Hem underhallning-specialer arets-person

Grattis vår allas Greta Thunberg! Vem blir Årets Person 2020?

Varje år i mitten på december avslöjar det prestigefyllda amerikanska magasinet TIME vem som kommer att bli deras ”Person of the Year”. Tidigare hette detta pris ”Man of the Year” eller ”Woman of the year, beroende av om det var en man eller kvinna som fick priset. Nu i sanna ”me-too”-tider när allt helst ska vara så jämlikt som möjligt har de bestämt sig för att ändra titeln till kort och gott ”Person of the Year”. Den person som utnämns blir det med motiveringen att hen har gjort gott för världen, men också att hen har gjort något för att verkligen påverka det gångna årets händelser i världen, och det kan ju vara både på gott och ont egentligen. Här kommer vi gå igenom hur oddsen på Årets person 2020 ser ut och vem tippar på kommer ta hem det fina priset.

Grattis Greta till Årets Person 2019!

Bara 16 år gammal har vår kära Greta gjort avtryck världen över med sin klimat strejk. Exakt som spelbolagen odds på årets person 2019 sa – Greta Thunberg kommer vinna! Vilket år hon har haft, mängder av möten med några av världens största politiker. Hon har tagit båten över Atlanten för att ta sig till ett klimat möte i Madrid, där hon möttes av 500.000 demonstranter! Vi tar hatten av och hälsar Greta stort grattis! Blir intressant att se vad hon har för planer inför 2020. Vem vet, hon kanske blir nominerad igen till årets person 2020.

Spela snart på Årets Person 2020 med grymma odds

Men visste du också att du kunde spela på vem som vinner denna utnämning, och som får pryda första sidan av TIME Magazine? Vi har använt oss av Betway för odds på Årets Person 2020 i denna text.Men för att lära dig mer om vilka kandidater som ligger bäst till i år, och hur oddsen egentligen ser ut kan du läsa vidare! I skrivande stund hittar du odds på Årets Person 2019 – men så fort vi får reda på vilka som är nominerade till Årets Person 2020 så kommer vi uppdatera texten!

Tar Greta Thunberg hem Årets Person 2019?
Gratisspel upp till 500 kr
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | stodlinjen.se | spelpaus.se| Allmänna regler och villkor gäller

Topp 3 kandidater att vinna Årets person 2019

Det är ofta mycket svårt att veta vem TIME slutligen kommer att utnämna till ”Person of the Year”. Förra årets vinnare blev inte bara en utan flera personer. Men den person som fick huvudfokus var den saudiske journalisten Jamal Khashoggi som styckmördades inne på det Saudiarabiska konsulatet i Turkiet. Tillsammans fick de alla pryda var sitt omslag 2018, Khashoggi med flera andra journalister som utfört hjälteinsatser och riskerat sina liv för att skildra världen från dess fulaste sida.

Greta Thunberg

Greta Thunerberg

Inte trodde väl någon att vår alldeles egna Greta Thunberg skulle bli en av de personer som det har talats mest om ute i världen 2019.

Det hela började med en skolstrejk för klimatet utanför Riksdagen varje fredag, och nu har det växt till att bli en enorm apparat som har inspirerat barn och unga världen över att följa i Gretas spår. Detta märks inte bara via all media och alla stora politiker hon möter, utan även bettingbolagen, där oddsen på Greta Thunberg är överlägset bättre än de resterande kandidaterna till Årets person 2019.

Greta kanske tycktes vara en doldis när hon först blev uppmärksammad av Sverige, och sedan världen. Men faktum är att hennes mamma är en mycket känd svensk operasångerska vid namn Marlena Ehrnman, så helt främmande kanske det inte är för henne med kändisskapet? Men man får inte glömma att även om Greta Thunberg har kändisar i familjen så har hon gått denna väg själv och startat en rörelse världen över. Så att odds på Greta Thunberg är låga och många tippar henne som vinnare av Årets Person 2019 priset är inga konstigheter.

Jacinda Arden

Jacinda Ardern

Det är med en tagg i hjärtat som vi tänker på terrordåden i Christchurch i mars 2019, när två moskéer attackerades med skjutvapen, och många människor dog och skadades. Men den person som lyfte landet ur krisen skulle komma att bli deras premiärminister Jacinda Arden. Hon har hyllats världen över för hur hon hanterade denna kris.

Donald Trump

Donald trump

Det finns nog ingen som har undgått USA:s 45:e president det senaste året. Oavsett om han går loss på Twitter eller äter bullar och dricker saft med Kim Jong Un på gränsen till Nordkorea.

”The Donald” som han ofta kallas, har faktiskt redan hamnat på omslaget till TIME en gång tidigare år 2016. Frågan är om hans påhitt under det gångna året räcker för att landa omslaget i år igen. Enligt honom själv är han säkert redan vinnaren av Årets person, men detta år hade han fel.

Några andra utmanare

Men det finns fler än dessa tre personer som har en chans på omslaget 2019. Frågan är om någon av dem har en chans att slå allas vår svenska Greta Thunberg som finns med på listan? Vi kan ju inte annat än hoppas på att få se två flätor på första sidan i år! Men att hoppas på vem som ska vinna och att spela på vem som ska vinna är två skilda saker. Vi tror dock att Greta Thunberg har en riktigt bra chans i år.

Pope Francis

Någon som faktiskt Greta Thunberg själv har träffat är påven Francis, vår nuvarande påve. Greta har skakat hand med honom och snackat miljöpolitik för inte alls så länge sedan, och kanske diskuterade de det kommande TIMES omslaget och gav varandra tips om hur man blir bäst på bild? Vad de än talade om så tror vi att Påven ändå var lite starstruck över att få träffa Greta! Uppenbarligen finns det folk där ute som tror att Påven Francis har en chans att knipa titeln ”Person of the Year”.

Oprah Winfrey

”And you get a car, and you get a car, and you get a car!” Om du någon gång haft lyckan att sitta i publiken under någon av Oprah Winfrey’s talkshows, eller bara sett det på TV så vet du precis hur det brukar låta. Denna kvinnliga talkshow-host och miljardär har tagit hela världen med storm sedan tidigt 1980-tal. Hon har dessutom startat skolor i Afrika och hon har fått träffa och intervjua flera av världens kändaste människor.

Elon Musk

”Alla vill till rymden men ingen vill dö…” eller hur var det nu låten gick igen? Elon musk har gjort sig känd genom sina rymdprojekt såsom SpaceX och sin elbil Tesla. Musk verkar som besatt av rymden och att befolka den. Under det senaste året har SpaceX skickat upp ett antal föremål och raketer upp i rymden för att komma närmare och närmare en koloni på Mars. Är det Elon Musk som bland annat kommer att stå för människans första färd till den röda planeten kanske? Ja, om så är fallet kan vi redan nu säga att han förtjänar årets omslag och titel.

Avslutningsvis och FAQ 

Se till att inte missa spänningen när Time utser vinnaren av priset i December i år, ska det bli svenskfavoriten Greta Thunberg som tar hem det? Hon är storfavorit, och med tanke på det utrymme hon fått i media under det gångna året med uppträdande i FN här det inte konstigt. Gå in och avgör själv, var tror du priset hamnar? Vi kan även hitta Nya Zeelands kvinnliga premiärminister högt upp bland favoriterna samt amerikanska presidenten Donald Trump. Men ha i åtanke att det här är ett spel där det inte avgörs på planen, det avgörs bakom draperierna hos Time i USA, så en fördel kan vara att gå in och kika på deras tidigare vinnare, kolla på motiveringarna som de har fått och avgör sedan därefter, det brukar med dessa tidsskrifter vara rätt så enkelt att se en röd tråd. Vi har i år sett mycket medial uppmärksamhet kring miljön och vi tror därför på Greta som fått så pass mycket utrymme i media som hon har fått. 

Vilka delar ut det åtråvärda priset årets person? 

Ansvar utgivare för priset för Årets Person 2019 är Time Magazine

När delades Årets Person priset ut första gången?

1927 var första året man delade ut det prestigefyllda priset

Vem vann första gången Årets Person?

Charles Lindberg som uppfann flygplanet för första person att vinna årets person.

Vart och när kan jag se Times Magazine Årets Person 2019?

Prisutdelningen av Årets Person 2019 sker den 10:e December och man kan se den via Twitter eller Today´s Show.

Vem var första kvinnan att vinna priset Årets Person och när?

1936 vann Walllis Simpsons som första kvinna priset Årets Person då hon fick den engelska kungen att abdikera.

Vilka kända personer har vunnit priset innan?

Här har vi ett gäng riktigt stora namn, du hittar bland annat George Bush Jr och Sr, Obama, Mark Zuckerberg. Således inga dåliga namn.