Hem tips Du är här

Topptipset 13/7: Från svenska Divison 1 till brasilianska Serie B

Fredagens Topptipskupong bjuder på underhållning från Sverige, Danmark, Irland, Island och Brasilien. VI inleder med två möten hämtade från Division 1 Södra och avslutar med bland annat ett brasilianskt sydostderby. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18.59

[topptipset]

 

 

1. Grebbestad – Oddevold 2

På den svenska västkusten tar Grebbestad emot gästande Oddevold. Gästerna har visat upp en otroligt fin form på sin hemmaplan, men när det är dags att lämna Rimnersvallen i Uddevalla börjar maskineriet hacka. De fyra senaste bortamatcherna har slutat med förlust och dessutom har laget släppt in 17 mål(!) på dessa. Grebbestad parkerar i botten av tabellen, dock med stigande form den senaste månaden. Helgardera!

 

2. Torns IF – Lunds BK 1

Lokalderby mellan Torns IF och Lunds BK i Division 1 Södra. Torn har skördat stora framgångar i Söderettan denna säsongen. Hemmalaget återfinns på tredje plats, endast två poäng bakom serieledande Mjällby. Även Lunds BK har gjort det bra och är likt dagens motståndare nykomlingar i Division 1. Dock har Lund endast mäktat med en bortaseger på de fem senaste försöken, men frågan är hur stor vikt man ska lägga vid det med tanke på att det rör sig om lokalderby. Ettan garderas.

 

3. Bohemians – Sligo Rovers 1

Vi tittar till den irländska fotbollen där Bohemians gästas av Sligo Rovers i Premier Division i en oviss batalj mellan två väldigt jämna lag. Hemmalaget från Dublin får dock råda som kanppa favoriter här. Gästerna har två raka förluster, samtidigt som Sligo Rovers haft det tufft under säsongen mot just Bohemians. Hemmalaget tippas, men precis som i förra matchen garderar vi i större system.

 

4. Sönderjyske – Ålborg 1

Den danska ligan rullar igång verksamheten igen efter några månaders uppehåll. Förra säsongen hamnade Sönderjyske på den undre halvan av grundserien och missade mästerskapsserien med fem poäng. På försäsongen har hemmalaget imponerat mest, då laget vunnit sina möten mot Esbjerg, Midtjylland samt Randers. Dessutom har Sönderjyske förstärkt truppen med några intressanta namn och verkar sikta på övre halvan denna säsongen. Etta.

 

5. Vikingur – Keflavik 1

På Island har Vikingur Reykjavik prickat in formen i Urvalsdeild. Hemmalaget har två raka segrar, där båda segrarna kommit på resande fot. Keflavik är nykomlingar i den isländska högsta ligan och har fortfarande inte vunnit sedan laget tog steget upp i seriesystemet. Efter elva omgångar står gästerna på blott tre poäng. Bortalaget har fyra raka förluster, där laget dessutom misslyckats med att göra mål i samtliga matcher. Således en säker etta!

 

6. EC Pelotas – Juventude X

De tre sista matcherna på kupongen hämtas från brasilianska Serie B. På sydostkusten vankas det derby i Pelotas. Hemmalaget är nästjumbo i serien med en dunkel form till råga på allt. Men precis som många andra brasilianska lag är Pelotas hemmastarka. Juventude är bara tre poäng före hemmalaget i tabellen, men trots detta har gästerna bara förlorat en av de tio senaste matcherna. Gästerna kryssar ofta och att den trenden skulle fortsätta här ser vi som väldigt rimlig.

 

7. Boa EC – CRB 2

CRB har kommit igång efter sin bedrövliga inledning. Östkustlaget från Alagoas besegrade Sao Bento senast med 1-0, och sett till de fem senaste matcherna har gästerna bara förlorat en fight. Boa EC är tabelljumbo, med blott sju inspelade poäng och en seger inför omgång 15. CRB har dock stora problem med att ta trepoängare på resande fot, så tvåan garderas omgående!

 

8. Goias – Criciuma 1

Goias är för dagen ett av seriens formstarkaste lag. Sett till de fem senaste matcherna har laget spelat in 13 poäng. Därmed har hemmalaget lämnat bottenstriden och börjat närma sig toppen av tabellen. Criciuma återfinns under strecket med en betydligt sämre form, men laget brukar trivas bra mot Goias. Dessutom är laget rätt svårslagna. Gardera ettan omgående!

 

Kassaskåpet! – Vikingur

Vikingur är formstarka och bör städa av ett uselt Keflavik som är helt under isen. Seriens sämsta lag kommer inte ha något att hämta här. Säker etta!

 

Varningen! – Criciuma

Trots Goias fina form är det inte speciellt mycket som skiljer lagen åt om man tar en titt på tabellen. Criciuma är svårbesegrade, så räkna med en jämn batalj!

 

72 rader

 1. Grebbestad – Oddevold 1×2
 2. Torns IF – Lunds BK 1x
 3. Bohemians – Sligo Rovers 1
 4. Sönderjyske – Ålborg 1
 5. Vikingur – Keflavik 1
 6. Pelotas – Juventude 1x
 7. Boa EC – CRB 1×2
 8. Goias – Criciuma 1x

 

324 rader

 1. Grebbestad – Oddevold 1×2
 2. Torns IF – Lunds BK 1×2
 3. Bohemians – Sligo Rovers 1x
 4. Sönderjyske – Ålborg 1
 5. Vikingur – Keflavik 1
 6. Pelotas – Juventude 1x
 7. Boa EC – CRB 1×2
 8. Goias – Criciuma 1×2

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se