Hem tips Du är här

Topptipset 28/6: VM-garderingar blandas med Division 2-spikar!

Fotbolls-VM och Division 2 är vad som ockuperar denna torsdagskupong. Matcherna från Fotbolls-VM känns så gott som helt vidöppna – Spikarna hittar vi istället i Division 2 där ett par starka favoriter får förtroendet. Trevlig tippning!

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

 

1. Japan – Polen 1

Japan har haft lite flax i de två första matcherna där laget knipit fyra poäng totalt. Nu ställs de blå samurajerna mot Polen som varit helt bedrövliga så här långt och står på noll poäng. Trots att japanerna streckas hårt så känns ettan som en fullt rimlig utgång. Polen har varit uddlösa framåt och inte fått ut någonting av anfallsesset Robert Lewandowski ,samtidigt som försvarsspelet varit allt annat än bra. Börja definitivt från vänster, men eftersom ettan streckas hårt samtidigt som Polen bör ha betydligt mer att ge, garderar vi omgående.

 

2. Senegal – Colombia 2

Colombia fick en tuff start på mästerskapet med rött kort och straff emot sig tre minuter in i inledningsmatchen mot Japan, som inte helt oväntat med en japansk seger. I den senaste matchen mot Polen, där Juventus-spelaren Juan Cuadrado var exceptionellt bra, visade däremot sydamerikanerna sin klass. Senegal har gjort det över förväntan så här långt och står på fyra poäng efter två omgångar. Colombia har dock bättre spets i sin trupp. Börja med tvåan!

 

3. England – Belgien 2

Här är det gruppsegern som står på spel. Inför den sista omgången står lagen på samma poäng och exakt samma målskillnad, vilket innebär att om matchen slutar oavgjort kommer Fair Play-regeln fälla avgörandet. Inför mästerskapet var Belgien knappa favoriter i gruppen, och även fast de tre lejonen sett fina ut är känslan att de röda djävlarna är vassare. Börja från höger men gardera omgående eftersom det här mötet mycket väl kan sluta hur som helst. Helst med alla tecken.

 

4. Panama – Tunisien 2

Panama fick fira sitt första VM-mål i historien senast mot England. Los Canaleros siktar nu högre och kommer vara taggade på att ta sina första VM-poäng här. Tunisien står precis som Panama på noll poäng, men afrikanerna har stått upp något bättre i matcherna mot England och Belgien. Spelare för spelare är Tunisien det bättre laget, men med tanke på att det inte är mer än heder som står på spel räknar vi definitivt inte bort Panama. Tvåan bör garderas!

 

5. Gottne IF – Piteå IF 2

I svenska Division 2 gästas Gottne IF av Piteå IF. Trots att Gottne är nykomlingar parkerar laget bekvämt i mitten av tabellen inför denna omgång. Senast blev det seger mot Härnösand på bortagräs, och formen är överlag bra. Nu blir det dock att bekänna färg för nykomlingarna. Piteå är ett förmodat topplag och har fyra matcher utan förlust. På de tre senaste bortamatcherna, där man ställts mot Boden, Timrå och HuFF – tre topplag alltså – har gästerna samlat ihop sju poäng. Tvåan är en utmärkt värdespik!

 

6. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

IK Gauthiod har gått riktigt fint den senaste tiden i Division 2 Norra Götaland. 13 poäng på de fem senaste matcherna och hemma i Grästorp har laget vunnit elva av sina tolv senaste matcher, vilket imponerar stort. Nordvärmland FF ligger i botten av tabellen och kommer senast från en mållös tillställning mot tabelljumbon FBK Karlstad. Ett dyrbart poängtapp för Nordvärmland som bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Tillförlitlig etta!

 

7. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora BK är grymt starka hemma. Tittar vi till Division 2 Södra Svealands hemmatabell så leder laget serien med resultatraden 5-1-0 och +11 i målskillnad. Och då ska man komma ihåg att laget är nykomlingar i Division 2. AFK Linköping fick med sig en poäng i mötet mot Värmbols FC senast. Matchen dessförinnan förlorade laget med 0-3 borta mot Enskede. Känslan är att östgötarna får det tufft här mot ett ruskigt starkt hemmalag. Ettan synas först!

 

8. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

Sist ut är ett Skånederby där toppen gästas av botten. Hässleholm lär bli ett bottenlag precis som förra säsongen. Gästerna har två raka förluster, tre matcher utan seger och mycket talar för att förlustsviten förlängs idag. Det är ett revanschsuget Bromölla IF som kommer till spel här. Laget förlorade senast borta mot Asarum med 1-2. Hemmalaget ligger tvåa i Division 2 Östra Götaland inför omgång 13, men det är bara en poäng till Assyriska Turabdin som toppar tabellen. Hemma på Strandängens IP trivs Bromölla bra och här bör tre poäng räknas hem. Börja med att strecka från vänster även här.

 

Kassaskåpet! – Gauthiod

Gauthiod, som är ett av seriens bästa hemmalag, har otroligt bra form, och allt verkar stämma just nu för Grästorps-laget. Nordvärmland FF lyckades inte få hål på tabelljumbon FBK Karlstad senast. Det bör vara klasskillnad. Ettan känns gjuten!

 

Varningen! – Polen

Polen är redan utslagna. Lagen som inte haft något att spela för i den sista omgången har dock avslutat VM snyggt hittills! Så även Polen? Europeerna har i vilket fall som helst tillräckligt med kvalitet i sitt lag för att besegra ett lag som Japan.

 

72 rader

 1. Japan – Polen 1×2
 2. Senegal – Colombia x2
 3. England – Belgien 1×2
 4. Panama – Tunisien x2
 5. Gottne IF – Piteå IF 2
 6. Gauthiod – Nordvärm. 1
 7. Nora – AFK Linköping 1x
 8. Bromölla – IFK Hässleh. 1

 

324 rader

 1. Japan – Polen 1×2
 2. Senegal – Colombia 1×2
 3. England – Belgien 1×2
 4. Panama – Tunisien x2
 5. Gottne IF – Piteå IF 2
 6. Gauthiod – Nordvärm. 1
 7. Nora – AFK Linköping 1×2
 8. Bromölla – IFK Hässleh. 1x

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se