Hem tips Du är här

Topptipset 10/7: Semifinaler i Fotbolls-VM och himmelsblått Champions League-kval denna tisdag!

Tisdagens Topptipskupong innehåller även den Fotbolls-VM och Champions League-kval. Kupongen inleds med de två semifinalerna av VM 2018 där Frankrike möter Belgien och Kroatien tar sig an England. Resten av kupongen vigs åt Champions League-kvalet, där Malmö FF har stora förväntningar på sig att ta sig vidare.

Spelstopp: 17.59

[topptipset]

 

 

1. Frankrike – Belgien 1

Vi inleder som sagt med ett derby mellan Frankrike och Belgien som spelas på St Petersburg-stadion. Fransmännen har växt fram till favoriter att stå som världsmästare den 15:e juli efter att ha imponerat gång efter annan i mästerskapet. Nu ställs Didier Deschamps manskap mot ett Belgien som vunnit samtliga matcher som laget spelat borta i Ryssland, trots att det mer än en gång varit grus i maskineriet. Frankrike har imponerat mest, vilket gör att vi börjar med ettan, men känslan är att detta kan sluta hur som helst. Gardera omgående.

 

2. Kroatien – England 2

England kommer till spel i semifinalen med boostat självförtroende då det blev en behaglig resa mot Sverige i kvartsfinalen där man vann utan att förta sig. Laget från Balkan har tagit sig vidare via straffsparksläggning mot både Danmark och Ryssland i slutspelet, vilket kan ha satt sig i benen hos de kroatiska spelarna. Zlakto Dalic spelarmaterialet är dock enormt imponerande, så visst känns även den här semifinalen mer eller mindre helt öppen. Tvåan synas först i form av bäst spelvärde, men engelsmännen garderas tidigt.

 

3. KF Drita – Malmö FF 2

Nu börjar klubblagsfotbollen dra igång på allvar! Malmö FF ställs mot KF Drita, från Kosovo, i den första rundan i Champions League-kvalet. Laget från Kosovo vann den inhemska ligan med tre poäng förra säsongen. Men ligatiteln säkrades i den sista omgången som var den 20:e maj. Frågan är hur statusen är på laget nu? Malmö krossade Sirius senast och även fast skåningarna inte alls hade någon lyckad vårsäsong, så vet vi att de himmelsblå besitter en enormt hög högstanivå. Det här ska MFF bara greja!

 

4. Vikingur – HJK Helsingfors X

På Färöarna ställs Vikingur mot finska HJK i Champions League-kvalet. Laget från Helsingfors är regerande finska mästare och toppar även den finska ligan i skrivande stund med god marginal. Fjolårets mästare på Färöarna, Vikingur, ser inte alls lika heta ut den här säsongen. Ska hemmalaget ha någon som helst chans i det här dubbelmötet måste Vikingur pricka in toppformen! Det första mötet på Färöarna känns dock helt öppet, därför utgår vi från krysset. Men börja med att strecka från höger, då det finska laget känns klart hetare för stunden.

 

5. Cork City – Legia Warszawa 2

Irländska Cork City ställs mot tufft motstånd hemma på Turner’s Cross. Legia Warszawa blev polska mästare förra säsongen och laget återfinns titt som tätt med i Champions League-gruppspelet. Cork City och Dundalk är helt överlägsna i det irländska seriespelet, men meritlistan när det kommer till europeiska sammanhang är långt ifrån lika stark som gästernas. Vi håller polackerna nivån högre, men på Turner’s Cross räknar vi inte helt bort hemmalaget, utan vi kritar ner en gardering tidigt.

 

6. Dudelange – Videoton 2

Över till Luxemburg där laget med det härliga namnet Dudelange får besök av ungerska Videoton. Vid de tidigare tillfällena Dudelange representerat Luxemburg i Champions League-sammanhang har det ofta blivit respass vid tidigt skede. På hemmagräs brukar laget dock stå upp bra. De regerande ungerska mästarna Videoton bör vara snäppet vassare, men siffrorna på resande fot är knappast några papper värda att skryta med. Smaska på med alla tecken och hoppas på skrällen!

 

7. Valur – Rosenborg 2

Reykjavik-laget Valur vann den isländska ligan för första gången på tio år den förra säsongen. Nicklas Bendtners Rosenborg, som länge varit en stormakt inom den norska fotbollen, knep i sin tur klubbens tredje raka ligatitel under fjolårssäsongen. Rosenborgs inledning på det här spelåret var dock allt annat än bra. Men laget från Trondheim har växlat upp under den senaste tiden och närmat sig Brann som toppar Eliteserien i skrivande stund. I det här mötet räknar vi med tydlig klasskillnad, och tvåan ser ut att bli en ruskigt fin spik!

 

8. Ludogorets – Crusaders 1

Ludogorets dominerar bulgarisk ligafotboll och prenumerar därmed på att kvalspela till Champions League. Så sent som säsongen 16/17 tog sig bulgarerna vidare till gruppspelet, där laget från Razgrad något imponerande tog poäng av både Basel och PSG. Crusaders från Nordirland befinner sig på en helt annan nivå, och det ska till en bragd för att gästerna överhuvudtaget ska hålla det här mötet levande inför returen. Bombsäker etta som spikas helt oavsett streckning.

 

Kassaskåpet! – Ludogorets

Ludogorets är ruskigt starka på hemmaplan, där laget lyckats rå på europeiska storlag i tidigare upplagor av Champions League. Crusaders är betydligt sämre än sina motståndare och har helt enkelt inte mycket att hämta i detta möte.

 

Varningen! – Dudelange

Dudelange är väldigt svårspelade hemma i Luxemburg. Videoton med sitt skrala bortafacit är definitivt inte oöverkomliga. Ypperligt skrälläge!

 

72 rader

 1. Frankrike – Belgien 1×2
 2. Kroatien – Danmark x2
 3. KF Drita – Malmö FF 2
 4. Vikingur – HJK Helsingfors x2
 5. Cork City – Legia Warszawa x2
 6. Dudelange – Videoton 1×2
 7. Valur – Rosenborg 2
 8. Ludogorets – Crusaders 1

 

324 rader

 1. Frankrike – Belgien 1×2
 2. Kroatien – Danmark 1×2
 3. KF Drita – Malmö FF x2
 4. Vikingur – HJK Helsingfors x2
 5. Cork City – Legia Warszawa 1×2
 6. Dudelange – Videoton 1×2
 7. Valur – Rosenborg 2
 8. Ludogorets – Crusaders 1