Hem underhallning-specialer idol

Idol Odds – Vem vinner Idol 2023?

Idol – ett av Sveriges mest älskade tv-program är äntligen tillbaka! I flera veckor har vi följt alla auditions, och nu börjar det dra ihop sig – nu börjar Idol 2021 på riktigt. Kvalfinalen har genomförts, årets deltagare i Idol 2021 är valda – och vi är redo hemma i tv-sofforna med popcornen och paljettkläderna. Vi ger dig allt du vill veta om Idol – allt från Idol 2021 odds, till deltagare, schema, analyser och så vidare. Så häng med oss, genom årets säsong av Idol Sverige 2023.

VinnareIdol 2021 Odds
Annika Wickihalder4.25
Birkir Blaer Ódinsson4.25
Jacqline Mossberg Mounkassa4.25
Erik Elias Ekström7.50
Fredrik Lundman8.00
Amena Alsameai8.50
Lana Sulhav14.00
Philip Ström14.00
Daut Ajvaz31.00
Sunny Taylor31.00

Vem Vinner Idol 2021?

Välkomstbonus för Nya Kunder: 100 kronor gratisspel på Sport & Underhållning

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Idol 2021 Premiär

Årets auditions drog igång redan den 23 augusti – då i Göteborg. Nästföljande veckor var det i tur och ordning Stockholm, Malmö och sist Umeå som arrangerade auditions för 2021 års omgång av Idol. I år har alla städer haft 3 audition-dagar vardera, utom Umeå som haft 4 dagar. Att Umeå fick en dag extra beror på att resterande städer täckt upp den nedre och mellersta delen av Sverige väldigt väl – men norröver blev det bara Umeå som fick möjlighet att hålla auditions.

Den 16 september genomfördes den sista auditionen inför Idol 2021, och det har under dessa veckor varit mycket skratt, tårar, ilska och frustration – precis som vilket annat Idol-år som helst!

Missa inte: Inför Deltävling 5 Idol 2021

Idol 2021 fredagsfinaler schema

Efter att alla auditions genomförts, var det i vanlig ordning dags att genomföra en slut-audition. I denna tävlar alla de Idoler som gått vidare från Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå, och de slutliga finalisterna väljs ut. Den 24 september hölls kvalfinalen, och nu laddar vi för fredagsfinalerna. Här kommer schemat för årets fredagsfinaler i Idol 2021:

 • 1 oktober
 • 8 oktober
 • 15 oktober
 • 22 oktober
 • 29 oktober
 • 6 november
 • 13 november
 • 20 november
 • 27 november
 • 3 december
 • 10 december – den stora finalen

Idol 2021 Deltagare

Vi vet äntligen vilka som blivit uttagna som Idol 2021 deltagare. Du ska nu få en närmare presentation kring var och en av årets deltagare i Idol 2021.

Fredrik Lundman, 29, Piteå

Fredrik Lundman är ett riktigt country-ess, och denna musik är intet nytt för 29-åringen. Han är nämligen redan aktiv inom musiken under namnet The Swedish Cowboy. Precis som du säkerligen listat ut med hjälp av hans alias, är det countrymusik som gäller för hela slanten. Han har en sångröst som får håren på armarna att ställa sig i givakt – och när vi hör hans historia unnar vi honom all framgång i Idol. Lundman har nämligen alltid gått all in på cowboy-stilen – något som gjort att han blivit mobbad under sin skolgång. Vi hoppas att Fredrik kommer få ett genuint förlåt från de som behandlat honom illa – och därefter hoppas vi att han kommer gå långt i årets Idol. Hans röst är amazing!

Lana Sulhav, 23, Malmö

Den 23-åriga Lana Sulhav från Malmö har haft en ganska motig start i årets uppstart av Idol. Inte på grund av bristande sångförmåga – absolut inte. Däremot lider Lana av en ganska så rejäl scenskräck, vilket ställt till det för henne en del nu i starten. Faktum är att det var så illa att scenskräcken riskerade att sabotera hela Lanas fortsatta tävlande i Idol. Hon hängde nämligen löst ett tag, men efter att ha utmanat sig själv och steppat utanför sin comfort-zone, fick hon jurymedlemmarna att tappa hakorna av förvåning. Anders Bagge kommenterade det hela så här: “Plötsligt är du som gjord för att stå med ett band bakom dig. Med det stora hela känns det som att du har växt något kopiöst.”.

Både vi och Lana själv är benägna att hålla med Bagge – det känns som att Lana har växt. Om hennes utvecklingsnivå fortsätter i samma takt konsekvent genom hela showen kommer hon bli farlig.

Pär Lindberg, 27, Örebro

Pär Lindberg jobbar till vardags som läkare – kanske inte det första yrket man väntar sig att finna i Idol. Han har dock avslöjat att han kan eventuellt kan tänka sig att lägga stetoskopet på hyllan om han blir framgångsrik inom musiken. Vad kan en läkare ha sjungit för att imponera på Idol-juryn undrar ni förstås nu (ni som inte sett hans uppträdanden alltså). Då kan vi berätta för er, att Pär Lindberg imponerade stort på Idol-juryn genom att dra till med en catchig gospeldänga. Ett inte helt oväntat val, när man får reda på att han sjunger gospel även till vardags.

Amena Alsameai, 20, Vimmerby

Amena är en Idol som fått idel lovord ända sedan sin första audition. Hon har sjungit sedan barnsben, men när det bröt ut krig i Jemen där hon är född och uppvuxen, fanns det inga möjligheter för henne att fortsätta sjungandet. För 2 år sen kom Amena till Sverige från kriget i Jemen, och tog snart upp sången igen – något vi är otroligt tacksamma för. När Amena sjunger sker det nämligen magi. Hon har trollbundit hela juryn med sina framföranden, och Kisthi Tomita har bland annat sagt så här till Amena: “När du sjunger, det är som att det kommer en energi som fyller hela rummet. På riktigt, ditt ansikte, det bara lyser om dig. Det var helt otroligt, jag är helt tagen av dig”.

Annika Wickihalder, 20, Örnsköldsvik

Den norrländska 20-åringen Annika Wickihalder har under sina framträdanden hittills i Idol 2021 imponerat stort. Hon behärskar dessutom att sjunga Aretha Franklin – något som säger en hel del om hennes kapacitet. Det var Arethas “Natural Woman” som gav Annika en plats i kvalfinalen, och det var efter ett uttalande från jurymedlemmen Katia Mosally som Wickihalder seglade upp som favorit till segern enligt tidiga Idol 2021 odds. Det är dock inte så konstigt, med tanke på att Mosally bland annat kommenterade Wickihalders framträdande såhär: “Om inte alla steppar upp sitt game så har vi vinnaren av Idol 2021 framför oss”.

Erik Elias Ekström, 28, Norrköping

Att man kan imponera på Idol-juryn med en egenskriven låt har vi sett exempel på förut – och Erik Elias gör det igen. Med sin egenkomponerade låt “Ta mig” imponerade han på juryn, och även låtvalet i kvalfinalen var lyckat. Där framförde han låten “Vi kommer dö samtidigt” av Säkert! och det var mycket ros från de annars rätt stränga jurymedlemmarna. Anders Bagge sa bland annat “Du är en hel teateruppsättning i dig själv” – ett uttalande vi ändå känner oss benägna att hålla med om. Erik Elias Ekström är en entertainer ända ut i fingerspetsarna – det är en sak som är säker.

Daut Ajvaz, 18, Trollhättan

Daut gjorde succé under sin audition i Idol, där han sjöng RnB – sin favoritgenre. Denna unga kille har goda chanser att gå långt i Idol – något han själv sannolikt upplever som en knäpp på näsan till alla människor som haft förutfattade meningar om honom genom åren. Daut Ajvaz är nämligen rom – något han är mycket stolt över. Han menar också att det med största sannolikhet är därifrån hans stora intresse för musik kommer. Oavsett varifrån Dauts talang kommer, är vi glada att vi får chansen att uppleva den hemma från tv-soffan. Daut är riktigt bra.

Philip Ström, 24, Åshammar

Men en ålder på blott 24 år skulle man kunna tro att detta är den musikaliska debuten för Philip Ström – men då får man tänka om. Philip är inte ny i musikaliska sammanhang – inte heller när det kommer till musikaliska tävlingar. Redan som 12-åring tävlade Philip med sin röst. Då var det dock inte i Idol såklart – istället var det i barnkanalen Nickelodeons talangtävling, där vinnaren fick spela in en skiva. Han vann inte som 12-åring, men nu har han siktet på att ta hem segern i Idol istället. Med den breda repertoar han besitter, kommer Philip absolut ha potential att gå långt i år.

Siri Leijon, 16, Stockholm

Siri Leijon må vara ung – men den här damen vet vad hon vill, och hon vill vinna. Redan som 13-åring vann hon Sverigefinalen i en talangtävling med över 800 deltagare – Stjärnskott Jul. Andra stora artister som deltagit i Stjärnskotts talangtävlingar genom åren är exempelvis Eric Saade, Zara Larsson och Molly Sanden. Hon har redan tagit sig an Amy Winehouse – så här har vi en pipa att räkna med, det är en sak som är säker. Siri är inte färdig med oss – inte på långa vägar!

Birkir Blaer Ódinsson, 21, Göteborg

Birkir – japp, du gissade rätt, han kommer från Island – behöver egentligen inte vinna Idol. Det räcker med att han följer med några avsnitt in i programmet så att folk får upp ögonen för 21-åringen, så kommer han klara sig fint i musikvärlden sen. Denna isländske sångare har nämligen redan släppt egenkomponerad musik under eget namn – 12 olika låtar närmare bestämt. Vi tror inte Birkir står som vinnare av Idol, men kanske kan han använda programmet som en ytterligare språngbräda längre in i musikvärlden.

Jaqline Mossberg Mounkassa, 23, Stockholm

Av alla deltagare i årets Idol är nog Jaqline den som är mest anonym. Med det menar vi inte att hon är en grå mus, eller att hon försvinner i mängden – men däremot är Mossberg Mounkassa inte lika frekvent omskriven som övriga Idoler. Att hon sjunger som en Idol är dock redan glasklart, och vi räknar med att få se mer av Jaqline i tv-rutan under hösten.

Sunny Taylor, 20, Billeberga

Tycker du efternamnet låter bekant? Japp – Sunny Taylor är brorsdotter till Tareq Taylor, och sjunger till vardags i sin pappa Zafers band. Ganska drömmig uppväxt. Det är inte bara sången hon behärskar – Sunny kan också spela både gitarr såväl som trummor. En rolig detalj är att faktiskt även Sunnys pappa – Zafer Taylor – varit med i Idol. Han gick på audition i 2011 och kom ut med en guldbiljett. Anders Bagge tror att Sunny har potential att landa i alla fall i topp 5 i årets Idol – vi tror Sunny går längre än så. Vill du ha ett förhandstips till vår Idol 2021 odds favorit? Vi tror att Sunny kommer gå hem med vinsten – hon är född till stjärna.

Emma Petersson Håård, 19, Malmö

Emma Petersson Håård – 19 år och ligger inne med Idols kanske skönaste sångröst. Har du sett hennes tolkning av Aretha Franklin vet du vad vi menar. Det här är en dam med en egen sångstil, och den är sylvass. Emma har en lite ruffig röst som sticker ut från mängden på ett mycket positivt sätt – om svenska folket har vett att uppskatta denna juvel till röstkapacitet kommer Emma gå långt i Idol.

Helt nytt upplägg i Idol 2021

När det kommer till fredagsfinalerna kommer vi i år att få se ett helt annat upplägg än det vi är vana vid. Normalt sett brukar vi ringa in och rösta under fredagsfinalen, och senare på kvällen får vi veta vem som åkt ut. Så kommer det inte vara längre. Vi kommer förvisso fortfarande få svar under fredagsfinalerna på vilken av Idolerna som får lämna tävlingen – men i år får vi inte svar förrän under nästföljande fredagsfinal. Det beror på att tittarna numer kommer kunna ringa och rösta på sin favorit under hela veckan – från fredag till fredag. Så här kommer upplägget se ut:

 • Fredagsfinal 1 genomförs. Alla deltagare framför sina bidrag och upplägget kring detta ser i stort sett ut som vanligt.
 • Tv-tittarna får ringa in och rösta. De har dock en hel vecka på sig att ringa och rösta – ända fram tills nästa fredagsfinal.
 • Fredagsfinal nummer 2 genomförs. Den som vill veta vem som åker ut, behöver dock följa programmet ända till slutet. De som gått vidare kommer nämligen presenteras en och en – och detta sker först i samband med att de ska framföra sin låt. I slutet av kvällen kommer det vara endast två deltagare kvar. En av dessa kommer få framföra sin låt, medan den andra kommer lämna tävlingen – utan att göra något sångframträdande.

Alla Idoler kommer alltså träna på sina framträdanden under veckan, men en av dessa kommer inte få genomföra sitt nummer – den som fått färst röster under den gångna veckan.

Vem vinner Idol 2021? – Idol 2021 Odds

Den stora frågan alla ställer sig är vem vinner Idol 2021 och på denna fråga har vi givetvis inget säkert svar. Vissa år ser man dock väldigt tidigt in i säsongen vem som kommer ta hem det hela. Vi vet att du också tänker på Chris Kläfford nu – det gör vi med!

Du som tänkt betta på Idol gör klokt i att läsa på lite extra redan i starten. Det brukar nämligen underlätta en del för dina kommande Idol bets. Ett tips är att kolla in alla Idol 2021 odds redan i samband med att de släpps, och därefter följa med i hur de förändras på de olika bettingsajterna. Ibland kan man tydligt se ett mönster, om någon verkar vara lite mer favorit än övriga deltagare. Att slänga in ett tidigt bet på en sådan favorit, kan ge god utdelning i slutändan om du träffar rätt. Som med alla andra odds, brukar nämligen även Idol odds vara bättre ju tidigare in i tävlingen vi är. Kommer du in i bettandet en bit in i tävlingen kan du dock fortfarande få fina Idol odds 2021 – ibland kan det löna sig att betta på en underdog.

Ett namn som nämnts en hel del redan nu i början av säsongen är Annika Wickihalder – 20-åringen från Mellansel utanför Örnsköldsvik. Har du hunnit se henne framträda är det också ganska klart varför hon är en av storfavoriterna till att vinna Idol 2021.

Hur spelar man på Idol 2021?

För att kunna spela på betting Idol 2021 hos Betsson krävs det först och främst att du har ett spelkonto på sidan.

Såhär gör du:

 • Gå in på Betsson här, och skapa ett konto vi länken här.
 • Gå till odds, och skriv in Idol i sökfältet
 • Välj den deltagare som du vill betta på
 • Håll tummarna för att svenska folket tycker som dig, och röstar fram din deltagare till vinst

Betting bolag vi misstänker kommer ha Bra Idol Odds 2021

Här har vi rankat några av de bästa svenska betting bolag som vi tror kommer att erbjuda Idol odds 2021 som vi starkt rekommenderar. PS. dessa spelbolagen erbjuder även odds på andra spännande underhållnings program, utöver betting på mängder av sport.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100 % upp till 500 SEK samt 100 freespins
 • Omsättningskrav: x6 på sport, odds 1,80 eller x35 på casino (60 dagar)
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 2500 kr + 100 spins
 • Börja spela direkt!
 • Välkomstbonus!
 • Utbetalningar
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% upp till 500 kr!
 • 100% upp till 500 kr!
 • E-legitimation
 • Live stream
Reklamlänk | 18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller
100% till 1000 kr
 • Snabb registrering
 • Snabb betting
 • 100% till 1000 kr
Reklamlänk | 18+ | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor gäller | Identifiering med e-legitimation

Idoler vi troligen kommer få se mer av!

Idol är känt för att vara en bra skola för kommande svenska artister. Du behöver inte vinna tävlingen för att bli en känd musiker, faktum är att det brukar hjälpa karriären att inte vinna. Titta bara på Darin, Agnes, Danny, Loreen och Måns Zelmerlöw.

Idol Sveriges bästa underhållning

Idol tillhör ett av Sveriges bästa underhållningsprogram eftersom alla åldrar kan titta och tycka om innehållet, men kanske är det främst barn, ungdomar och barnfamiljer som dras till konceptet av att hitta nästa stora nya stjärna på bästa sändningstid! Och vi tvivlar inte på att Idol 2021 kommer göra någon besviken. Har spelbolagen redan pekat ut vem som blir vinnaren av Idol 2021 och vilka Idol odds deltagaren har fått? Vi har lagt vårat bett på Annika Wickihalder, dels för att Idol oddsen ligger till hennes favör och dels för att vi verkligen gillar henne.

Kända Idol-vinnare

Den första vinnaren av Idol Sverige heter Daniel Lindström och han var bara en helt vanlig kille från Vännäs som tyckte om att sjunga men som lyckades charma hela svenska folket som ringde in och röstade.

Marie Picasso är säkert ett namn som många känner igen eftersom hon deltagit i både Big Brother och Idol – i den ordningen. Hon hade från början oddsen emot sig tack vare sin bakgrund i realityvärlden, men hon visade vad hon gick för och lyckades hålla hela vägen trots svåra sjukdomar samt mycket stress och vann hela finalen i Globen 2007 med buller och bång.

En annan känd Idolvinnare är ingen mindre än brunetten från Vänersborg – Agnes Carlsson som också varit en framgångsrik artist och låtskrivare både utomlands och i Sverige. Agnes var också ett så kallat Wildcard som juryn fick använda för att behålla en viss person i tävlingen. Extra intressant då att hon gick och vann hela tävlingen och även fick en karriär av det!
Tror du att det kommer ske samma solskenshistoria i årets idol?

Svenska artister som blivit kända genom Idol

Andra kända svenska artister som fick en chans via Idol är till exempel Loreen, Danny Saucedo, Måns Selmerlöw och sist man absolut inte minst Darin Zanyar som kom två efter Daniel Lindström i den första finalen 2004.

Darin är folkkär än idag och skriver fortfarande musik och uppträder till skillnad mot den man som vann över honom men som vi sedan aldrig hörde något mer ifrån vad det gäller musik. Det råder ingen tvekan om att Idol är en bra plattform för att få en chans att växa och så det frö som sedan kan utvecklas till en fullfjädrad artist.
Kommer denna historia upprepa sig under Idol 2021?

Idols Historia

TV-programmet Idol är ett koncept som ursprungligen kommer från England och man som heter Simon Fuller som skapade idén. År 2001 hade den första säsongen premiär i England och bara några år senare, 2004, hade franchisen hittat till Sverige.

Är du redan nu sugen på olika spännande underhållningsprogram missa inte våran Underhållnings sida.