Hem tips Du är här

Speltips Skellefteå – Örebro

När: Torsdag, 11/11- 2015

Tid: 19:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Då var det även dags för Skellefteå och Örebro att möta varandra på torsdags kvällen den 11:e november. Det är Örebro som den här gången gästar Skellefteås hemmais. Skellefteå ligger i toppen av tabellen nämligen på en andra placering, och man har spelat 16 matcher totalt. Örebro ligger aningen efter i tabellen nämligen på en 8:e placering, dock så har Örebro spelat en match mindre än Skellefteå alltså 15 matcher. Det kommer säkerligen att bjudas på spännande hockey i Skellefteå Kraft Arena på torsdagskvällen!

Hemmalaget Skellefteå AIK har spelar riktigt bra hockey i årets säsong av SHL och har därmed lyckats placera sig på en andra placering i tabellen med hela 35 poäng, och man har 5 poäng upp till serieledarna från Göteborg nämligen Frölunda. Senaste matchen man spelade var i CHL, alltså Champions Hockey League, där man mötte de tyska laget Eisbären Berlin. Denna matchen spelade Skellefteå mycket bra och resultatet efter 3 perioder blev ett betryggande 5-2 till Skellefteå. Om man ske se till den senaste SHL matchen så slutade även den i succé för västerbottningarna, man mötte i denna match Malmö Redhawks och lyckades plocka en 2-0 vinst på hemmais. Och matchen såg i korthet ut såhär: Det är Janne Pesonnen som sätter första pucken i mål efter 15 minuter in i den första perioden, och man hade i stort sett kontroll över hela denna period. Andra perioden visade sig inte bjuda på några mål utan blev mållös. De dröjde först till tredje perioden innan Malmö lyckades skapa några riktigt heta målchanser dock så är det inget som ger något mål, och det är först när Malmö tar ut målvakten i slutminuterna som Pesonnen än en gång är där och sätter pucken i Malmö kassen. Och Pesonnen har visat sig vara en riktigt vass spelare för Skellefteå och ligger för övrigt på en 5:e placering i skytteligan. Skellefteå har visat sig vara riktigt vassa i sina senaste matcher och har vunnit 5 raka matcher i SHL och jagar därmed sin sjätte vinst i matchen mot Örebro. Totalt har man lyckats vinna 11 av sina 16 spelade matcher vilket är en klart godkänd prestation för Skellefteå enligt mig.

Örebro har inte riktigt presterat på samma nivå som Skellefteå har, man ligger som sagt på en 8:e placering i tabellen med 23 poäng efter 15 spelade matcher. Örebro har på något vis enligt vissa lyckats ”undgå radar”, alltså det vill säga att det egentligen inte är så mycket snack om Örebro men dom kan bjuda på riktigt bra och rutinerad hockey i vissa matcher. Därför känns det som att Örebro kan vara något underskattat vissa gånger. Man kommer iallafall ifrån en förlust emot Rögle i sin senaste match som avgjordes för lite mindre än en vecka sedan. Matchresultatet slutade efter 3 spelade perioder 4-2 till Skånelaget, Örebro förlorade denna matchen på hemmais kan vara intressant att inflika. Matchen såg i sin korthet ut på följande sätt: Matchen börjar bra för Örebro, Anders Eriksson lyckas peta in 1-0 målet i 17:e minuten av första perioden. Detta matchar dock Rögle med att få in ett mål i slutminuten av perioden och kvitterar därmed till 1-1. Andra perioden gick inte riktigt som Örebro planerat och man förlorar denna periode med 1-2, och det är Marko Anttila som petar in målet för Örebro. Tredje perioden slutar mållöst för Örebro dock så lyckas Rögle peta in ett mål även i denna period, och slutresultatet blev som sagt till slut 4-2. Örebro leder förövrigt Boxplay statistiken med hela 90 % och har klart högst siffra i denna statistik.

Tidigare möten mellan lagen: Senaste mötet var alldeles i starten av årets SHL, nämligen i slutet av September, denna match lyckades faktiskt Örebro vinna på just Skellefteå Kraft Arena. Detta är något som talar för Örebro, resultatet i matchen blev 4-3 efter tre spelade perioder.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Jag skulle sätta hemmalaget Skellefteå som de favorittippade laget i den här matchen, även om Örebro faktiskt lyckades vinna över Skellefteå på hemmais för drygt en månad sedan så tror jag faktiskt att det berodde på tillfälligheter den gången. Skellefteå har visat sig glödheta och jagar nu sin 6:e vinst i SHL. Janne Pesonnen har steppat upp för Skellefteå och har visat prov på god form och lär antagligen bli farlig i matchen mot Örebro. Därför tror jag att Skellefteå kommer plocka hem denna match med det svår förutsägbara resultatet 4-2. Om man väljer att lägga en peng på Skellefteå så har man oddsen 1.53 gånger pengarna.

Det är väl kanske inte direkt fair att kalla det skräll om Örebro skulle vinna men jag tror att det kan bli svårt för bortalaget att plocka en vinst på ett glödhett Skellefteå på torsdag. Därför skulle jag inte satt allt för mycket på att Örebro vinner matchen, om man ändå väljer att tippa på Örebro så har man de höga oddsen 5.0 att se fram emot.

Odds för oavgjord match enligt Unibet är 4.75.