Hem underhallning-specialer melodifestivalen deltavling-3

Deltävling 3 Melodifestivalen 2023, Lidköping

På lördag går vi in i tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2023. Denna gång åker vi till Lidköping där det ska avgöras av vilka artister i det tredje startfältet tar sig vidare till semin och finalen. Sju artister gör återigen upp och denna gång i Sparbanken Lidköping Arena. Bland veckans Melodifestivalen 2023 deltagare kommer vi få se allt från dansband till en legend inom svensk musik när Nordman äntrar scenen.

Odds på artisterna i tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2023

Nedan ser du odds på samtliga artister i Melodifestivalen 2023.

Faktaruta: Deltävling 3 Melodifestivalen 2023, Lidköping

Plats:Sparbanken Arena, Lidköping
Programledare:Jesper Rönndahl och Farah Abadi
TV-kanal och tid:Klockan 20.00, den 18 februari på SVT 1

Favorit att vinna enligt oddsen: Marcus & Martinus är de största favoriterna att gå vidare från deltävling 3 av Melodifestivalen 2023.

Alla deltagare i deltävling 3:

  • Paul Rey
  • Casanovas
  • Melanie Wehbe
  • Nordman
  • Laurell
  • Ida-Lova
  • Marcus & Martinus

Info om alla artisterna i den tredje deltävlingen får du nedan.

Paul Rey

Låtnamn: Royals

Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Jimmy Thörnfeldt, Liamoo, Paul Rey

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2020, 2021

Paul Rey har tagit sig till final de två gångerna han varit med i Melodifestivalen tidigare. 2020 blev det en sjätteplats och 2021 en tolfteplats. I år ser det dock tufft ut för den gode Paul då startfältet i deltävling tre ser mycket starkt ut. Spelbolagen håller Royals i mitten av bidragen men många av hans konkurrenter i deltävling tre rankas högre. Skrällchans inns givetvis, men en finalplats är nog inget som Paul Rey kan räkna med.

Casanovas

Låtnamn: Så kommer känslorna tillbaka

Låtskrivare: Henrik Sethsson, Mikael Karlsson

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Dansbandet från Vadstena gör Mellodebut med sin låt “Så kommer känslorna tillbaka”. Bandet har en lång karriär bakom sig och man har släppt skivor i över 20 år, varit med i Allsång på Skansen och varit Grammisnominerade fyra gånger. Allt detta verkar dock inte imponera på oddssättarna då Casanovas odds är mycket höga. Näst högst odds att vinna tävlingen efter Uje Brandelius, vilket pekar på att bandet får sikta på att undkomma den inte alltför smickrande sistaplatsen.

Melanie Wehbe

Låtnamn: For the show

Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Herman Gardarfve, Melanie Wehbe

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

En till debutant i Melodifestivalen, men som är känd från andra sammanhang är Melanie Wehbe. Hon har haft framgångar som låtskrivare innan och bland annat skrivit två vinnarlåtar i Idol och hon var med och skrev The Mamas vinnarlåt från Melodifestivalen 2019. Noterbart är att hon även är med som låtskrivare på Wiktorias bidrag i årets Mello. Oddsen visar att Wehbe mycket väl kan vara med och slåss om en finalplats, men att hennes låt inte ser ut att vara bland de större förhandsfavoriterna om slutsegern.

Nordman

Låtnamn: Släpp alla sorger

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2005, 2008

Comeback för duon efter 15 års frånvaro från tävlingen. Då blev det en sjätteplats. Nu är man tillbaka igen med låten “Släpp alla sorger”. Nordman har varit aktiva de senaste åren igen och man släppte en skiva 2020 och var med i Så mycket bättre förra året. Precis som med Melanie Wehbe så pekar oddsen på att man kan vara med och slåss om en finalplats, men att man nog inte kan hoppas på att göra upp om slutsegern.

Laurell

Låtnamn: Sober

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson, Laurell Barker, Thomas Stengaard

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Laurell är egentligen från Kanada och heter Laurell Barker. Hon har aldrig tävlat själv i Eurovison eller Melodifestivalen men hon har stor erfarenhet som låtskrivare. 2019 blev hon historisk som första kvinnliga låtskrivare att ha med tre låtar i Eurovision-finalen. Laurell har även varit med och skrivit Maria Surs låt i årets tävling. Hennes bidrag rankas tätt bakom Nordman av spelbolagen, så det finns en chans att Laurell kan ta sig till final som debutant.

Ida-Lova

Låt: Låt hela stan se på

Låtskrivare: Andreas “Giri” Lindbergh, Ida-Lova Lind. Joy Deb, Linnea Deb

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej

Ida-Lova Lind är ingen mindre än Christine Meltzers dotter. Hennes artistnamn är kort och gott Ida-Lova och hon har släppt en del låtar, under sin ganska korta musikkarriär. Hennes bidrag backas upp av ett gäng framgångsrika och erfarna låtskrivare. Startfältet är som sagt mycket tufft för denna deltävling, och oddsen från spelbolagen pekar mot att Ida-Lova kan få det tufft att ta sig vidare.

Marcus & Martinus

Låtnamn: Air

Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022

Så har vi kommit fram till deltävlingens stora favoriter, nämligen den norska tvillingduon Marcus & Martinus. Enligt oddsen kan denna låt mycket väl vara med och slåss om segern i finalen. Duon slog igenom mycket unga och har haft flera stora hitlåtar i hemlandet och de andra nordiska länderna. De har även varit med i Masked singer i Sverige. Nu är det alltså dags för en efterlängtad debut i Melodifestivalen.