Hem tips Du är här

Topptipset 27/6: Läge för ny blågul succé!

Det är dags för Sveriges ödesmatch mot Mexiko! Förutsättningarna är klara – Blågult måste vinna för att nå en åttondelsfinal. Kan Party-Janne lösa avancemang i sitt första mästerskap eller blir det tidig sorti för våra svensak hjältar? Fyra matcher från Fotbolls-VM får sällskap från Division 2 och Svenska Cupen i denna kupong. Häng med!

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

 

1. Schweiz – Costa Rica 1

Costa Rica har endast hedern att spela för mot Schweiz. 1-0-förlusten mot Serbien i första omgången följdes upp med en 2-0-förlust mot brassarna efter två sena mål, vilket innebär att äventyret är över för denna gång. Schweiz går vidare vid ett kryss, men för att stå som gruppsegrare kommer förmodligen en seger att krävas. Börja från vänster, men gardera tidigt då Costa Rica med Keylor Navas mellan stolparna inte är de lättaste att få hål på.

 

2. Serbien – Brasilien 2

Serbien åkte på en blytung förlust senast mot Schweiz, vilket har gjort att The White Eagles är piskade att vinna mot Brasilien. För brassarna räcker det med kryss i det här mötet för att säkra en plats i åttondelsfinalerna, men för att vinna gruppen kommer det nog krävas en fullpoängare. Selecao har klasspelare på varje position, men trots det så har inte brassarna imponerat i någon av de två tidigare fighterna. Nu börjar det alltså bli hög tid att lägga in nästa växel för Tites manskap! Brassarna spikas i mindre system med viss tveksamhet. I större system trycker vi in samtliga tecken med tanke på att serberna inte alls är ofarliga.

 

3. Mexiko – Sverige X

Nu är det hög tid för Foppa och grabbarna att pricka in formtoppen! Inte för att insatserna mot Sydkorea och Tyskland varit dåliga, men här känns det som att Blågult måste upp ytterligare ett snäpp mot ett vasst Mexiko. En seger är vad som krävs för Sverige, medans Mexiko endast behöver en pinne för vidare avancemang. Vi utgår från kryss med tanke på att Mexiko inte behöver vinna plus att Sverige streckas hårt i kupongerna. Att plocka med samtliga tecken är dock en bra idé.

 

4. Sydkorea – Tyskland 2

Tyskarna har även de allt i sina egna händer efter Toni Kroos sena segermål mot Sverige senast. Vinner Die Mannschaft med minst två bollar blir man som sämst två i gruppen och allt talar för att ytterligare en tysk fullpoängare trillar in efter detta möte. Sydkorea har sett oerhört uddlösa ut och med tanke på att asiaterna redan är utslagna finns det inget annat än en tysk trepoängare att räkna hem. Säker tvåa!

 

5. Bodens BK – Täfteå IK 1

Bodens BK är obesegrade i nio matcher i följd och landar därmed på en fin tredjeplats i Division 2 Norrland. På de tre senaste matcherna har Boden dessutom spelat in sju poäng, så det är ett hemmalag i fin form som tar emot på Boden Arena ikväll. Täfteå IK tog en fin skalp senast mot Friska Viljor, där man vann med 4-1. Utöver detta är formen ganska sval och gästerna, som parkerar på undre halvan av tabellen, kommer få det svårt att få med sig poäng från Boden denna afton. Ettan är en bra värdespik!

 

6. IFK Aspudden-Tellus – IFK Haninge 2

I Division 2 Södra Svealand ställs IFK Aspudden-Tellus mot tufft motstånd när IFK Haninge kommer på besök. Haninge toppar tabellen efter tolv omgångar och visar upp en riktigt stabil form. På gästernas fyra senaste matcher har Haninge spelat in tio poäng och sett till lagets sju senaste matcher har blott en av dessa slutat med nederlag. Hemmalaget förlorade senast mot Huddinge IF med 0-1, men dessförinnan hade Aspudden-Tellus två raka segrar i seriespelet. Börja med tvåan, men en tidig gardering är på sin plats!

 

7. IFK Luleå – Team Thorengruppen 2

Här bjuds det på Norrlandsderby i Svenska Cupen mellan IFK Luleå och Team Thorengruppen. Luleå degraderades från Norrettan i fjol, men ser ut att studsa tillbaka lika snabbt igen om allt håller i sig. Hemmalaget leder den norrländska Division 2 och har vunnit sex av de sju senaste matcherna. Team Thoren, som spelar i Division 1, har långt ifrån lika bra form men när lagen möttes i fjol vann Umeå-laget båda mötena med sammanlagt 6-0 i målskillnad. Detta gör att mötet är väldigt svårtippat så måla på med alla tecken omgående!

 

8. FC Gute – Värmdö IF 1

På Gotland ställs formstarkt mot formsvagt. FC Gute ligger inför mötet fyra i Division 2 Norra Svealand, men formen är oförskämt bra. Den senaste segern mot topplaget IFK Stocksund var Visby-lagets sjunde raka seger. Nu ställs man mot Värmdö IF som har en minst sagt dyster form och går kräftgång i Division 2 Södra Svealand. Huvudstadslaget Värmdö har sex raka förluster och ligger i bottenskiktet av tabellen. 1X bör räcka här!

 

Kassaskåpet! – Tyskland

Absolut ingenting talar emot tysken mot ett redan utslaget Sydkorea, som sett oerhört bleka ut. Den sena segern mot Sverige gav en skön boost och den tyska maskinen har nu rullat igång. Kassaskåpssäker spik!

 

Varningen! – Mexiko

Mexiko har verkligen imponerat och lär bli en obehaglig överraskning för vilken motståndare som helst i slutspelet. Som alltid när Sverige spelar blir Blågult högt streckade, därav måste ettan plockas med. Måla på med alla tecken och sitt säkert i båten!

 

72 rader

 1. Schweiz – Costa Rica 1x
 2. Serbien – Brasilien 2
 3. Mexiko – Sverige 1×2
 4. Sydkorea – Tyskland 2
 5. Bodens BK – Täfteå IK 1
 6. Aspudden – Haninge x2
 7. IFK Luleå – Team TG FF 1×2
 8. FC Gute – Värmdö IF 1x

 

324 rader

 1. Schweiz – Costa Rica 1x
 2. Serbien – Brasilien 1×2
 3. Mexiko – Sverige 1×2
 4. Sydkorea – Tyskland 2
 5. Bodens BK – Täfteå IK 1
 6. Aspudden – Haninge 1×2
 7. IFK Luleå – Team TG FF 1×2
 8. FC Gute – Värmdö IF 1x