att vinna enligt oddsen: Loreen är stor förhandsfavorit att ta sig vidare till final från deltävling 4 i Melodifestivalen 2023.

Alla deltagare i deltävling 4:

  • Kiana
  • Signe och Hjördis
  • Smash Into Pieces.
  • Mariette.
  • Emil Henrohn
  • Axel Schylström
  • Loreen

Läs om samtliga artister i den fjärde och avslutande deltävlingen i mello 2023 nedan.

Kiana

Låtnamn: Where did you go

Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Kiana är Mellos yngsta artist och hon fyller 16 på lördag, samma dag som hon debuterar i Melodifestivalen. Hon slog igenom i talang 2021, då hon tog sig till final, och väl där slutade hon på en andraplats. Enligt oddsen har Kiana smugit upp lite som en outsider, bakom Loreen för den fjärde deltävlingen. Just nu är hon en klar favorit att knipa den andra finalplatsen tillsammans med just Loreen.

Signe och Hjördis

Låtnamn: Edelweiss

Låtskrivare: Myra Granberg, Anderz Wrethov, Jimmy Jansson

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Systrarna Bornemark, Sigrid och Hjördis. De kommer från en riktigt musikfamilj. Pappa Dan var med i Tommy Körbergs band 1988 när han vann Mello med “Stad i ljus”. Deras farmor är ingen mindre än det mycket kända barnvissångerskan Gullan Bornemark. Systrarna har ännu inte släppt någon egen musik tillsammans. Och spelbolagen tror att de kommer få det mycket tufft på lördag. Oddsen pekar på att “Edelweiss” rankas sist av deltävling fyras alla låtar.

Smash Into Pieces

Låtnamn: Six feet under

Låtskrivare: Benjamin Jennebo, Andreas Lindbergh, Chris Adam, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Per Bergquist

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Rockbandet från Örebro är nu redo att debutera i Melodifestivalen. Vanligtvis är Smash Into Pieces ett väldigt populärt band på den skandinaviska alternativa rockscenen. Man turnerar både runt om i Europa och i USA, med stora band som till exempel; In Flames, Alter Bridge och Within Temptation. Enligt oddsen ser tufft ut för bandet att gå till vidare avancemang, men vi får se hur det slutar på lördag.

Mariette

Låtnamn: One day

Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Mariette

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2015, 2017, 2018, 2020

Mariette ställer upp i Mello för femte gången 2023, och kan nu kalla sig en riktigt veteran i de här sammanhangen. Som bäst har det blivit en tredjeplats 2015, men hon har tagit sig till finalen vid alla tillfällen som hon har deltagit i Melodifestivalen. Givetvis siktar hon på final i år igen, och om man kikar på oddsen, så kommer hennes bidrag slåss med Kinana och Loreen för att knipa en av de två direktplatserna till finalen.

Emil Henrohn

Låtnamn: Mera mera mera

Låtskrivare: Jakob Redtzer, Emil Henrohn, Ji Nilsson, Marlene Strand

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Henrohn har främst blivit känd genom TikTok. Där räknas han som en av de mest framgångsrika artisterna på svenska. Hans stora hit “Jag är mamma” har närmare tre miljoner spelningar på Spotify. Enligt spelbolagen så har Henrohn chansen att utmana om en semifinalplats. Skulle han knipa en direktplats till finalen vore det en riktig dunderskräll.

Axel Schylström

Låtnamn: Gorgeous

Låtskrivare: Herman Gardarfve, Axel Schylström, Jonas Thander, Malin Halvardsson.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2017.

Dags för andra gången i Mello för Axel Schylström. 2017 tog han sig till andra chansen. Han slog igenom 2015 i Idol, där det blev en fjärdeplats. Schylström säger till Aftonbladet, att hans bidrag är en stark ballad som har ett viktigt budskap. Enligt spelbolagen har Schylström en bra chans att ta sig vidare till semifinal, men att han inte riktigt kan utmana om en direktplats till finalen.

Loreen

Låtnamn: Tattoo

Låtskrivare:Peter Boström, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Loreen, Cazzi Opeia, Thomas G:son

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2011, 2012, 2017.

Vinnaren från Mello 2012 är tillbaka igen. Loreen siktar givetvis högt i år, och ses som en av de allra största förhandsfavoriterna till att ta hem slutsegern. 2017 blev det bara andra chansen, och Loreen vill ta sig direkt till final 2023. Innan Mello drog igång var hon storfavorit, men nu har Marcus & Martinus dykt upp som en seriös utmanare. Så det gäller att Loreen presterar en bra framträdande redan på lördag.