Hem underhallning-specialer melodifestivalen deltavling-2

Deltävling 2 Melodifestivalen 2023, Linköping

På lördag är det dags för årets andra deltävling i Melodifestivalen 2023. I Linköping ska det avgöras om vilka av det andra startfältet av Melodifestivalen 2023 deltagare som går vidare till semin och finalen. Precis som i Göteborg är det även denna gång sju artister som ska tävla om de fyra platserna som tar dem till nästa anhalt i tävlingen. Sveriges största musiktävling utspelar sig denna gång i Saab Arena där det finns kända debutanter som Uje Brandelius i startfältet, men även veteraner som Wiktoria.

Odds på artisterna i andra deltävlingen av Melodifestivalen 2023

Här ser du odds på samtliga melodifestivalen 2023 artister.

Faktaruta: Deltävling 2 Melodifestivalen 2023, Linköping

Plats:Saab Arena, Linköping
Programledare:Farah Abadi och Jesper Rönndahl
TV-kanal och tid:Klockan 20.00, den 11 februari på SVT 1

Favorit att vinna enligt oddsen: Maria Sur är den stora favoriten att ta hem deltävling två, med sin låt Never Give Up.

Alla deltagare i deltävling 2:

  • Wiktoria
  • Eden
  • Uje Brandelius
  • Panetoz
  • Tennessee Tears
  • Maria Sur
  • Theoz

Info om alla artisterna i den andra deltävlingen får du nedan.

Wiktoria

Låtnamn: All my life (Where have you been).

Låtskrivare: Herman Gardarfve, Melanie Wehbe, Patrik Jean, Wiktoria Johansson.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja 2016, 2017, 2019.

Wiktoria är med i Melodifestivalen för fjärde gången 2023. Debuten gjordes 2016 och då lyckades hon knipa en fin fjärdeplats i finalen. 2017 blev det en sjätteplats och 2019 då blev det återigen en sjätteplats för Wiktoria. Nu är det dags för fjärde gången gillt och oddsen pekar på att Wiktoria ligger och smyger bakom de fem-sex största favoriterna att ta hem segern i Mello. Låten All my life (Where have you been) handlar om kärlek och Wiktoria är som bekant tillsammans med NHL-spelaren Hugo Alnefelt.

Eden

Låtnamn: Comfortable.

Låtskrivare: Benjamin Rosenbohm, Eden Alm, Emil Adler Lei, Julie Aagaard.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej.

Eden slog igenom 2019 genom sin medverkan i Idol. Nu är det dags att göra debut i Melodifestivalen. Eden har släppt låtar med sin tvillingsyster och även släppt en del solomaterial. Det vore en riktig skräll enligt spelbolagen om Eden skulle vara med och utmana om segern i Mello. Det mesta talar för att hon får det mycket svårt att ta sig vidare från deltävling två.

Uje Brandelius.

Låtnamn: Grytan.

Låtskrivare: Uje Brandelius.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej.

Brandelius har inte uppträtt i Melodifestivalen tidigare, utan han är mest känd som frontfigur i popbandet Doktor Kosmos, men även som programledare i SR och som författare. 2016 blev det allmänt känt att Brandelius har Parkinson. Brandelius säger till Aftonbladet att hans bidrag “Grytan” inte kommer att ha något att göra med slutsegern och att han deltar för att sjunga en låt han gillar. Spelbolagen håller med och Brandelius har absolut högst odds av alla deltagare.

Panetoz

Låtnamn: On my way.

Låtskrivare: Nebeyu Baheru, Anders Wigelius, Daniel Nzinga, Jimmy Jansson, Njol Badjie, Pa Modou Badjie, Robert Norberg.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2014, 2016.

Bandet från Jordbro har erfarenhet från Mello tidigare, man tog sig till final både 2014 och 2016. Nu är det dags igen efter nästan tio års frånvaro från Melloscenen. Gruppens stora hit kom 2012, “Dansa pausa” klev högst upp på flera topplistor och spelas fortfarande på radion. Man säger till SVT att tittarna kan förvänta sig dans, fest, glädje och färg. Spelbolagen tror inte riktigt på Panetoz i år, oddsen pekar på att gruppen kommer få det tufft att ta sig vidare från deltävling 2.

Tennessee Tears

Låtnamn: Now I Know.

Låtskrivare: Jonas Hermansson, Anderz Wrethov, Thomas Stengaard, Tilda Feuk.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej.

Tennessee Tears debuterar i Melodifestivalen 2023, och man är så mycket som en country-duo från Åseda en bra bit utanför Växjö. Duon består av  Tilda Feuk och Jonas Hermansson. De är inte speciellt kända för den stora massan, men man har spelat in en skiva i Nashville, varit med i Lotta på Liseberg och varit förband åt Jill Johnson. Duon säger till SVT att deras låt Not I Know är en riktig arena-låt med högt tempo. Enligt oddsen så är duon någonstans i mitten av bidragen, inte nära att vinna, men inte heller nära att sluta sist.

Maria Sur

Låtnamn: Never give up.

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Laurell Barker.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Nej.

17-årige Maria Sur flydde förra året sitt hemland Ukraina efter Rysslands krig. Hon har snabbt gjort sig ett namn i Sverige; skivkontrakt och uppträdande på galan “Hela Sverige skramlar”. Nu är det dags för Melodifestivalen och Maria Sur är den stora förhandsfavoriter till segern tillsammans med Loreen. Spelbolagen rankar alltså 17-åringens bidrag Never give up mycket högt. Maria säger att låten handlar om hennes liv både före och efter kriget bröt ut.

Theoz

Låtnamn: Mer av dig.

Låtskrivare: Jakob Redtzer, Axel Schylström, Peter Boström Thomas G:son.

Medverkat i Melodifestivalen tidigare? Ja, 2022.

Den 17-årige Linköpingssonen Theoz, lär vara en publikfavorit när han kliver upp på Melloscenen inför “hemmapubliken”. Han har ett populärt Youtubekonto där han startade redan som tonåring, han är även mycket populär på TiktTok. Förra året gjorde han debut i Mellosammanhang och slutade på en sjundeplats i finalen. Theoz säger till SVT att han tycker att årets bidrag är bättre än förra årets. Spelbolagen rankar honom relativt högt men en bra bit efter de större favoriterna. Det finns alltså utrymme för en skräll och att han kan mycket väl vara med och knipa en finalplats.