Hem tips Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 25 maj

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

2-2 i matchserien

Det har varit tuffa och långa matcher i denna matchserien, båda lagen har spelat fantastisk hockey. Chicago står för finliret och Anaheim för det fysiska. Än så länge har båda spelstilarna visat sig vara lika bra, frågan är vilken som håller i längden. Patrick Kane som har teknik i världsklass har haft det tufft att skapa sig ytor och inte kommit till många avslut. Ändå har Kane noterats för 15 poäng på 14 matcher. Och är i toppen av slutspelets poängliga. Ducks har lyckats styra undan honom men har då istället tappat spelare som Hossa, Toews och RIchards som många gånger gjort det riktigt bra. Jag förespådde en målfattig matchserie och mer fel kan man inte ha. Även om båda målvakterna har spelat bra så har det släppts många puckar förbi mållinjen. Och de flesta har varit studsande puckar eller riktiga kvalitetsavslut.

Chicago har tagit en del onödiga utvisningar och även om det inte alltid resulterar i mål för Ducks tar det extremt mycket energi att döda en utvisning. Ska Chicago orka med fler matcher måste man hålla sig ifrån utvisningsbåset. Speciellt när man har spelare som i princip spelar vartannat byte. Man har få backar i Chicago och det blir otroligt mycket speltid för dom, det märks tydligt att Ducks gör allt för att trötta ut dom och fullföljer i princip varje tackling. Hampus Lindholm och Francois Beauchemin är de två som spelar mest i Anaheim och har gjort det riktigt bra. Den unge Ängelholmssonen som är fostrad i Rögle BK har tagit enorma kliv i sin karriär. Han tillhör nu en av de backar i NHL med mest istid per match. Imponerande från en kille som endast är 21 år gammal och gör sin andra säsong i NHL.

Skador Anaheim Ducks
Inga skador i truppen för tillfället

Skador Chicago Blackhawks
Michal Rozsival, borta resten av säsongen efter att han var tvungen att operera fotleden.

Matchodds 1-X-2
Anaheim Ducks, 2.30
Oavgjort, 3.50
Chicago Blackhawks, 2.90

Spelstopp klockan 03.05

Jag har spelat Anaheim som vinnare. Chicago ser alltmer slitna ut och det blir tufft för deras backuppsättning att orka. Även om det är oerhört vältränade atleter orkar man inte hur mycket som helst. Den pressen dom utsätts för av Ducks tunga forwards kommer tillslut att bli för mycket. Tror Ducks vinner med 5-3 och sista sätter Rakell sent i tredje perioden. Räkna med en match som innehåller finess, fysiskt spel och ett högt tempo!

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se