Hem tips Du är här

Speltips SHL, Linköping HC – Färjestad BK

När: Torsdag, 22/10-15

Tid: 19.00

Plats: Saab Arena, Linköping

Då var det redan dags att spela den 12:e omgången i SHL. Denna gång är det Linköping HC som tar emot Färjestad BK på Saab Arena i Linköping. Matchen börjar klockan 19.00 på torsdag kvällen. Linköping ligger för tillfället på en tredje placering i tabellen medans Färjestad ligger strax nedanför på fjärde platsen. Det skiljer endast en poäng mellan lagen, och det är upplagt för en jämn kamp på Saab arena.

Hemmalaget Linköping kommer från en riktigt tung förlust mot Frölunda i senaste omgången. Denna match slutade i en storförlust för Linköpings laget. Och efter 3 perioder så stod resultatet 3-1 till Frölunda. Det var rätt otroligt att matchen slutade som den faktiskt gjorde, det var få som hade kunnat gissa det. Det var även i denna matchen upplagt för en jämn match men det visade sig direkt vara en näst intill omöjlig uppgift för Linköping att lyckas övervinna det starka Göteborgslaget, som även hade fördelen att spela matchen på hemmais bör tilläggas. Detta var en match som målen bara ramlade in ett efter ett för Frölunda, Linköping målvakt Marcus Högberg fick arbeta på högvarv i denna match. Frölunda bara pepprade skott och Linköping hade förvånansvärt inte jätte mycket att komma med, det skiljde bara en poäng mellan lagen innan match och det var ett mycket otippat resultat i den 11:e omgången mellan lagen. Linköping har ändå startat säsongen rätt bra och ligger just nu på en 3:e plats i tabellen med 23 poäng, laget har totalt tagit 8 vinster av sina 11 spelade matcher. Efter brakförlusten mot Frölunda är det säkerligen ett revanschsuget Linköping som vi kommer få se på torsdag kvällen när dom tar emot Färjestad. Om man ser på läget i laget för Linköping så ska detta i en intervju vara oförändrat jämfört med mötet mot Frölunda.

Årets tabell 4:a Färjestad har också fått en rätt bra start på säsongen och har lyckats placera sig på en 4:e plats i tabellen med 22 poäng. Alltså ligger värmlänningarna endast 1 poäng efter Linköping och det kommer därför troligtvis bjudas på en jämn och spännande hockeymatch i Linköping. Laget har lyckats vinna 7 av sina 11 spelade matcher i årets SHL och 5 av dessa har gått vidare på övertid varav en match slutat i straffläggning, detta är kanske aningens anmärkningsvärt. Färjestad kommer från en vinst i sin senaste match, denna vinst spelades mot Luleå och blev en storvinst på hemmaplan för laget. Karlstad laget spelade sin senaste match som var den 11:e omgången i måndags, det blir alltså bara 2 dagar mellan matcherna för laget och kommer detta vara något som påverkar? Det är nog ingen fara för ett så rutinerat lag som Färjestad och det kanske snarare håller dom på allerten och hungriga på nästa vinst. Matchen mot Luleå i sin helhet såg ut ungefär såhär: en mållös första period, Färjestad hittar Luleå nätet 2 gånger inom 21 sekunder i andra perioden och redan där såg det oerhört tungt ut för Luleå. Tredje perioden var inte mycket bättre för Luleå dom lyckades visserligen få in ett mål men det kontrade Färjestad med att få in 3 stycken. Det var en match som Färjestad dominerade i det stora hela och dom ser vassa ut inför torsdagens möte.

Tidigare möten mellan lagen: Om man ser tillbaka på de 5 senaste matcherna mellan lagen ifrån fjolårets säsong så har Linköping lyckats vinna 4 av dessa 5. Det är i de flesta av dessa vinster relativt stor målskillnad i matcherna mellan lagen, denna statistiken talar såklart för Linköpings fördel och kan det kanske vara så att värmlänningarna har det lite extra svårt med Linköping?

Övrig fakta: Linköping har en man på andra plats i skytteligan i form av Broc Little, och den här spelaren får Färjestad se upp med för han har bevisligen visat sig vass på isen. Linköping ligger på en andra placering i boxplay-statistiken med 83 %, detta kontrar Färjestad med att ligga på en första plats i powerplay- statistiken och detta rätt överlägset totalt har dom 33,3 % alltså har de 5 procentenheter mer än Brynäs i denna statistik. Målvakten Justin Pogge i Färjestad har presterat bra i målet och ligger på en andra plats i räddnings-statistiken med 92 %.

Vårt speltips:

Odds Enligt Unibet.

Jag skulle säga att Linköping har störst chans att vinna denna matchen. Dom hade visserligen en tuff match mot Frölunda men jag tror inte att detta beror på någon formsvacka för laget utan snarare att matchen inte riktigt utspelade sig på de sättet de ville och att de därför inte heller kunde spela så som de tänkt. Om man kollar tillbaka på tidigare resultat mellan lagen så talar denna statistik till Linköpings fördel 4 av 5 matcher har man vunnit om man ser på fjolårets resultat. Det är även hemmais för Linköping vilket alltid är en fördel i en hockeymatch. Oddsen om man väljer att tippa på Linköping är enligt Unibet 2.00.

Det skulle inte heller vara helt otroligt att Färjestad har chans att plocka hem den här matchen, med ett bra resultat i ryggen ifrån deras senaste match har dom såklart självförtroendet på topp när dom gästar Linköping, dock så tror jag inte att detta kommer att räcka hela vägen och anser därför att det är säkrare att spela på Linköping i denna match. Om man ändå skulle vara sugen att lägga en slant på Färjestad så har man oddsen 3.2 att se fram emot.

Odds för oavgjord match är 4.00. Färjestad har spelat anmärkningsvärt många matcher som gått till förlängning i år, därför kan det vara värt att lägga ett bet på oavgjort resultat efter tre perioder dock kanske detta är mer om man är sugen på att ”gambla” lite.

thumb_460

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se