Hem tips Du är här

Svenska Cupen: Ska Malmö få revansch efter fiaskot mot AFC?

MFF trollhättan
Dags för mesta mästarna Malmö FF att kliva in i Svenska Cupen. På spel står en plats i gruppspelet, något som Malmö missade ifjol efter förra årets fiasko mot Landskrona Bois. Magnus Pehrsson har lovat starkaste laget när man ikväll åker till Edsborgs IP för möte med division 2-laget FC Trollhättan.
Klockan 18:30 får tredjeplacerade FC Trollhättan finbesök när allsvenska serieledarna åker till Trollhättan för att försöka att inte upprepa förra säsongens fiasko. MFF klagade hela vintern på den långa försäsongen och skulle man missa svenska cupens gruppspel ännu en gång kommer MP få det hett om öronen. MFF-tränaren har dock garanterat att man tar matchen på största allvar och att det är det starkaste laget som kommer att spela matchen.
– Vi betraktar den här matchen som andra matcher. Samma dignitet som Allsvenskan, eller kanske ändå viktigare för oss att ta oss till det här gruppspelet, sa Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.

Debut för Carlos Strandberg

Förra matchen Malmö spelade var förlustmatchen mot AFC Eskilstuna där MFF blev chockade och totalt utspelade när man släppte in 3 mål på 28 minuter. En rejäl käftsmäll för laget som varit obesegrade på bortaplan hela säsongen. Fiaskoinsatsen har öppnat för en del förändringar enligt Magnus Pehrsson.
– Det lutar åt några förändringar jämfört med senast mot AFC. Vi har en bred och stark trupp och har tre matcher på nio dagar. Då kan det vara bra som grupp att inte använda samma i alla tre matcher.

Då Marcus Rosenberg är avstängd förväntas nyförvärvet Carlos Strandberg få speltid men Bonke Innocent får nog vänta ett tag till på sin startdebut. Malmö saknar även Rasmus Bengtsson på grund av sjukdom samt Andreas Vindheim och Felipe Carvalho som är skadade.

Malmö vinner en målrik match

FC Trollhättans säsong har gått bra. Laget blev degraderade från division 1 ifjol men huserar på en tredje plats efter 18 omgångar i Division 2 Norra Götaland. Man har stått för näst flest mål i serien med hela 43 stycken vilket ger ett snitt på 2,39 mål per match. Trollhättan har bara en förlust på de 15 senaste matcherna och den kom mot serieledande Grebbestads IF där man föll med 2–3 på bortaplan. Steget till överlägsna allsvenska ettan är dock långt och om Malmö inte ännu en gång ställer in skorna så ska skåningarna enkelt kunna ta sig till gruppspelet.

Tips: Över 3,5 mål och Malmö leder i halvtid
Odds: 2,2 @ Unibet

Oddsen på Malmöseger är för dåliga vilket gör att vi kör ett kombinationsspel hos Unibet idag. Totalt antal mål i matchen blir över 3,5 och Malmö leder i halvtid vilket ger oss oddsen 2,2.

28 år sedan senaste cuptiteln

MFF har inte lyckats vinna svenska cupen sedan 1989 då man hade Roger Ljung, Jonas Thern, Stefan Schwarz och Martin Dahlin i truppen. Då ställdes Malmö mot Djurgården i finalen och vann med 3–0 efter mål av Joakim Nilsson, Håkan Lindman och Leif Engqvist. Nuvarande målvaktstränaren Jonnie Fedel vaktade målet och höll nollan. Trots nästan tre decennier sedan senaste cupguldet har MFF flest segrar i Svenska Cupens historia med sina 14 titlar.

Unibet (310120 no bgr)