Hem tips Du är här

VM-tipset 26/6: En tisdag utöver det vanliga!

Denna tisdag bjuder på nytt VM-tips och vi är laddade som aldrig förr på 13 rätt. Kupongen bjuder på inte mindre än nio matcher från Fotbolls-VM och resterande fyra matcher hämtas från svenska Division 2. Den i särklass största höjdpunkten är givetvis match 2, där Blågult gör upp med Mexiko om en biljett till åttondelsfinalerna. Nu eller aldrig för våra svenska hjältar!

Spelstopp: 19.59

[europatipset]

 

 

1. Island – Kroatien 1

Här måste Lars Lagerbäcks gamla adepter knipa en fullpoängare för att inte deras första VM-äventyr ska ta slut redan i gruppspelet. Vulkanerna ställs mot ett Kroatien som mer eller mindre redan säkrat gruppsegern, så hoppet lever i allra högsta grad. Island vann dessutom sin VM-kvalgrupp framför just Kroatien och kan därför gå in med en skön känsla inför detta möte. Kroatien streckas hårt så vi inleder från vänster.

 

2. Mexiko – Sverige X

Revansch från Tysklandsmatchen att utkräva! Sverige har gjort precis allt dom kan – Insatserna mot både Sydkorea och Tyskland har varit mer än vad man kan kräva av ett svenskt landslag. Även fast förlusten mot Die Mannschaft var förödande så har Blågult allt i sina egna händer inför den sista omgången. Mexiko behöver i sin tur bara ta en poäng i det här mötet för att avancera, och även vinna gruppen. Med tanke på att Mexiko inte behöver vinna, adderat med att Sverige streckas hårt, utgår vi från krysset. Men börja med att gardera från höger och jobba in Sverige-segern!

 

3. Sydkorea – Tyskland 2

Som bekant tog Tyskland tre poäng mot Sverige vilket har gjort att även de har allt i sina egna händer. Vinner Die Mannschaft med minst två mål mot Sydkorea kommer Tyskland som sämst att hamna tvåa i gruppen. Finns det någonting som talar för att tysken inte tar tre poäng mot Sydkorea? Nej. Sydkorea har sett bleka ut mot både Mexiko och Sverige. Här känns det onekligen som att den tyska maskinen blir för svår att rubba. Stensäker tvåa!

 

4. Serbien – Brasilien 2

Glasklara förutsättningar med tanke på att det lag som vinner matchen tar sig vidare till slutspel. Slutar matchen oavgjort är det bara Brasilien som tar sig till åttondelsfinal, om inte Costa Rica skulle besegra Schweiz. Då går även Serbien vidare på kryss. Brasilien har ett otroligt fint lag som känns betydligt hetare alla poster, men trots att Brasilien fortfarande är obesegrade så har inte Selecao övertygat spelmässigt. Serbien har även de gott om klass i sitt lag och har bara The White Eagles en bra dag så kan allt hända. Tidig gardering på brassarna.

 

5. Schweiz – Costa Rica X

The Ticos står efter två omgångar på noll poäng, och lika många mål gjorda och således är Costa Rica redan utslaget. Schweiz behöver bara spela oavgjort i den här matchen för att ta sig vidare till åttondelsfinalerna, men vill schweizerostarna vinna gruppen kommer det med största sannolikhet att krävas tre poäng mot Costa Rica. Ettan blir extremt hårt streckad, så vi utgår från krysset i denna fight.

 

6. Senegal – Colombia 2

Colombia fick en tuff start på mästerskapet med tidigt rött kort och straff emot sig i inledningsmatchen mot Japan, som tack vare detta inte helt oväntat slutade med colombianskt nederlag. I den senaste matchen mot Polen visade dock sydamerikanerna sin klass. Senegaleserna har gjort det riktigt bra så här långt och står på fyra poäng efter två omgångar men trots detta håller vi Colombia som det marginellt bättre laget. Tvåan synas!

 

7. Japan – Polen 1

Japan har med viss flyt lyckats knåpat ihop fyra poäng mot Colombia och Senegal och flytet verkar fortsätta. Nu ställs de blå samurajerna mot ett svagt Polen som redan är utslagna ut turneringen och motivationen bör således tala betydligt mer för asiaterna. Trots att japanerna streckas hårt så känns ettan som en fullt rimlig utgång. Polen har varit oerhört uddlösa framåt, där Robert Lewandowski varit väldigt isolerad. Samtidigt har försvarsspelet varit allt annat än bra. Börja definitivt från vänster.

 

8. England – Belgien 2

Inför den sista omgången står dessa lag på samma poäng och exakt samma målskillnad, vilket öppnar för en riktigt fin match. Slutar matchen oavgjort kommer Fair Play-regeln fälla avgörandet. Inför mästerskapet var Belgien knappa favoriter i gruppen, och även fast de tre lejonen sett fina ut känns det som att de rödklädda besitter mer spets. Spelarmaterialet är något vassare i Belgien samtidigt som rutinen även är mer påtaglig. Belgien garderas med krysset på större system.

 

9. Panama – Tunisien X

Trots att Panama redan är utslagna ur gruppen så räknar vi med att Los Canaleros kommer att vara rejält taggade här och sikta på första VM-segern någonsin. Tunisien står precis som Panama på noll poäng, men afrikanerna har stått upp något bättre i matcherna mot England och Belgien. Spelare för spelare är Tunisien det bättre laget, men med tanke på att det inte är mer än heder som står på spel räknar vi definitivt inte bort Panama. Tvåan streckas alldeles för hårt så tryck in alla tecken och hoppas på en historisk panamansk seger.

 

10. Gottne IF – Piteå IF 2

Vi flyttar fokus till Division 2-fotbollen i Sverige. Trots att hemmalaget är nykomlingar parkerar Gottne i mitten av tabellen inför denna omgång. Sist ut besegrade hemmalaget Härnösand på bortagräs, och dessförinnan var formen helt okej men nu ökar svårighetsgraden. Piteå, som är ett förmodat topplag, har fyra matcher utan förlust. På de tre senaste bortamatcherna har gästerna samlat ihop sju poäng mot idel topplag. Utgå från höger!

 

11. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

IK Gauthiod har gått riktigt starkt den senaste månaden i Division 2 Norra Götaland där man tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och hemma i Grästorp har laget vunnit tolv av sina 13 senaste matcher. Otroliga siffror! Nordvärmland FF ligger i botten av tabellen och kryssade senast mot jumbon FBK Karlstad. Matchen slutade mållöst och det var ett dyrbart poängtapp för Nordvärmland som bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Säker etta!

 

12. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora BK är exceptionellt starka på hemmagräs. Tittar vi till Division 2 Södra Svealands hemmatabell så leder laget serien med fem segrar, en oavgjord och +11 i målskillnad. Väldigt starkt för ett lag som är nykomlingar i Division 2. AFK Linköping fick med sig en poäng i mötet mot Värmbols FC senast. Matchen dessförinnan förlorade laget med 0-3 borta mot Enskede. Känslan är att östgötarna får det tufft här mot ett ruskigt starkt hemmalag. Etta!

 

13. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

Skånederby där toppen gästas av botten. IFK Hässleholm var ett bottenlag i fjol och det ser inte ut att bli bättre denna säsongen. Gästerna har två raka förluster, och tre matcher utan seger. Desstom är det är ett revanschsuget Bromölla IF som kommer till spel här då laget förlorade senast borta mot Asarum med 1-2. Hemmalaget ligger tvåa i Division 2 Östra Götaland inför omgång 13, men har bara en poäng till Assyriska Turabdin som toppar tabellen. Hemma på Strandängens IP trivs Bromölla bra och här bör tre poäng räknas hem. Etta även här!

 

Kassaskåpet! – Tyskland

Tyskland ska vara ett par nummer större än Sydkorea. Nu när asiaterna redan är utslagna är vi övertygade om att de regerande världsmästarna tar med sig tre poäng från det här mötet. Kassaskåpssäker spik!

 

Varningen! – Panama

För Panamas del har den här matchen verkligen betydelse, även om det inte gäller något vidare avancemang. Panama är här för att skriva historia, och Los Canaleros kommer att slita för sina liv här. Tunisierna får se upp! Det har blivit ett alldeles för överdrivet favoritskap på afrikanerna sett till streckningen.

 

144 rader

 1. Island – Kroatien 1×2
 2. Mexiko – Sverige x2
 3. Sydkorea – Tyskland 2
 4. Serbien – Brasilien 2
 5. Schweiz – Costa Rica 1x
 6. Senegal – Colombia 2
 7. Japan – Polen 1
 8. England – Belgien x2
 9. Panama – Tunisien 1×2
 10. Gottne – Piteå x2
 11. Gauthiod – Nordvärm. 1
 12. Nora – AFK Linköping 1
 13. Bromölla – IFK Hässle. 1

 

1296 rader

 1. Island – Kroatien 1×2
 2. Mexiko – Sverige x2
 3. Sydkorea – Tyskland 2
 4. Serbien – Brasilien 1×2
 5. Schweiz – Costa Rica 1x
 6. Senegal – Colombia 2
 7. Japan – Polen 1x
 8. England – Belgien x2
 9. Panama – Tunisien 1×2
 10. Gottne – Piteå 1×2
 11. Gauthiod – Nordvärm. 1
 12. Nora – AFK Linköping 1
 13. Bromölla – IFK Hässle. 1

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se