Hem tips Du är här

Speltips SM-slutspelet 23 april

Växjö Lakers HC – Skellefteå AIK

3-2 i matchserien

Hemmaspöket lever vidare i finalserien, då inget av lagen lyckats vinna på hemmaplan ännu. Ska Växjö lyckas ta hem lagets första SM guld i historien ikväll på Vida Arena? Om man tittar på hur de tidigare matcher varit så har båda lagen presterat bättre på bortaplan och statistiskt sett är det Växjö som går in i matchen som underdogs. Men ingen denna väntade sig att Växjö skulle stå som ett finallag denna säsongen, inte heller att de skulle kunna ha chansen att vinna SM guld på hemmaplan. Det tror jag är till deras fördel, förväntningarna finns på Skellefteå men inte på smålänningarna Växjö. Med andra ord Växjö har allt att vinna. Janne Lajunen och Liam Reddox stod för tre poäng vardera i senaste mötet för Växjö och det var tack vare dom som man åkte från Norrland med en 3-2 ledning i matcher.

Det har varit en oerhört jämn och tight finalserie med två lag som är ganska lika. De båda lagen är offensivt inriktade med snabba ytterforwards och spelskickliga backar. Hela Växjö osar hockeyfeber och stämningen i Vida Arena kommer vara bättre än någonsin. Kraven kommer vara höga på Växjö och det är något Skellefteå får dra nytta av. Det laget som får in första målet och skapar sig momentum i matchen är det laget jag tror kommer vinna.

Båda trupperna är helt skadefria inför kvällens match

Odds på vinnare
Växjö 1.90
Skellefteå 1.90

Jag har spelat Skellefteå som vinnare i kvällens match då det har visat att de trivs att spela i Växjö, inte bara en gång utan två gånger.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se