Hem tips Du är här

Speltips SM-slutspelet 21 april

Skellefteå AIK – Växjö Lakers HC

2-2 i matchserien

Ikväll 18.30 i Skellefteå Kraft Arena ställs gästande Växjö Lakers mot fjolårets SM vinnare Skellefteå AIK. En slutspelsserie som har varit ganska olik de traditionella när hemmafördel brukar spela stor roll. Men det gäller inte i denna serien då båda lagen har vunnit båda sina matcher på bortaplan. Känns som att det är dags för Skellefteå att ta sin första finalvinst på hemmaplan ikväll. Den unge Skellefteå forwarden Axel Holmström är bara 18 år gammal och har verkligen fått sitt genombrott detta slutspel med hela 16 (7+9) poäng på 13 matcher. Holmström noterades för 20 poäng under grundserien har tagit ett stort kliv och blivit en ledande spelare i sitt Skellefteå.

Växjös stjärnmålvakt Christopher Nihlstorp har blivit sjuk och det innebär att Stefan Steen vaktar kassen i kvällens match. Steen som förra säsongen tillhörde Skellefteås verksamhet har visat han är en målvakt att räkna med men saknar rutin. Hans stora svaghet är plocksidan och det är något som vi kommer se att Skellefteå kommer att utnyttja. Bortsett från Nihlstorp sjukdom är det annars ett skadefritt och revanschsuget Växjö efter 1-2 förlusten i Vida Arena.

Ska hemmaspöket leva vidare?
Spelarna börjar bli slitna efter en lång säsong och slutspel och det stödet man får på sin hemmaplan är en enorm energiboost. Jag tror att det är vad som kommer avgöra kvällens match. Men det kommer bli jämnt.

Odds på vinnare
Skellefteå AIK 1.45
Växjö Lakers HC 2.80

Spelstopp klockan 18.30

Jag har valt att inte spela på denna matchen då jag tycker att oddsen är alldeles för låga på att Skellefteå ska vinna.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se